ASAYİŞ - 15 Mayıs 2025 Perşembe 01:37

Oyuncak tabancayla polisi alarma geçirdi

A
A
A

 Aksaray’da bunalıma giren genç, oyuncak tabancayla pencereye çıkıp hem kendine hem de polise tabanca doğrulttu. Tabancanın oyuncak olduğundan habersiz olan polis, çelik yeleklerini giyerek evin içine sızdı. Odadan çıkan şahıs polisin apansız müdahalesiyle etkisiz hale getirildi.

Olay geçtiğimiz gece yarısı Paşacık Mahallesi 1613 Sokak Sahra Apartmanı'nın 1. katında yaşandı. Edinilen bilgeye göre, bunalıma girdiği iddia edilen 23 yaşındaki B.İ., ailesiyle birlikte yaşadığı dairenin odasına kendini kilitledi. Önce oda içinde bağırıp çağıran şahıs daha sonra eline geçirdiği oyuncak tabancayla pencereye çıkıp bağırmaya başladı. Pencereden bağıran eli tabancalı şahsı gören mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi şahsın elindeki tabancanın oyuncak olduğundan habersiz herhangi bir olumsuzluğa karşı geniş güvenlik önlemleri alarak olaya müdahale etmek istedi. Elindeki tabancayı kimi zaman kendi kafasına, kimi zaman da polis ekiplerine doğrultan şahıs tedirginliğin dozunu artırınca ekipler üzerine çelik yelek giydi.
Şahsı ikna edip sakinleştirmek için uzun süre dil döken polis ekiplerine olmadık sözler sarf eden B.İ., "Hangi biriniz derdime derman oldunuz lan? Lan bırakın lan, siz beni kurtaramazsınız. Sen kimsin ben seni nereden tanıyorum ya?" dedi.

Şahıs apansız müdahaleyle etkisiz hale getirildi

Şahsın pencereden odaya girmesi üzerine çelik yelekli sivil polis memurları şahsın ailesinin kapıyı açmasıyla daireye girerek pusuya yattı. Gencin odadan çıkmasını bekleyen polis memurlarının kimisi yan odaya, kimisi de kapının arkasına geçerek saklandı. Şahsın odadan çıkması üzerine hem arkadan hem de önden apansız bir müdahalede bulunan polis memurları şahsı anında etkisiz hale getirmeyi başardı. Hemen yere yatırılan şahsa bir yandan ters kelepçe takılırken öte yanda polis memurlarınca üst araması yapıldı. Yakalanmasına rağmen bağırmaya devam eden şahıs kelepçelenip üst aramasından sonra ayağa kaldırıldı.

Gözaltına alınan şahıs daha sonra polis otosuna bindirilirken, ifadesi alınmak üzere Aksaray Polis Merkezi Amirliğine götürüldü. Şahsa ifadesinin ardından Kabahatler Kanunu çerçevesinde idari işlem yapıldı

Yasin Can

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kula’da uyuşturucuya darbe: 1 ev hapsi, 1 tutuklama Manisa’nın Kula ilçesinde gece saatlerinde devriye görevini sürdüren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durumlarından şüphelendikleri iki şahsı durdurmalarıyla uyuşturucu ticaretine yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Edinilen bilgiye göre, Yunus Emre Caddesi’nde devriye görevini sürdüren bekçiler, şüpheli hareketler sergileyen E.A. (18) ve E.C. (20) isimli şahısları durdurarak üst araması yaptı. Yapılan kontrolde şahısların üzerinde 55 adet sentetik ecza ele geçirildi. Söz konusu ilaçları F.Ş. (28) ve O.G. (21) isimli şahıslardan temin ettiklerinin belirlenmesi üzerine soruşturma derinleştirildi. F.Ş.’nin iş yerinde yapılan aramada, 99 adet sentetik ecza hap ile 3 adet 300 mg ibareli boş tablet ele geçirildi. İfadelerde ismi geçen Ş.N.U.’nun da evinde yapılan aramada 804 adet sentetik ecza hap tespit edilerek el konuldu. Gözaltına alınan 4 şahıstan, emniyetteki işlemlerinin ardından O.G. ve E.C. serbest bırakılırken, E.A. ve F.Ş. ise adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemece E.A. hakkında ev hapsi cezası uygulanırken, F.Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca, evinde hap ele geçirilen ve evde bulunmayan şüpheli Ş.N.U. için yakalama çalışmaları devam ediyor. Öte yandan, Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına yönelik kararlı mücadelenin süreceği bildirildi.