ASAYİŞ - 16 Nisan 2025 Çarşamba 00:12

Polisi alarma geçiren alkollü kadınlar gazeteciyi darbedip tehdit etti

A
A
A

Aksaray'da polisin "dur" ihtarına uymayıp kaçan ve kovalamaca sonucu yakalanan alkollü kadın sürücü ve yanındaki kız arkadaşı, görevini yapan gazeteciye saldırıp tehdit ettiler. Bir taraftan "Çekmesin" diyen alkollü kadın sürücü öte yandan arkadaşına, "Söyle de filtreli çeksin makyajım yok" deyip görüntülenmek istedi.

Olay, Atatürk Bulvarı Coğlaki Kavşağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bulvar üzerinde devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekibi, şüphe üzerine 34 BCF 346 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Frene basıp durmak yerine ihtara uymayıp gaza basan kadın sürücü, hızla kaçmak isterken trafik ekipleri de aracın peşine düştü.

Polisi alarma geçiren alkollü kadınlar gazeteciyi darbedip tehdit etti

Trafik ekiplerinin emniyet merkezi anons ederek plaka ve kaçış istikametini diğer ekiplere de bildirmesi üzerine Aksaray emniyeti adeta alarma geçti. Atatürk Bulvarı'ndan Nevşehir Caddesi'ne çıkan kadın sürücü TOKİ istikametine kaçmayı sürdürürken, Nevşehir Kavşağı'nda Zafer Mahallesi 6825 Sokak'a girdi. Burada ekiplerin aracın önünü kesip sıkıştırması üzerine kadın sürücünün kaçacak yeri kalmadı. Polis ekipleri tarafından araçtan indirilen kadın sürücü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilirken, ismi M.Y. olduğu belirlenen kadının alkollü olabilme ihtimali üzerine alkol muayenesi yapılmak istendi. Alkolmetreye bir türlü üflemeyen kadın sürücü polise ecel teri döktürdü. Bir süre sonra ikna edilerek alkol metreye üfleyen kadının 0.97 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Polisi alarma geçiren alkollü kadınlar gazeteciyi darbedip tehdit etti

İmza için verilen kalemi gazeteciye fırlattı

Emniyetin alarma geçtiği ve onlarca ekibin seferber olduğu kovalamacada yakalanan M.Y. ve yanındaki ismi belirlenemeyen kadın arkadaşı, basın mensubuna saldırdı. "Neyi çekiyorsun?" deyip gazeteciyi tekme ve yumrukla darbeden alkollü sürücü M.Y.'nin kız arkadaşı, onlarca tehdit ve hakaretler savurarak uzun süre gazetecinin peşinden koştu. Alkollü sürücü M.Y. de gazeteciye küfür ve tehditler savurup saldırırken, hem "Çekmesin beni" dedi ardından da yanındaki diğer arkadaşına, "Söyle de filtreli çeksin makyajım yok" diyerek görüntülenmek istedi. Ardından alkollü sürücü M.Y., ceza makbuzlarının imzalanması için verilen kalemi gazeteciye fırlattı.

Polisi alarma geçiren alkollü kadınlar gazeteciyi darbedip tehdit etti

"Sen saldır hakkımı helal etmem"

Alkollü sürücü M.Y. isimli kadın, basın mensubuna saldırması için defalarca yanındaki kız arkadaşına. "Sen saldır, hakkımı helal etmem" dedi. Arkadaşının dediğini yapan diğer kadın da gazeteciye saldırarak hakaretler yağdırdı. "Neyi çekiyorsun merak ettim. Burada seninle röportaj yapalım" diye araçtaki kadın, gazetecinin "Neden kaçtınız" sorusuna, "Alkollüydük ondan kaçtık. İşine yaradı mı? Eğer sen onu bir yerde paylaş, bak sana neler yapıyorum" diye cevap vererek tehditler savurdu.

Polisi alarma geçiren alkollü kadınlar gazeteciyi darbedip tehdit etti

Polisin tabletini almaya kalktı

Alkollü olmasına rağmen polis memurlarına, "Saçmalama ne alkolü" diye alay edercesine cevaplar veren kadın sürücü M.Y., bir ara polis memurun işlem yaptığı tableti elinden almak istedi. Gazetecinin "Polisten neden kaçtınız?" sorusuna "Sen sor diye" şeklinde cevap veren kadın sürücü daha sonra yaptığını itiraf ederek alkollü olduğunu kabul etti. ‘Dur' ihtarına uymayışını da "Selektör yapınca ben de yarışa giriyoruz sandım" diye cevapladı. Cezai işlemlerinin ardından bu kez de aracın anahtarını vermeyen kadın polisi bir kez daha imtihana soktu. Dakikalarca polis memurlarına güçlük çıkaran kadın uzun bir süreden sonra ikna edilerek aracının kontağı alındı.

Polisi alarma geçiren alkollü kadınlar gazeteciyi darbedip tehdit etti

Alkollü araç kullanmak, kırmızı ışık ihlali ve aşırı hız gibi maddelerden yaklaşık 27 bin lira ceza kesilen kadın sürücü, aday sürücü olması nedeniyle ehliyeti de daimi olarak iptal edildi. Araç ise olay yerine çağırılan çekici marifeti ile otoparka çektirildi. Gazeteci ise kendisine saldıran, darbedip küfür ve hakaretler yağdıran 2 kadından şikayetçi oldu.

Yasin Can

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir ’Dur’ ihtarına uymadı, 122 bin lira ceza yedi Nevşehir’de polisin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki motosiklet sürücüsü, önce motosiklet ile daha sonra da yaya kaçmaya çalıştı. Yakalanan sürücüye 122 bin lira para cezası kesildi. Güzel Yurt Mahallesi 80. Yıl Bulvarı üzerinde uygulama yapan trafik polisi ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki plakasız motosiklet sürücüsü İbrahim P., kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Sevk edilen ekiplerin de ’dur’ ihtarına uymayan sürücü, mahalle aralarına girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Polis ekiplerinin kendilerini takip ettiğini fark eden sürücü tekrar kaçmaya başladı. Ürgüp Caddesi üzerinde ters şeritten kaçan ve kavşaklara ters şeritten giren çocuk sürücü kırmızı ışıklarda da durmadı. Polis ekipleri motosikletin gidiş istikametinde gerekli tedbirleri alarak motosiklet sürücüsünü durdurmaya çalıştı. Yaklaşık 15 dakika kadar polis ekiplerinden kaçan sürücü Cevher Dudayev Mahallesi Aksaray Caddesi üzerinde yakalanacağını anlayınca motosikleti yol kenarına bırakarak, motosiklette yolcu olarak bulunan 15 yaşındaki arkadaşı ile birlikte kaçmaya devam etti. Ekiplerin kovalamacası sonrasında yakalanan sürücü ve motosiklette yolcu olarak bulunan arkadaşı ekipler tarafından gözaltına alınarak çocuk şube ekiplerine teslim edildi. Yapılan sorgulamada çocuk sürücünün ehliyetinin olmadığı ve bu nedenle kaçtığı belirlendi. 15 yaşındaki sürücüye çeşitli maddelerden 122 bin lira ceza yazıldı. Motosiklet trafikten men edildi.
Kütahya Kütahya’da şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam Kütahya’da şehir içi toplu taşımada uygulanacak yeni bilet ücretleri, Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edilerek yürürlüğe girdi. Kütahya Belediye Meclisi’nin 3. Dönem 1. Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni yılın ilk meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek ele alınırken, şehir içi ulaşımı doğrudan ilgilendiren ücret tarifesi görüşmeleri öne çıktı. Toplantının üçüncü gündem maddesinde, Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanlığı tarafından sunulan fiyat artışı talebi müzakere edildi. Söz konusu talep, Belediye Meclisi’nin 3 Aralık 2025 tarihli ve 354 sayılı kararıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmişti. Eşel Mobil Sistemi kapsamında değerlendirilen talep doğrultusunda hazırlanan komisyon raporu, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda yeni tarife oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen düzenlemeye göre, şehir içi toplu ulaşımda tam biniş ücreti 30 lira olarak belirlendi. İlkokul ve lise öğrencileri için indirimli kart ücreti 17 liraya, üniversite öğrencileri için biniş ücreti 24 liraya yükseltildi. Üniversite öğrencilerine yönelik ikamet kartı ücreti 22 lira olarak güncellenirken, üniversite hattı olarak bilinen 16 numaralı hatta biniş bedeli 12 lira oldu. Basın kartı kullanan yolcular için ücret 20 lira olarak belirlenirken, kredi kartı ile yapılan binişlerde ücret 30 lira, banka komisyonu ise 6 lira olarak uygulanacak. NFC ve QR kod ile yapılan temassız ödemelerde biniş ücreti 38 lira olarak belirlendi. Aktarma ücretinde ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi ve bu bedel 10 lira olarak korunmaya devam edecek. Yeni ücretlerin, belediye tarafından belirlenecek tarihten itibaren uygulanacağı bildirildi.