GENEL - 06 Ağustos 2018 Pazartesi 09:51

25 bin liralık simental dana alana biri hediye

A
A
A
25 bin liralık simental dana alana biri hediye

Ağrı Hayvan Pazarı’nda elinde bulunan büyükbaş kurbanlıkları satmak isteyen Faruk Karataş, 25 bin lira fiyat verdiği 800 kilo ağırlığında olan simental danayı alana bir simental dana hediye ediyor.

Ağrı Hayvan Pazarı’nda elinde bulunan büyükbaş kurbanlıkları satmak isteyen Faruk Karataş, 25 bin lira fiyat verdiği 800 kilo ağırlığında olan simental danayı alana bir simental dana hediye ediyor.


Türkiye’nin en önemli hayvancılık merkezleri arasında gösterilen Ağrı’da bayrama sayılı günler kala hareketlilik gittikçe artıyor. Sabahın erken saatlerinde hayvan pazarının yolunu tutan besiciler ve alıcılar arasında yaşanan sıkı pazarlıklar renkli görüntüler oluşturuyor. Pazarda büyükbaş hayvanlar 4 ile 13 bin lira arasında, küçükbaş hayvanlar ise 700 ile 2 bin lira arasında alıcı buluyor. Besiciler kurbanlıkları satabilmek için zaman zaman ilginç yöntemlere de başvuruyor. Bölükbaşı Köyü’nde besicilik yapan Faruk Karataş oldukça yüksek rakımlı olan Sinek Yaylası’nda yaz ayları boyunca beslediği kurbanlıkları satabilmek için sıra dışı bir yönteme başvurdu. Karataş elinde kalan 2 kurbanlık simentel danayı alana birini hediye ediyor.


‘Simental dananın fiyatı 25 bin lira diğerini de yanında hediye veriyoruz’


Kurbanlıklarını zengin bitki örtüsünün olduğu Sinek Yaylası’nda beslediğini söyleyen Karataş, yaklaşan bayram öncesi simental danaları satabilmek için ilgin bir yola başvurduğunu belirtti. “Hayvanlarımızı yüksek rakımlı bölgelerde besledik. Simental dananın fiyatı 25 bin lira diğerini de yanında hediye veriyoruz. Güzel hayvan ikisi yaklaşık bin 700 kiloya denk geliyor. Alıcısına da hayırlı olsun. Biz yeni bir kampanya başlattık. 25 bin lira fiyat verdiğimiz simental dananın yanında aynı cins bir danayı bedava veriyoruz. Hayvanlarımızı ahırda hiç beslemedik, yüksek rakımlı bölgelerde besledik. Eti de oldukça kaliteli ve lezzetlidir. Bir simental danayı alana birini bedava veriyoruz. Müşterilerin tepkisi oldukça güzel. Nasıl bir mağazada bir elbise alana ikincisi bedavaysa bizde de aynen öyle. Bizde bir kurbanlık alan 2’ncisini bedavaya veriyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.