GENEL - 08 Aralık 2019 Pazar 23:10

23.00 - Ödenmemiş faturalar nedeniyle susuz kalan köy halkı yardım bekliyor

A
A
A
23.00 - Ödenmemiş faturalar nedeniyle susuz kalan köy halkı yardım bekliyor

Aksaray’ın merkeze bağlı Sevinçli köyü hidrofor elektriğinin kesilmesiyle susuz kalırken, sokak çeşmelerinde uzun kuyruklar oluştu.

Aksaray’ın merkeze bağlı Sevinçli köyü hidrofor elektriğinin kesilmesiyle susuz kalırken, sokak çeşmelerinde uzun kuyruklar oluştu.


Aksaray’ın merkeze bağlı 550 hane ve bin 800 nüfuslu Sevinçli köyünde yaklaşık bir haftadır su sorunu yaşanıyor. Ödenmemiş faturalar nedeniyle bu hale düştüklerini anlatan köy sakinleri, ellerinde bidonlarla sokak çeşmesinde su sırası bekliyor. Emet Yeşil (65) ise, “Şimdi araba tutuyoruz, arabayla çekiyoruz suyumuzu. Ne yapalım?” ifadelerini kullandı. Köy halkı sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını istiyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Aylık en yüksek reel getiri mevduat faizinde oldu Aylık en yüksek reel getiri, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 2,18 oranlarıyla mevduat faizi (brüt)’te gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayı Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları’nı açıkladı. Buna göre, aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 2,21, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 2,18 oranlarıyla mevduat faizi (brüt)’te gerçekleşti. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 1,89, BİST 100 endeksi yüzde 0,50 ve dolar yüzde 0,26 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; külçe altın yüzde 0,41 ve euro yüzde 0,45 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise DİBS yüzde 1,86, BİST 100 endeksi yüzde 0,47 ve dolar yüzde 0,23 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken; külçe altın yüzde 0,44 ve euro yüzde 0,48 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. Külçe altın, üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 23,52, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 21,53 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde BİST 100 endeksi; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,83, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 8,33 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu. Altı aylık değerlendirmeye göre külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 23,30, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 22,74 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken; aynı dönemde Amerikan Doları, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,88, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 3,32 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu. Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 47,77, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 43,44 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından mevduat faizi (brüt) yüzde 10,91, DİBS yüzde 5,79, euro yüzde 4,90 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; dolar yüzde 3,53 ve BIST 100 endeksi yüzde 8,02 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise mevduat faizi (brüt) yüzde 7,66, DİBS yüzde 2,69 ve euro yüzde 1,82 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken; dolar yüzde 6,36 ve BIST 100 endeksi yüzde 10,71 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.
Burdur Burdur’da feci kaza: 2 ölü 3 yaralı Burdur’da otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetin kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek 2 araca çarptı. Kazada 5 kişi yaralanırken olay yerinde dakikalarca kalp masajı yapılan 2 kişi hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kaza, saat 08.00 sıralarında Burdur - Fethiye Kara yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Savaş Toktaşer (35) idaresindeki 07 L 9130 plakalı TOFAŞ Kartal marka otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı seride geçti. Bu esnada A.A.’nin kullandığı 15 AEH 778 plakalı volkswagen marka panelvan ve Orçun V. idaresindeki 07 ZD 017 plakalı TOFAŞ otomobile çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Savaş Toktaşer, aynı otomobilde bulunan Erkan Toktaşer (24) ve H.T. (16) ağır yaralanırken panelvan sürücüsü A.A. ve yolcu olan H.T. yaralandı. İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan yaralarılar itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olay yerinde sağlık ekipleri tarafından dakikalarca kalp masajı yapılan Savaş Toktaşer ve Erkan Toktaşer burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti. Kazadan yara almadan kurtulan 07 ZD 017 plakalı otomobilin sürücüsü Orçun V. ise ne olduğu anlamadıklarını ifade ederek, "Bir anda otomobil uçarak üstümüze geldi. Roket gibi geldi ne olduğunu anlamadık" dedi. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.
Adıyaman Yaralı tilki tedavisinin ardından doğaya geri bırakıldı Adıyaman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 1 yaşındaki yaralı tilkiyi, 3 haftalık tedavi sonrası yeniden doğal yaşam alanına kavuşturdu. Adıyaman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Pirin yolu üzerinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan 1 yaşındaki tilkiyi başarılı bir tedavi sürecinin ardından yeniden doğaya saldı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye yönlendirilen belediyeye ait Patibulans ekibi, yaralı tilkiyi güvenli şekilde teslim alarak Adıyaman Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdü. Merkezde yapılan kontrollerde tilkinin araç çarpması sonucu yaralandığı tespit edildi. Uzman veteriner hekimler tarafından uygulanan yaklaşık üç haftalık tedavi ve bakım süreci sonunda tilki tamamen sağlığına kavuştu. Rehabilitasyon süreci tamamlanan tilki, ekipler tarafından belirlenen uygun bir noktada yeniden doğal yaşam alanına bırakıldı. Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, tedavi sürecinin başarıyla tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, belediye ekiplerinin tüm canlılara karşı sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini vurguladı. Tutdere, "Belediyemizin veteriner ekipleri, sadece sahipsiz sokak hayvanlarına değil, doğadaki tüm canlılara karşı yüksek bir hassasiyetle çalışıyor. Yaralı tilkinin tedavi edilip yeniden doğaya kavuşturulması, bu anlayışın önemli bir göstergesidir. Doğadaki her canlının yaşam hakkını korumaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın duyarlılığına teşekkür ediyor, benzer durumlarda ekibimize ihbarda bulunmalarını rica ediyoruz" diye konuştu.