ÇEVRE - 09 Kasım 2023 Perşembe 15:02

Başkan Dinçer: "Yaklaşan kış şartlarına yollarımızı hazırlıyoruz’’

A
A
A
Başkan Dinçer: "Yaklaşan kış şartlarına yollarımızı hazırlıyoruz’’

Aksaray Belediyesi ekipleri hava şartlarının elverişli hale gelmesi ile başlattığı sıcak asfalt serim çalışmalarına hızla devam ediyor.


İlkbahar aylarında başlayan yol yapım çalışmaları bugüne kadar aralıksız bir şekilde sürdürüldü. Aksaray Belediyesi, şantiyelerinde 2023 yılında üretilen 130 bin ton sıcak asfalt yol yapım çalışmaları kapsamında kullanıldı. 4,5 yılda 580 bin ton sıcak asfaltla 450 kilometrelik yol yapım çalışması gerçekleştiren Belediye ekipleri hava şartlarının elverdiği ölçüde yol yapım çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlara kesintisiz ve kaliteli hizmet vermek için birçok çalışma gerçekleştiren Aksaray Belediyesi ekiplerinin 4,5 yılda yaptığı sıcak asfalt ve altyapı çalışmaları rekor seviyelere ulaştı. Görev süreci boyunca mahalle sakinlerinin ve muhtarların taleplerini karşılıksız bırakmayan Belediye Başkanı Evren Dinçer, belediye ekiplerinin İstiklal Mahallesindeki yolların yenilenmesi için talimat verdi. Başkan Dinçer’in talimatları doğrultusunda çalışmalara başlayan ekipler İstiklal Mahallesindeki 15 metre ve 10 metre genişliğindeki alt yapı eksiklikleri giderilmiş 6 sokakta çalışmalara başladı.


Şehir genelinde yapılan yol ve altyapı çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Dinçer, tek amaçlarının vatandaşlara kesintisiz ve kaliteli belediyecilik hizmeti vermek olduğunu belirterek, “Göreve geldiğimiz günden beri hep söylüyoruz altyapı alt yapı alt yapı. Şehrimizin öncelikle alt yapı haritasını çıkardık, nerelerde eksiğimiz varsa ivedilikle bunu raporladık. Biliyorsunuz alt yapı belediyecilikte zor ve meşakkatli bir iş ama alt yapı yapılmadan üstyapı olmaz bunu biliyorduk. Çalışmalara başladık, alt ve üst yapı çalışmalarımız ile zirveye çıktık. Vatandaşlarımıza her alanda kaliteli ve konforlu belediyecilik hizmetleri vermek için başlattığımız yol yapımı ve asfalt sezonumuza devam ediyoruz. Hava şartlarının elverişli olduğu müddetçe yol yapım çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.



Başkan Dinçer: "Yaklaşan kış şartlarına yollarımızı hazırlıyoruz’’

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Aliağa’da Deprem Simülasyon Tırı vatandaşlarla buluştu İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Aliağa Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen AFAD Deprem Simülasyon Tırı etkinliği, 7-8 Mayıs tarihlerinde Aliağalı vatandaşlarla buluştu. Aliağa’da düzenlenen etkinliklerde öğrencilere ve vatandaşlara deprem öncesinde alınması gereken önlemler, deprem anında doğru davranış biçimleri ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında uzman ekipler tarafından kapsamlı bilgilendirme yapıldı. Deprem simülasyon tırına katılan vatandaşlar, gerçeğe yakın bir ortamda deprem anını deneyimledi. Katılımcılar, yaş gruplarına göre belirlenen seviyelerde hazırlanan simülasyonlarla Türkiye’de yaşanan 6 farklı deprem senaryosu ile çocuklara özel hazırlanan simülasyon programına katıldı. Simülasyon sırasında "çök-kapan-tutun" pozisyonunun doğru uygulanışı uygulamalı olarak anlatıldı. Etkinlik kapsamında ayrıca evlerde alınabilecek güvenlik önlemleri, afet ve acil durum çantasının önemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Vatandaşlara deprem bilincini artırmaya yönelik broşürler dağıtıldı. Aliağa Belediyesi organizasyon sürecine destek verirken, Aliağa Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü tarafından ilçedeki okullara ve vatandaşlara yönelik duyurular gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk, afet farkındalığının toplumun her kesimine ulaşmasının büyük önem taşıdığını belirterek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen ekiplere teşekkür etti.