GÜNDEM - 13 Nisan 2026 Pazartesi 11:35

Diyadin’de geleceğin çiftçileri yetişiyor

A
A
A
Diyadin’de geleceğin çiftçileri yetişiyor

Ağrı Diyadin Kaymakamı Furkan Korkusuz’un katılımıyla Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda açılan Tarım Sınıfı, öğrencileri küçük yaşta üretimle buluşturmayı hedefliyor.


Ağrı’da eğitime yenilikçi bir dokunuş daha eklendi. Kaymakamlık Proje Ofisi öncülüğünde, okul idaresi ve öğretmenlerin katkılarıyla Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bünyesinde kurulan "Tarım Sınıfı", düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış programına katılan Kaymakam Furkan Korkusuz, projenin öğrencilerin gelişimine önemli katkılar sunacağını belirtti.


Açılışın ardından sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Korkusuz, çocukların üretimle erken yaşta tanışmasının hem bilinç hem de sorumluluk duygusu kazandıracağını ifade etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Korkusuz, onların heyecanına ortak oldu(İHA)Emrullah Karip


Program kapsamında öğretmenler odasında eğitimcilerle de buluşan Kaymakam Korkusuz, öğretmenlerin talep ve önerilerini dinledi. Eğitim kalitesini artırmaya yönelik fikir alışverişinin yapıldığı görüşmede, benzer projelerin yaygınlaştırılmasının önemi vurgulandı.


Program sonunda emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Korkusuz, Tarım Sınıfı’nın öğrencilere hayırlı olmasını temenni ederek, projenin bölge eğitimine değer katacağını ifade etti.



Diyadin’de geleceğin çiftçileri yetişiyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Zararlılara karşı tuzaklar kuruldu Balıkesir’in Edremit ilçesinde zeytin üretiminde verim ve kaliteyi artırmak amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sahaya indi. Zeytin güvesine karşı asılan feromon tuzakları ile zararlı popülasyonu anlık takip edilerek ilaçlama zamanı belirlenecek. Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden biri olan Edremit’te, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli zeytinliklerde hummalı bir çalışma başlattı. Zeytin ağaçlarının en büyük düşmanlarından biri olan zeytin güvesine karşı biyoteknik mücadele kapsamında feromon tuzaklarının asım işlemleri gerçekleştirildi. Edremit İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından zeytin bahçelerine yerleştirilen bu özel tuzaklar, zararlı böceğin yoğunluğunu tespit etmede kritik bir rol oynuyor. Uygulama sayesinde zararlının biyolojik evreleri takip edilerek, üreticilere en doğru ve etkili mücadele zamanı bildiriliyor. Bu yöntemle gereksiz ilaçlamanın önüne geçilirken, sürdürülebilir tarım ilkeleri doğrultusunda doğal dengenin korunması hedefleniyor. Müdürlükten yapılan açıklamada, çalışmaların verim ve kalite kaybını önlemek adına aralıksız sürdürüleceği vurgulandı. Teknik personeller, sahada yaptıkları incelemelerle üreticilerin emeğini korumak için feromon tuzaklarını stratejik noktalara yerleştirdi. Yetkililer, sürdürülebilir tarımı desteklemek ve bölgenin en önemli gelir kaynağı olan zeytinde kalite standardını korumak için teknik desteğin sezon boyunca devam edeceğini belirtti. Üreticilerin de kendi bahçelerinde yaptıkları gözlemleri ilçe müdürlüğü ile paylaşmalarının mücadeledeki başarıyı artıracağı ifade edildi.
Manisa Kula’da 10 yıllık taşıma su çilesi son buluyor Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde vatandaşların yaşam kalitesini artıracak altyapı hamlelerine bir yenisini daha ekledi. Kula ilçesine bağlı Bebekli ve Battal Mustafa mahallelerinde tam 10 yıldır tankerlerle taşınan içme suyu sorunu, başlatılan 7 bin 300 metrelik terfi hattı çalışmasıyla çözülüyor. Proje kapsamında Söğüt Çayı mevkiinden alınacak su, 7,3 kilometrelik hat üzerinden önce Bebekli deposuna, ardından bölgedeki bağlı yerleşim birimleri ile Battal Mustafa Mahallesi’ne ulaştırılacak. Bölge halkının su sorununu kalıcı olarak rafa kaldırmayı hedeflediklerini belirten MASKİ Kula İlçe Şefi Tuğba Ural, "Terfi hattı çalışmamamızı yapıyoruz. Proje Bebekli Mahallemizin 6 bağlısını ve Battal Mustafa Mahallemizi kapsıyor. Proje 7 bin 300 metre. Söğütçe Mevkiinden Bebekli deposuna, Bebekli deposundan da diğer 6 bağlısına ve Battal Mustafa Mahallemize bağlayacağız. Şimdiden bütün mahalle halkımıza hayırlı olsun" dedi. "10 yıldır tankerle su taşıyorduk" Yıllardır süregelen mağduriyetin sona ermesi mahalle muhtarları ve sakinleri tarafından sevinçle karşılandı. Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Bebekli Mahalle Muhtarı Rami Gök, "10 yıldır taşıma suyla idare etmeye çalışıyoruz, bu bizim için çok büyük bir zorluktu. Çalışmaların tamamlanmasıyla nihayet suya kavuşacağız. Desteklerinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’ya ve Kula Belediye Başkanımız Hikmet Dönmez’e teşekkür ediyorum" diye konuştu. Battal Mustafa Mahalle Muhtarı Ali Koçak ise "Hat tamamlandığında sorunumuz kısa sürede çözülecektir. Kuraklık nedeniyle susuzluğun artacağından endişe ediyorduk ancak Büyükşehir Belediyemizin bu yatırımı yüzümüzü güldürdü. Yıllardır tankerle ilçemizden mahallemize su taşınıyordu. Bu çilemiz bitiyor" dedi. Mahalle sakinlerinden Ali Osman Gündüz (68) ise duygularını şu sözlerle ifade etti: "Umutlarımızın bittiği noktada Besim Dutlulu Başkanımızın el atmasıyla ümitlerimiz tekrar yeşerdi. Yaşım 68, şimdiye kadar böyle bir hizmet görmedik. En kısa sürede şebeke suyumuza kavuşup bu mutluluğu hep beraber kutlayacağız." Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ, il genelinde modern altyapı çalışmalarına ve vatandaşların temel ihtiyaçlarını yerinde çözmeye devam ediyor.