GENEL - 10 Nisan 2019 Çarşamba 12:42

Aksaray’da su projesiyle 18 yerleşim yeri suya kavuşacak

A
A
A
Aksaray’da su projesiyle 18 yerleşim yeri suya kavuşacak

Aksaray Uluırmak (Mamasın) sulaması yenileme projesinde çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildiren AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, projenin tamamlanmasıyla 18 yerleşim yerinin hizmetten faydalanacağını bildirdi.

Aksaray Uluırmak (Mamasın) sulaması yenileme projesinde çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildiren AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, projenin tamamlanmasıyla 18 yerleşim yerinin hizmetten faydalanacağını bildirdi.


Nüfusunun büyük bölümü tarım ve hayvancılığa dayalı olan Aksaray’da, kurak arazilerin devlet yatırımları ile can bulduğunu kaydeden İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Devlet Su İşleri Aksaray’a yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor” dedi.


Ülke ekonomisine önemli oradan katkı sağlayacak projenin, toprağa can, bölge halkının da maddi olarak güçlenmelerine olanak sağlayacağına dikkat çeken Başkan Altınsoy, “Aksaray ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Devlet Su İşleri Aksaray 44. Şube Müdürlüğümüz tarafından Aksaray’da, 2003 yılından itibaren şehir merkezine yıllık 12,5 milyon metreküp içme suyu, 1 adet baraj, 6 adet gölet, 22 adet derenin ıslahı ve 8 bin 470 dekar araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize yıllık 11 milyon TL zirai gelir artışı sağlanmıştır” şeklinde konuştu.


Projenin hayata geçmesiyle birlikte 18 yerleşim yerinin canlanacağına işaret eden Altınsoy, “1965 yılında klasik şebeke olarak işletmeye alınan Uluırmak Sulaması 21 420 hektarlık sulama alanının borulu şebeke haline dönüştürülmesi amacıyla ele alınmıştır. Proje kapsamında Aksaray il merkezi başta olmak üzere, Yeşilova, Acıpınar, Aratol, Beyazsaray, Baymış, Çimeli Yeniköy, Topakkaya, Hanobası, Hatıpağatolu, Hırkatol, İsmailağatolu, Kazıcıktolu, Yeşiltepe, Sağlık, Sapmaz, Seleciköy, Ulukışla köyleri dahil 18 adet çevre yerleşim yerine hizmet edecektir. Projesinin tamamlanması ile bölge halkının modern sulu tarım yaparak ekonomik olarak güçlenmelerine olanak sağlanacaktır” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Psikiyatri hastaları hünerlerini konuşturdu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastaların yaptığı el sanatları eserlerinden oluşan sergi, Malatya Park AVM’de yapılan açılış töreni izlenime sunuldu. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören hastaların iş ve uğraşı faaliyetleri kapsamında yapmış oldukları dekoratif el sanatları, takı, tesbih, çanta, ahşap ve seramik ürünlerinden oluşan El Sanatları Sergisi açıldı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, yaptığı açıklamada, “Psikiyatri Servisimizde hastalarımız için terapi odası var. Hastalarımızın terapi odasında yaptığı ürünleri sergilemek için alışveriş merkezinde böyle bir stant açtık. Hastaların tedavi sürecini katkısı rehabilitasyon açısından bu gibi etkinliklerin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Esin İnce, Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyid Çiftçi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Dağaşan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ömer Doğan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Müdürü Mehmet Soylu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Muhammed Serdar Buğday, Uzm. Dr. Orhan Yücel, Dr. Yunus Coşar, Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi hocaları ile psikiyatri hastaları ve yakınlarının katıldığı açılış halk oyunları gösterisi ile son buldu. Sergi, 3-6 Mayıs tarihleri arasında Malatya Park AVM’de açık olacak.