ASAYİŞ - 19 Kasım 2020 Perşembe 13:52

Aksaray’daki yangında alevler balkondan yükseldi

A
A
A
Aksaray’daki yangında alevler balkondan yükseldi

Aksaray’da 4 katlı apartmanın 4.

Aksaray’da 4 katlı apartmanın 4. katındaki dairede çıkan yangında alevler balkondaki camdan yükseldi. Evde kimsenin olmaması faciayı önlerken, itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürüldü.


Yangın, Büyük Bölcek Mahallesi 2410 Sokak girişinde bulunan 4 katlı Dursun Söyler Apartmanının 4. katında çıktı. Edinilen bilgiye göre, yabancı uyruklu Muhammad Fehim’e (39) ait dairede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Açık olan balkon pencereden alevlerin ve dumanların yükseldiğini fark eden apartman sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına merdiven aracılığıyla müdahale ederken, AFAD ekipleri içeride mahsur kalma durumuna karşı hazırda bekledi. Polis ekipleri ise cadde ve bağlı sokaklarda güvenlik önlemi aldı. Yangın itfaiyenin müdahalesinin ardından söndürüldü. Yapılan incelemede evde kimsenin olmadığı belirlendi. Alevlerin balkondan yükseldiği anları bir vatandaş cep telefonuyla görüntüledi. Yangın sonrası daire kullanılamaz hale geldi.


Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.