SPOR - 07 Mart 2019 Perşembe 14:03

Ağrı’da ‘Okul sporları voleybol grup müsabakaları’ başladı

A
A
A
Ağrı’da ‘Okul sporları voleybol grup müsabakaları’ başladı

Ağrı Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde organize edilen ‘Okul Sporları Voleybol Grup Müsabakaları’ açılış seremonisi ile başladı.

Ağrı Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde organize edilen ‘Okul Sporları Voleybol Grup Müsabakaları’ açılış seremonisi ile başladı.


15 Nisan Spor Salonu ve 2500 kişilik Merkez Spor Salonundaki, Yıldız Erkekler ve Yıldız Kızlar kategorilerinde 11 farklı ilin katıldığı grup müsabakaları üç gün sürecek. Yıldız Erkekler ve Yıldız Kızlarda; Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bitlis, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Siirt ve Van olmak üzere toplam 11 il katılım sağladı.


8’i kız takımı 11’i erkek takımı olmak üzere toplam 19 takım müsabakalarda mücadele edecek. Ağrı’dan ise 1 kız takımı 1 erkek takımı gruplarda mücadele edecek.


Yıldız erkekler maçlarını Merkez 2 bin 500 kişilik Spor salonunda yapacak. Yıldız kızlar kategorisinde mücadele edecek olan takımlar ise maçlarını Merkez 15 Nisan Spor Salonunda oynayacak.


2 bin 500 kişilik spor salonunda müsabakaların açılış seremonisi törenine; Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdür V.Cihan Demir, Spor Şube Müdürü Cemil Budak, İshak Paşa Yurt Müdürü İskender Tekin, Voleybol İl Temsilcisi Yusuf Öner, antrenör ve sporcular katıldı.


Grup müsabakalarını lider tamamlayan takımlara madalya ve katılım belgesi verilecek. Grup müsabakaları 9 Mart 2019 cumartesi günü sona erecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.