ASAYİŞ - 12 Aralık 2025 Cuma 09:45

Ağrı’da yemek borusu gelişmeyen bebek ambulans uçakla Elazığ’a sevk edildi

A
A
A
Ağrı’da yemek borusu gelişmeyen bebek ambulans uçakla Elazığ’a sevk edildi

Ağrı’da, yemek borusu gelişmeyen 4 günlük bebek, acil cerrahi müdahale ihtiyacı nedeniyle ambulans uçakla Elazığ’a ulaştırıldı.


Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 33 haftalık olarak 1 kilo 300 gram dünyaya gelen Naime Zengin adlı bebekte, doğumun ardından yemek borusunun gelişmediği tespit edildi. Özofagus atrezisi tanısı konulan bebek için uzman hekimler acil cerrahi müdahale gerektiğini belirledi.


Durumu stabil hâle getirilen 4 günlük bebek, ileri düzey tedavi sürecinin sürdürülebilmesi için Elazığ’a nakledildi. Sağlık ekipleri tarafından ambulansla Ahmed-i Hani Havalimanı’na ulaştırılan bebek, burada hazır bekleyen ambulans uçağa taşındı.


Bebek, ambulans uçakla Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne güvenli şekilde sevk edilerek tedavisine burada devam edilmek üzere teslim edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Yazın evinden 4 kamyon çöp çıkarıldı ama içeride hâlâ 2 kamyonluk çöp var Samsun’da geçirdiği trafik kazası sonrası beyninde hasar oluşan, ardından eşi ve çocukları tarafından terk edilen, bir kızı da vefat eden yaşlı adam, çöp eve dönen ikametinde soğuk kış günlerinde yaşam mücadelesi veriyor. İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi’nde tek başına yaşayan 59 yaşındaki Kaya Saygan’ın hayatı, geçirdiği trafik kazası sonrası hafızasını kaybetmesiyle altüst oldu. Malulen emekli edilen Saygan, bu süreçte kızının vefatıyla sarsıldı, eşi tarafından terk edildi, diğer iki kızı ise ilgilenemedi. Evinde farelerle birlikte yaşadığını belirten Saygan, soğuk havalarda barınmakta zorlandığını ve maaş kartının kimde olduğunu dahi bilmediğini söyledi. Yaşadıklarının kendisini bunalıma sürüklediğini dile getiren Kaya Saygan, "Kalacak başka yerim olmadığı için buradayım. Sokakta yaşanmaz. Güçsüzler yurduna başvurdum, yaşım tutmadı diye almadılar. Sobam yok, yatağım yok. Dolandırıldım, soyuldum. Çöpte ne bulduysam eve taşıdım. Ailem de beni bıraktı gitti. Eğer devlet evimi düzenlerse söz veriyorum, bir daha çöp eve çevirmeyeceğim. Ne olur bana bir yer verilsin, bir sıcak yatak verilsin" dedi. Muhtar: "Bu haliyle kışı geçirmesi imkânsız" Mahalle Muhtarı Güven Akan, Saygan’ın durumunun giderek kötüleştiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Kaza sonrası beyninde kalıcı hasarlar oluştu. Eşinin ayrılması ve kızının vefatıyla psikolojik olarak çöktü. Yazın evinden 4 kamyon çöp çıkarıldı ama içeride hâlâ 2 kamyonluk çöp var. Kapısı, bacası, sobası olmayan bir mekânda kışı geçirmesi mümkün değil. Belediyeden yemek desteği sağlıyoruz ancak bu yeterli değil. Bu vatandaşın bir an önce devlet korumasına alınması ve huzurevine yerleştirilmesi gerekiyor. Çünkü bu şekilde yaşaması imkânsız."
Antalya Kepezde müstakil ev çevresindeki 2 kamyon çöp atık malzeme toplandı Antalya’da Kepez Belediyesi, ilçedeki bir müstakil evin çevresinde biriken atık ve hurda malzemelere yönelik temizlik çalışması gerçekleştirdi. Kepez Belediyesi, Şafak Mahallesi 4253 Sokak’taki müstakil bir evin çevresinde atık ve hurda malzemelerin çevre kirliliğine neden olduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Zabıta Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla evin çevresinden 2 kamyon dolusu çöp ve hurda malzeme toplandı. Çalışmalar sırasında kullanım ömrünü tamamlamış eşyalar ve çeşitli atıklar alandan kaldırılırken, temizlik sonrası alanın güvenliği sağlanarak çevrede oluşan görüntü kirliliği giderildi. Kepez’de bugüne kadar 68 çöp ev temizliği gerçekleştirildi. Öte yandan Kepez Belediyesi, vatandaşlardan gelen talep ve ihbarları WhatsApp ihbar hattı ile çağrı merkezi üzerinden almaya devam ediyor. 0 555 07 07 07 numaralı WhatsApp hattı ve 444 6 007 çağrı merkezinden bildirimlerin değerlendirilerek kısa sürede müdahaleye dönüştürüldüğü belirtildi. Kepez Belediyesi, 68 mahalledeki ihtiyaç ve talepleri en hızlı şekilde karşılamak amacıyla hayata geçirdiği "Çek Yaz Gönder, Kepez’i Sen Yönet" projesi sayesinde, ilçedeki temizlik hizmetleri de devam ediyor. Bu sistemle vatandaşlar, mahallelerinde gördükleri eksiklikleri fotoğraf, video veya ses kaydıyla belediyeye iletebiliyor.
Kilis Kilis’te dönercilerden sonra tatlıcı esnafı da indirim akımına katıldı Kilis’te dönercilerden sonra tatlıcı esnafı da indirim akımına katıldı. Kentte son günlerde etkisini gösteren uygun fiyat trendine tatlıcı esnafı da baklava ve künefe fiyatlarında indirim yaparak destek verdi. Kentte uygun fiyat trendi büyüyor; baklava ve künefe fiyatlarında yapılan indirim vatandaşın yüzünü güldürdü. Tatlıcı esnafı, kaliteyi bozmadan neredeyse maliyetine satış yaptıklarını söyledi. 1996’dan beri bu mesleğin içinde olan ve şu anda Kilis Cumhuriyet Caddesi’nde hizmet veren Yılmaz Ayoğlu, kaliteden ödün vermeden baklava ve künefede büyük indirim yaptıklarını belirtti. "Gaziantep’te 2 bin liradan başlayan özel kare baklava bende sadece 900 lira’’ Yılmaz Ayoğlu "Gaziantep’te 2 bin liradan başlayan özel kare baklava bende sadece 900 lira. Künefe normalde 400 lira, şu an 250 liraya veriyorum. İndirim yaparken maldan çalmak, peynirden veya fıstıktan kısmak yok. Aynı kaliteyle, neredeyse çok cüzi bir karla satış yapıyorum" ifadelerini kullandı. Vatandaş fiyatlardan ve lezzetten memnun Müşterilerden Murat Pekmezoğlu, tatlıların hem uygun hem de çok lezzetli olduğunu söylerken Mehmet Hırtlak ise, "Hem çok ucuz hem çok lezzetli" ifadelerini kullandı. Mehmet Ezer de fiyatlara şaşırdığını belirterek, "Yılmaz usta kaliteden asla ödün vermez. Tat çok iyi, fiyatlar daha da uygun" dedi. "Babamı batırmak için bu yola başvurdum" Yılmaz ustanın oğlu Mehmet Ali Ayoğlu ise durumu mizahi bir dille değerlendirerek, "Babamı batırmak için bu yola başvurdum, tabii bu işin şakası. Vatandaş yesin diye kaliteyi uygun veriyoruz. Neredeyse maliyetine satış yapıyoruz. Bugün biz yaparız, yarın başkası yapar, böylece akım devam eder" şeklinde konuştu.