GENEL - 30 Mayıs 2018 Çarşamba 13:29

Ağrı’da “AB’yi Keşfediyor Projesi”

A
A
A
Ağrı’da “AB’yi Keşfediyor Projesi”

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “AB’yi keşfediyor Projesi” kapsamında kentte görev yapan öğretmenlere yönelik başlatılan “Avrupa Birliği Proje Eğitim Semineri” tamamlandı.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “AB’yi keşfediyor Projesi” kapsamında kentte görev yapan öğretmenlere yönelik başlatılan “Avrupa Birliği Proje Eğitim Semineri” tamamlandı.


Konu hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, “2005 yılında Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği ve aday ülkeler arasında sivil toplum diyaloğunun daha fazla güçlendirilmesi için hedef ve önceliklerin belirlendiği bir strateji geliştirmiştir. Bu strateji bilgi açığını azaltabilmek, karşılıklı anlayışı ve böylece Avrupa Birliği’nin genişlemesiyle ortaya çıkacak fırsat ve zorlukların daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla vatandaşlar ve farklı kültürler ile politik ve ekonomik sistemleri yakınlaştırmayı amaçlamaktadır.Avrupa Birliği ekonomik ve politik bir birliğin yanı sıra eğitime, araştırma-geliştirme çalışmalarına, bilim ve araştırmaya, kültürel entegrasyona oldukça fazla önem vermektedir. Kültürler arası bütünleşmeyi ve işbirliğini geliştirmek, çevre, özgürlük, adalet ve ortak pazar olgularının eşgüdümsel eylemleri arttırmak amacıyla üyeler arası, Avrupa Birliği programları ve projeleri oluşturulmuştur. AB Projeleri’nin temel hedefi, Topluluk Müktesebatı’nda ve Avrupa Birliği’ni kuran Antlaşmalarda da belirtildiği gibi, AB’nin iç ve dış politikalarını en iyi şekilde yerine getirmektir. Türkiye’nin AB’ye katılım sürecini destekler nitelikte hareket edebilmelerinin ve Avrupa Birliği’nin bu süreçte sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmelerinin en az teknik müzakere sürecinin başarılı sürdürülmesi kadar önemli olduğundan hareketle, müdürlüğümüz AR-GE birimi tarafından başvurusu yapılan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından kabul edilen Teknik Destek Projeleri kapsamında kentte görev yapan öğretmenler ‘AB’yi Keşfediyor’ projesi ilimizdeki öğretmenlerimizin Avrupa Birliği sürecinde farkındalıklarının artırılmasının yanında sizlere proje hazırlama teknikleri, proje nasıl yazılır, proje yazılması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilenmelerini sağlamayı amaçlamıştır. Eğitim 34 öğretmene verilmiş olup 30 saat sürmüştür. Bu süreçte eğitimlerin tamamlanması ile proje ekipleri tarafından ilimiz geneli tüm eğitim kurumlarından aktif proje çalışmaları yapılaması için il eğitim kurumları proje koordinatörleri seçilmiştir, bu ekiple beraber projeler hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılacaktır. Eğitim kurumlarımız tarafından AB projeleri ile ilgili teşvik edici faaliyetler hazırlanarak ilimizde AB proje çalışmaları yaygınlaştırılması sağlanacaktır. AB hibeleri kapsamında daha tecrübeli proje ekipleri eğitim kurumlarından oluşturulmuş ve proje çalışmaları kapsamında il AB proje başvuru sayılarının artırılması hedeflenmektedir”dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır AK Partili Raşit Ocak: "İşçilere yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız" AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, seçimden sonra DEM’li belediyelerin bazılarının işçi çıkarmasına tepki göstererek, "İşçilere yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız" dedi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, seçimin ardından DEM’li belediyelerin ilk icraatının işten çıkarmalar ve emekçileri işlevsiz ve verimsiz hale getiren mobbing uygulamaları olduğunu ileri sürdü. Ocak, "Belediyelerde işçi kıyımı devam ederken, şimdi de eski çalışan emekçi kardeşlerimizin bir kısmı, kadrolarına bakılmadan temizlik işleri müdürlüğü emrinde görevlendirilmeye başlandı. Özetle DEM’li belediyelerde çalışma hayatını düzenleyici, işçi ve işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı adımlar yerine; yasa, kanunlar ve evrensel insan hakları çiğnenerek zulüm dönemi başlamıştır. Söz konusu DEM’li belediyelerde emekçi kardeşlerimize yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız. İşten çıkartma, iş yeri değiştirme, mobbing, onur kırıcı davranışlar, ayrımcılık ve ötekileştirme çabalarına karşı; emekçi kardeşlerimizle hukuki mücadele başlatacağız. İlimizde mağdur ve mazlum olmuş bütün belediye çalışanlarının ve emekçilerinin yanında duracağız. İşçilerimize emekçilerimize yönelik baskı, tehdit, işten çıkarmalar son bulana kadar haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Muğla Datça’da 2 bin 500 yıllık hayal, temsili olarak gerçeğe dönüştürüldü Ege ile Akdeniz’in birleşme noktası olan Muğla’nın Datça ilçesinde su testilerine doldurulan ve Akdeniz’den Ege’ye sembolik olarak taşınan deniz suyu, düzenlenen törenle Ege Denizi’ne döküldü. Antik çağda Muğla’nın Datça ilçesinde yaşayan Knidosluların, Akdeniz ile Ege Denizi suyunun birleşmesini sağlamak amacıyla kanal açmaya çalıştıkları bilinirken, başarısızlıkla sonuçlanan çalışma yaklaşık 2 bin 500 yıl sonra gerçek oldu. Bu yıl 23.’sü düzenlenen Akdeniz’den Ege’ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü kapsamında Akdeniz’den alınan ve testilerle taşınan deniz suyu, bu yıl 23. kez Ege Denizi ile buluşturuldu. Datça Çevre ve Turizm Derneği’nin (DAÇEV) girişimi, Datça Kaymakamlığı ve Datça Belediyesi’nin katkıları ile her yıl düzenlenen geleneksel yürüyüş sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Ege Denizi’ne götürülmek üzere Çatalmağara önünden Datça testilerine doldurulan Akdeniz suyu, belirlenen güzergah üzerinden Gökova körfezi kıyısındaki Gereme koyunda bulunan Katıyalı mevkiine ulaştırmak üzere davul zurna eşliğinde yola çıkarıldı. Yaklaşık 4 saat süren yürüyüşün ardından testilerle birlikte Katıyalı mevkiine ulaşan ekip, Akdeniz’den alınan deniz suyunu Ege Denizi’ne döktü. Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt ve DAÇEV kurucusu ve Düzenleme Komitesi Başkanı Hüseyin Tüzün tarafından testilere doldurulan sular, Ege Denizi’ne döküldü. 2 bin 500 yıllık hayalin temsili olarak gerçeğe dönüştürüldüğü etkinliğin ardından, vatandaşlara keşkek ikram edildi. Piknik havasında geçen etkinlikte, katılımcılar doyasıya eğlenirken, davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen kutlamalarda renkli görüntüler ortaya çıktı.