ÇEVRE - 05 Haziran 2025 Perşembe 16:13

Öğrenciler jandarma ekipleriyle çöp topladı

A
A
A
Öğrenciler jandarma ekipleriyle çöp topladı

Aksaray’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Hasan Dağına çıkan ortaokul öğrencileri, jandarma ekipleriyle birlikte çöp topladı.


5 Haziran Dünya Çevre Günü çerçevesinde bir etkinlik yapan Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, öğrencilerle birlikte "Benim çöpüm değil ama benim dünyam, doğayı sev çevreyi koru" mottosuyla Hasan Dağına çıkarak çöp topladı. Aksaray’ın merkeze bağlı Helvadere beldesindeki Atatürk Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte jandarma ve öğrenciler geniş alanda temizlik yaptı. Hasan Dağında piknik yapan vatandaşları da ziyaret eden jandarma ve öğrenciler, temiz bir çevre ve yaşanabilir bir dünya için doğayı temiz bir şekilde gelecek nesillere aktarmak için bilgilendirme yapıldı. Düzenlenen etkinlikte öğrencilere çöp poşeti dağıtılarak, çevreyi koruma konusunda duyarlılık kazandırılması amaçlanırken, İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Hep birlikte yaşanabilir bir çevre ve sağlıklı bir gelecek için farkındalık çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bahçelievler’de uyuşturucu satıcılarına operasyon: Jandarmaya ateş açıldı Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanlığınca yürütülen planlı operasyonda, Bahçelievler’de uyuşturucu sattıkları tespit edilen kişiler ile bölgede konuşlanan Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ekipleri arasında sıcak çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 2 Jandarma personeli yaralandı. Yürütülen çalışmada H.K.(17) ve O.I. isimli şüpheliler yakalandı. Olay, saat 22:00 sıralarında Bahçelievler ilçesi Metin Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanlığınca yürütülen planlı operasyonda, Bahçelievler’de 3 şüpheli kişinin uyuşturucu madde alışverişi yaptığı tespit edildi. Bölgede konuşlanan Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ekiplerini gören 3 şüpheli, silahlarına davranarak ateş açtı. Çıkan sıcak çatışmada 2 Jandarma personeli yaralandı. Kaçtıkları araca çok sayıda kurşun isabet etti Çıkan sıcak çatışma sonrası, 3 şüpheli 34 PT 598 plakalı araçla olay yerinden kaçmaya çalıştı. Jandarma ekipleri aracı sıcak takibe aldı. Şüphelilerin kaçmaya çalıştığı araca çok sayıda kurşun isabet etti. Şüpheli 3 kişi Bağcılar, Kıbrıs Caddesi’nde kaçtıkları araçla kaza yaptı. Şüpheli H.K (17) ve O.I. Bağcılar İlçe Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından yakalanırken, üçüncü şüphelinin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Yakalanan 2 şüpheli, hakkında "Görevli Memura Mukavemet", "6136 sayılı Kanuna Muhalefet" ve "Kasten Öldürmeye Teşebbüs" suçlarından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.