GENEL - 13 Ocak 2020 Pazartesi 12:43

AKSA Doğalgaz Ağrı’da zam iddialarını yalanladı

A
A
A
AKSA Doğalgaz Ağrı’da zam iddialarını yalanladı

Aksa Doğalgaz Ağrı’da doğalgaza zam yapıldığı iddialarını yalanlayarak, sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Aksa Doğalgaz Ağrı’da doğalgaza zam yapıldığı iddialarını yalanlayarak, sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.


AKSA Doğalgaz Ağrı Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada doğalgaza yapılacak zammın belirli kriterlerinin olduğunu bu zammı şirket olarak tek taraflı yapamadıkları vurgulandı.


Sosyal medya hesapları ve bazı haber sitelerinde yer alan iddiaların asılsız olduğunun vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi “10.01.2020 tarihinden itibaren basında yer alan ”Doğalgaza zam” haberleri ile alakalı ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Doğalgaz sayış fiyatlarına yapılacak zamlar dağıtım şirketleri tarafından değil, BOTAŞ tarafından yapılmakta olup, bu fiyatlar doğrultusunda dağıtım şirketleri ilgili fiyatı güncelleyerek tüketicilere faturalandırmaktadır. Basında yer aldığı üzere ocak ayında BOTAŞ tarafından da doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmamıştır. Doğalgaz satış fiyatları 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu, Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmelğinin ilgili maddeleri uyarınca şirketimize ait web sitesi olan www.aksadogalgaz.com adresinden sürekli güncellenerek yayınlanmaktadır.Basında çıkan bu tür haberlere itibar edilmemesini, ilgili verilere şirketimizin 44 44 187 çağrı merkezimizi arayarak veya web sitemiz üzerinden istenilen bilgilere ulaşılabilineceğini değerli ağrı halkımızdan rica ederiz” denildi.


2019 ve 2020 faturalarının karşılaştırılarak herhangi bir farkın olmadığının görüleceğinin belirtildiği açıklamada “Aşağıda Aralık 2019 ve Ocak 2020 dönemlerine ait doğalgaz tüketim faturalarında açıkca görüleceği üzere doğalgaz satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Tüketim Bedeli / Düzeltilmiş tüketim =Doğalgaz satış fiyatı. Son olarak yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda şirketimizden herhangi bir resmi açıklama yapılmadan, basında yer alan haberlere kesinlikle itibar edilmemesi kamuoyuna arz olunur.” İfadeleri yer aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu 2024 yılının ilk off-road yarışları Ordu’da yapıldı Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Oksijen Off-Road Kulübü iş birliğinde 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali’ Altınordu ilçesi Melet Irmağı Kültür Otağı Mevkiinde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde şehre her gün yeni bir faaliyet, yeni bir etkinlik, yeni bir dinamizm kazandıran Büyükşehir Belediyesi, adrenalin tutkunlarını bir araya getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda da off-road festivalleri düzenlenen Ordu, 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali 2024’e ev sahipliği yaptı. 2024 yılının ilk yarışı olma özelliği taşıyan yarışlar 2 gün sürdü. İlk gün Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde tanıtım gerçekleştirilen festivalin ikinci gününde araçlar sahne aldı. Altınordu ilçesi Melet Irmağı kenarında düzenlenen ve 100 aracın katılım sağladığı müsabakada araçlar çeşitli engellerle zorlaştırılmış ağır parkurlarda kıyasıya mücadele etti. Motor gücüne göre farklı kategorilerde yarışan sporcular zorlu parkuru en hızlı ve hatasız şekilde tamamlamaya çalıştı. Yarışmacılar parkurda zaman zaman zorlu anlar yaşadı. Renkli görüntülere de sahne olan festivale vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Oksijen Off Road Kulübü iş birliğinde 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali’nde dereceye giren pilotlara çeşitli ödüller verildi. Ödül töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu’nun Off-Road ile anılacak bir şehir olacağını söyledi. Başkan Vekili Tezcan, şöyle konuştu: “Güzel bir yarışın sonuna geldik. Adrenalin tutkunları ile güzel bir yarış gerçekleştirildi. Kazasız belasız güzel bir yarışma oldu. Burası sizin yuvanız. Artık Ordu off-road sporu ile bütünleşti. Burada devamlı bir parkurunuz var. Dün olduğu gibi her zaman yanınızdayız. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler, daima sizin yanınızda ve sizleri destekliyor. Artık bu yarışlar Ordu’da gelenekselleşecek. Ordu denilince off-roadta bütün dünya bizleri tanıyacak” dedi.