ASAYİŞ - 25 Ekim 2023 Çarşamba 16:42

Aksaray’da çeşitli suçlardan aranan 5 kişi yakalandı

A
A
A
Aksaray’da çeşitli suçlardan aranan 5 kişi yakalandı

Aksaray’da çeşitli suçlardan aranan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 5 kişi, jandarma ekiplerinin çalışmaları neticesinde yakalandı.


Aranan şahıslara yönelik çalışmalar yapan İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şubesi ekipleri, şehir genelinde ilçe, belde ve köy yollarında gece gündüz denetim ve uygulamalar yapıyor. Yapılan uygulamalarda “hırsızlık ve hakaret” suçlarından aranan ve hakkında 6 yıl 2 ay 18 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, “6136 sayılı Kanun’a muhalefet” suçundan aranan ve hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, “hırsızlık” suçundan aranan ve hakkında 4 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, “uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak” suçundan aranan ve hakkında 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, “silahlı tehdit” suçundan aranan ve hakkında 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs olmak üzere toplam 5 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinden ardından Aksaray Adliyesine sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Çiftçileri hedef alan suç örgütü çökertildi: 11 şüpheli tutuklandı Bursa’da çiftçileri kumar masasında borç batağına sürükledikleri, yüksek faizle para verip zorla senet imzalattıkları iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 11’i tutuklandı. 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturmada, örgüt üyelerinin kıraathane görünümlü mekanlarda özellikle çiftçileri hedef aldığı belirlendi. Şüphelilerin, kadınları kullanarak vatandaşları kumar masalarına çektiği, yüksek miktarda para kaybettirdikleri ve ardından faizle borç vererek mağdurları senet imzalamaya zorladıkları tespit edildi. Polis ekiplerinin çalışmasında, borçlarını ödeyemeyen mağdurların kapalı ofislerde alıkonulduğu, darbedildiği ve ölümle tehdit edildiği öne sürüldü. Bazı mağdurların evlerini, arsalarını ve çeşitli mal varlıklarını kaybettiği öğrenildi. Özel harekat destekli eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 8 fişek, 2 pompalı tüfek, mağdurlara zorla imzalatıldığı değerlendirilen çok sayıda senet ile ajandalar ele geçirildi. Soruşturma kapsamında gözaltı sayısının 14’e yükseldiği, şüphelilerden birinin ise askerlik yaptığı Amasya’da yakalanarak Bursa’ya getirildiği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 11’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İstanbul İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Beşiktaş’taki kavgayla ilgili açıklama İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Beşiktaş’ta çıkan kavgada husumetlisini palayla kovalayan ve polisin müdahalesiyle ayak bileğinden vurularak etkisiz hale getirilen şüphelinin taburcu edilmesinin ardından gerekli tahkikat işlemlerinin başlatılacağını açıkladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Beşiktaş Meydanı Vapur İskelesi önünde meydana gelen ’Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması’, ’6136 Sayılı Kanuna Muhalefet’ ve ’Kasten Yaralama’ olayına ilişkin yürütülen çalışmalarda; daha önceden aralarında husumet bulunduğu belirlenen F.D. (23) ile G.U. (32) isimli şahısların söz konusu iskele önünde karşılaşmaları üzerine aralarında tartışma çıktığı, tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüştüğü tespit edilmiştir. Kavga sırasında F.D. isimli şüphelinin, pala olarak tabir edilen kesici aletle diğer şahsı kovalamaya başladığı belirlenmiştir. Olay sırasında bölgede görev yapan polis ekiplerince taraflara müdahale edilmiş, şüphelinin görevli polis memurlarına da saldırmaya çalışması üzerine şahsın etkisiz hale getirilmesi amacıyla kontrollü şekilde ateş açılmıştır. Şüpheli, sol ayak bileğinden vurularak etkisiz hale getirilmiş ve yakalanmıştır. Müdahale esnasında seken çekirdekler nedeniyle olay yerinden geçmekte olan üç vatandaş hafif şekilde yaralanmış, yaralı şahıslar hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Konu ile ilgili yakalanan ve tedavi amaçlı hastaneye kaldırılan şüpheli şahıs hakkında, taburcu edilmesinin ardından gerekli tahkikat işlemleri başlatılacaktır" denildi.