ASAYİŞ - 04 Mayıs 2025 Pazar 00:31

Kovalamaca sonucu yakalanan sürücüyle polisin imtihanı

A
A
A

Aksaray’da polisin "dur" ihtarına uymayıp kaçan sürücü kısa süreli kovalamacayla yakalandı ancak bir türlü araçtan inmedi ve alkolmetreye üflemedi. Yasal sınırın 3,5 katı üzerinde alkollü çıkan sürücünün KOSGEB il müdürünün şoförü olduğu ortaya çıktı.

Olay, Aksaray - Adana ve Konya Karayolu kesişimi Karasu Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, rutin devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri şüphe üzerine Aksaray istikametine seyreden 68 AAV 587 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. İhtara uymayan sürücü kırmızı ışıkta geçip otogar istikametine kaçmak isterken, polis ekipleri kısa süreli kovalamaca sonucu aracı durdurdu. İlk etapta araçtan inip ön yolcu koltuğuna oturan M.K. (37) isimli sürücüyü bir daha araçtan indirmek mümkün olmadı. Polis memurlarına hiçbir bilgi vermeden eline aldığı telefonla sürekli görüşmeler yapan sürücü, kendisine uzatılan alkolmetreye de üflemedi. Bir süre sonra sürücünün KOSGEB Aksaray İl Müdürünün şoförü olduğu ortaya çıktı. Polis ekiplerine uzun süre hiçbir belge vermeyip alkolmetreye de üflemeyen sürücü güçlükle ikna edilerek araçtan indirilip asayiş şubesi ekiplerinin aracına bindirilerek gözaltına alındı.

Kovalamaca sonucu yakalanan sürücüyle polisin imtihanı

Sürücü daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine götürüldü. Burada kandan yapılan alkol ölçümünde sürücünün 1.84 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücüye alkollü araç kullanmaktan, kırmızı ışık ihlalinden ve alkolmetreye üflememekten toplam 37 bin 991 lira para cezası kesildi. Alkollü sürücünün ehliyetine de 2 yıl süreyle el konulurken, araç ise olay yerine gelen KOSGEB İl Müdürü H.K. tarafından teslim alındı. KOSGEB İl Müdürü H.K. da alkol kontrolünden geçirilirken, şoförü M.K. hakkında Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca adli işlem başlatıldı.

Kovalamaca sonucu yakalanan sürücüyle polisin imtihanı

Yasin Can

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da hasta ve mahsur kalanlar belediyenin çabasıyla kurtarıldı Van’ın farklı noktalarında kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle mahsur kalan vatandaşların yardımına belediye ekipleri koştu. Ekipler bir tarafta hasta ve ambulansları kurtarılırken, bir yandan da yollarda mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişti. Kentte etkisini sürdüren kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle yoğun bir mesai harcanıyor. 7-24 esasına göre yollarda olan karla mücadele ekipleri, Yukarı Darıca Mahallesi Aşağı Darıca Mezrası’nda akşam saatlerinde rahatsızlanan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hastası Habip Kara’nın (83) yakınları 112 sağlık ekiplerinden yardım istedi. Yolların kapalı olmasından dolayı 112 sağlık ekipleri Başkale Şantiye Şefliğinden yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Başkale ilçe merkezine yaklaşık 66 kilometre uzaklıktaki mahalleye ulaşmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 3 buçuk saat süren çalışma ile hastaya ambulansın ulaşmasını sağlayan ekipler mahalle ve mezra yolunu da ulaşıma açtı. Ayrıca ekipler, Tuşba ilçesi Yeşilköy Mahallesi, Özalp ilçesi Kırkçalı Mahallesi ile Gevaş ilçesi Aydınocak Mahallerinde yolda kalan ambulanslar da kurtarılarak, hastaya ulaşmaları sağlandı. "Onlarca araç kurtarıldı" Belediye karla mücadele ekipleri, Başkale ilçesi Ömerova Mahallesi, Edremit ilçesi Doğanlar ve Ayazpınar Mahalleleri, İpekyolu ilçesi Arıtoprak- Karakoç mahalleleri arası, Saray ilçesi Tamer Aydın Karakolu ve Karakaş Üs Bölgesi, Özalp ilçesi Gültepe Mahallesi, Gürpınar ilçesi Sevindik Mahallesi ile Bahçesaray ilçesi başta olmak üzere onlarca noktada yoğun tipi ve fırtına nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaş ve araçları kurtardı. Kurtarma çalışmaları 112 Acil Servis ve ilçe şantiye şefliklerine gelen ihbarlar doğrultusunda gerçekleştirildi. Ayrıca kent merkezi ve kırsalda etkili olan kar yağışı ve tipi sonrası 319 mahalle ve 306 mezra yolunun açılması için başlatılan çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.