SAĞLIK - 08 Şubat 2024 Perşembe 16:33

Ağrı’da hamile kadın 6 saatlik kurtarma operasyonuyla hastaneye yetiştirildi

A
A
A
Ağrı’da hamile kadın 6 saatlik kurtarma operasyonuyla hastaneye yetiştirildi

Ağrı’nın Hamur ilçesinde kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan mezrada rahatsızlanan hamile kadın, sağlık ekiplerinin 6 saat süren kurtarma operasyonuyla hastaneye ulaştırıldı.


Alınan bilgiye göre, il merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Karakazan köyüne bağlı Akören mezrasında yaşayan Derya Yolcu (21), hamileliğinin 3. ayında rahatsızlandı. Yakınlarının 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vermesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle mezranın yolu ulaşıma kapandı. Sağlık ekipleri, yolun açık olduğu Yukarı Deredibi köyüne kadar araçla geldikten sonra, kar paletli ambulansla devam etti. Paletli ambulans, bir metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ilerleyemeyince, sağlık ekipleri küreklerle kar temizlemeye başladı. Ambulansın saplandığı yerden kurtarılmasıyla yola devam eden ekipler, 6 saatlik çalışmanın ardından mezraya ulaştı. Ekipler, ilk müdahaleyi evinde yaptıkları Yolcu’yu paletli ambulansa alarak, yolun açık olduğu bölgede kendilerini bekleyen diğer sağlık ekibine teslim etti. Yolcu, ambulansla Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Öte yandan, sağlık ekipleri, aynı köyde rahatsızlanan 2 kişiye de evlerinde müdahale etti.



Ağrı’da hamile kadın 6 saatlik kurtarma operasyonuyla hastaneye yetiştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor" Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, Trabzonspor müsabakasının ardından, "Özellikle bu hafta 2 tane Trabzonspor maçı oynayacağız ve zorlu bir süreçteyiz. Ligde kalmamız gerekiyor. Bu anlamda da bazı oyuncularımızın, isim saymama gerek yok, sakatlık olsun, başka sebepler olsun, takımdan ayrıldılar" dedi. Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, "Özellikle bu hafta 2 tane Trabzonspor maçı oynayacağız ve zorlu bir süreçteyiz. Ligde kalmamız gerekiyor. Bu anlamda da bazı oyuncularımızın, isim saymama gerek yok, sakatlık olsun, başka sebepler olsun, takımdan ayrıldılar. Sezonu kapattılar diyelim. 3-4 tane oyuncumuz da Kasımpaşa maçında oynayan oyuncularımız vardı. Artı hafta sonu oynayacağımız maçtan dolayı çok daraldı kadro. Rotasyonun da rotasyonu gibi oldu ama gerçekten çocuklar çok iyi oynadılar. Çok iyi mücadele ettiler. 3-4 tane genç oyuncumuz var. Yetenekliler. Gönül ister ki çok rahat ortamda bu çocuklara çok daha fazla şans verelim. Sevindiğimiz taraf da çocuklar çok iyi oynadı. Süre almayan oyuncular, az alanlar ve onlarla altyapıdan bizim çocuklarımız da gayet iyi oynadı. Ancak odaklanacağımız tek maç var. Hafta sonu Ligde kalma adına Trabzonspor maçı için çok önemli bir maça gideceğiz. İnşallah buraya ligde kalıcı olarak döneriz" ifadelerini kullandı.