ASAYİŞ - 28 Nisan 2025 Pazartesi 20:39

Kayınbiraderini bıçaklayıp, kaynanasını silahla vuran damat tutuklandı

A
A
A
Kayınbiraderini bıçaklayıp, kaynanasını silahla vuran damat tutuklandı

Aksaray’da boşanma aşamasındaki eşinin ağabeyini bıçaklayan, annesini de tabancayla vurarak yaralanan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Olay, dün Fatih Mahallesi Hasan Dağı Sitesi’nde yaşandı. Eşi M.Ö. (37) ile evliliklerinin 4. yılında şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma seviyesine gelen Hatice Ö. (26), 2 çocuğuyla birlikte şiddet gördüğü gerekçesiyle mahkemeye boşanma davası açtı. Yaşananların ardından M.Ö., ayrı yaşadığı eşinin ağabeyi Alparslan Erbeden’i (30) 2 yıl önce bıçaklayarak yaraladı. M.Ö., dün de kızı Hatice Ö. ve torunlarıyla birlikte pazardan eve dönen Zübeyde Demiraslan’a (52) tabancayla 3 el ateş etti. Sağ ve sol bacağına isabet eden iki kurşunla yaralanan kadın kanlar içinde yere düşerken, M.Ö. babasıyla birlikte olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı kadın, ambulansla kaldırıldığı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyata alındı. 2,5 saat süren ameliyatın ardından gözlem odasına alınan Zübeyde Demiraslan’ın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Polis ekiplerince yakalanan M.Ö. ise emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’nin yeni valisi Nedim Akmeşe oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hazırlanan ve 7 Ocak 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Niğde Valisi değişti. Kararname kapsamında Niğde Valisi Cahit Çelik Bingöl Valiliği’ne atanırken, Niğde’nin yeni valisi Nedim Akmeşe oldu. Niğde Valiliği’ne atanan Nedim Akmeşe kimdir ? Nedim Akmeşe, 1980 yılında Sinop’un Boyabat ilçesinde doğdu. İlk öğrenimini Sinop’un Gerze ilçesinde, orta öğrenimini Samsun’da tamamlayan Akmeşe, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 2004 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak, 2005 yılında Amasya Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kamu görevleri kapsamında Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesinde Kaymakam Vekilliği yapan Akmeşe, 2006-2007 yılları arasında İçişleri Bakanlığı tarafından eğitim amacıyla gönderildiği İngiltere Sheffield Üniversitesinde dil eğitimi aldı. 2008 yılında Rize’nin Kalkandere ilçesine kaymakam olarak atanan Akmeşe, ardından Elazığ’ın Ağın ve Van’ın Gevaş ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu. 2016 yılında İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atanan Akmeşe, 2017 yılında Daire Başkanı, 2019-2023 yılları arasında ise Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Akmeşe, 17 Ekim 2023 tarihli ve 2023/465 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü olarak atanmıştı. Evli ve iki çocuk babası olan Nedim Akmeşe, iyi derecede İngilizce bilmektedir.