GENEL - 29 Ocak 2021 Cuma 14:10

Ağrı’da “Köy Halk Badminton” projesi

A
A
A
Ağrı’da “Köy Halk Badminton” projesi

Ağrı’da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Badminton Federasyonu’nun birlikte yürüttüğü "Köy Halk Badminton" projesi kapsamında Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde köy halkı badminton ile tanıştı.

Ağrı’da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Badminton Federasyonu’nun birlikte yürüttüğü "Köy Halk Badminton" projesi kapsamında Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde köy halkı badminton ile tanıştı.


Taşlıçay ilçesine bağlı Geçitveren köyünde hayata geçirilen proje ile köy halkı pandemi sürecinde sporla iç içe olarak stres attılar. Geçitveren Köyü Ortaokulu bahçesine okul öğretmenleri tarafından kar zemininin üzerine çizilen badminton oyun alanına gelen köy halkı burada bir süre kendi aralarında maç yaparak gönüllerince eğlendi.


Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Cemil Budak, burada yaptığı açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Badminton federasyonunun birlikte yürüttüğü “Köy Halk Projesindeki amaçlarının köydeki vatandaşlarımıza badminton sporunu tanıtımını yapıp köy halkımıza badminton branşını sevdirmektir. Bu gibi projeler ile sporu tabana yayacağız.


Vatandaşların ve kendilerinin etkinlikte çok eğlendiğini belirten Budak, şöyle konuştu:


"Badminton sporunu kadın erkek fark etmeksizin köydeki vatandaşlarımıza öğretmeye çalışıyoruz. Amacımız her bireye spor yaptırmak ve yaşam boyu spordur. Etkinliklerimizi bu yönde yapıyoruz. Çok güzel bir etkinlikti. Köy muhtarıyla maç yaptık ve bizi yendi. Kızlarla da maç yaptık. Hava soğuk olmasına rağmen halkın büyük bir ilgisi var."


Geçitveren Köy Muhtarı İhsan Günay ise yapmış olduğu açıklamada, “Proje sayesinde ilk defa badminton branşı ile tanıştıklarını belirten muhtar Günay, Gençlik ve Spor Bakanlığına, Badminton federasyonuna teşekkür ediyoruz dedi.”


Geçitveren Köyü halkından Deniz Günay ise yapmış olduğu açıklamada, “öyle projeler sayesinde köy halkı spor yapma imkânı buluyor. Bu projeyi köyümüzde bizlere sunan Gençlik ve Spor Bakanlığına, Badminton federasyon yetkililerine Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.


Program sonunda Spor Şube Müdürü Cemil Budak köy çocuklarına şort ve tişört hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa 1. Osmangazi Gençlik Yürüyüşü Haluk Levent’in katılımıyla gerçekleştirildi Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği 1. Osmangazi Gençlik Yürüyüşü, ünlü sanatçı Haluk Levent’in de katılımıyla yapıldı. Başkanlar ve Haluk Levent, vatandaşlarla beraber yürüdü. Osmangazi Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 1. Osmangazi Gençlik Yürüyüşü Fomara Meydanı’ndan başlayarak Osmangazi Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın yanı sıra ünlü şarkıcı Haluk Levent de katıldı. Yüzlerce vatandaşın eşlik ettiği yürüyüş, Osmangazi Meydanı’nda son buldu. Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Samsun’a ulaşan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ve arkadaşları Türkiye Cumhuriyeti’nin meşalesini yakmıştır. Onun için onlara minnet borçluyuz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. Onları şükranlar anıyoruz” dedi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ise, “16 Mayıs 1919’da, 105 yıl önce Galata Limanı’ndan demir alan Bandırma vapuru, 105 yıl önce tam bugün Samsun’a ayak bastı. İçerisinde büyük önder Atatürk ve silah arkadaşları vardı. Kimsenin inanmadığı ama onların asla vazgeçmediği bağımsızlık ve özgürlük için başladığı yürüyüşün en son olarak ise 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilan edilmesiyle bugün özgür bir şekilde bugünleri kutluyoruz. Onları anıyoruz. Atatürk ve silah arkadaşlarını yad ediyoruz. 19 Mayıs Osmangazi’de de ilk defa 19.19’da başlayacak olan yürüyüşümüz ile yapacağız. Akşam da konser ile Bursalıları ve Osmangazilileri Haluk Levent ile buluşturacağız. Onlar o gün Bandırma Vapuru ile çıkmasalardı emin olun hiçbirimiz burada olamazdık. Bugünü de Cumhuriyetimize yakışır şekilde kutlayacağız” dedi.
Bursa Bursa Ülkü Ocaklarından 19 Mayıs yürüyüşü Bursa Ülkü Ocakları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaklaşık bin kişinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi. Bursa Ülkü Ocakları tarafından organize edilen19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yürüyüşü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan başlayarak Heykel’de bulunan Mustafa Kemal anıtında yapılan basın açıklamasıyla son buldu. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşte Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık, Atatürk anıtına çelenk bırakı. Yürüyüşe Ülkü Ocakları Teşkilat üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş sonrası basın açıklaması yapan Bursa Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Muhittin Saltık, 19 Mayıs’ın sadece tarihi bir olayın başlangıcı olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, "19 Mayıs Türk’ün yeniden küllerinden doğuş günüdür. 19 Mayıs Türk’ün Anadolu’daki Ergenekon’udur. 19 Mayıs Türk gençliğinin parolasıdır. Bu paroladaki, geçmişte yaşanan sıkıntıların, çekilen çilelerin ülke geleceğine sunulan bir aynasıdır. Bu ayna ile Türk milleti, geleceğini, geçmişine bakarak daha sağlam bir şekilde kuracaktır. Aziz Türk milleti, 19 Mayıs’ta mukaddes vatanımızı işgal ve istilaya yeltenenlere yönelik, kudretini ispat eden ve bağımsızlığını, içinde bulunan durum ne kadar ağır olsa da, vazgeçilmez tarihi ve insani bir hak olarak gören büyük irade, Samsun’a ulaşarak ilk ve anlamlı milli hamlesini yapmıştır. 19 Mayıs’ın 1919 ’un bu özel yıl dönümde. Aziz milletimizin ve değerli gençlerimizin bayramını içtenlikle kutluyorum. Bu uğurda mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum” diye konuştu.