SPOR - 09 Mayıs 2025 Cuma 12:07

Seriksporlu futbolcunun sosyal medyada Aksaray’a küfür ve hakaretine Aksaray’dan tepki

A
A
A
Seriksporlu futbolcunun sosyal medyada Aksaray’a küfür ve hakaretine Aksaray’dan tepki

Geçtiğimiz hafta Seriksporlu futbolcu Erkan Eyibil’in sosyal medya canlı yayınında Aksaray’a yönelik küfür ve hakaret etmesi şehirde tepkiyle karşılanırken, kulüp ve STK’lar Aksaray Adliyesine giderek futbolcudan şikayetçi oldu.


3 Mayıs 2025 tarihinde Tokat Erbaa’da oynanan Türkiye Nesine 2. Lig 34. hafta maçında Erbaaspor - Serik Belediyespor karşılaşmasının ardından Serikspor’un şampiyonluğunu ilan etmesiyle yaşanan sevinç, sporcu ahlakına aykırı hareketlerle gölgelendi. Serik Belediyespor’un 10 numaralı futbolcusu Erkan Eyibil’in soyunma odasından sosyal medyadaki canlı yayında Aksaray’a yönelik hakaret ve küfürler içeren konuşmaları Aksaray’da büyük tepkiyle karşılandı. Olay sonrası Aksarayspor Kulübü, Aksaray Barosu ve sivil toplum kuruluşları hep birlikte Aksaray Adliyesi’ne giderek futbolcudan şikayetçi oldu.



Mustafa Alakuş: "Yapılan bu çirkin paylaşım yalnızca Aksarayspor değil tüm Aksaray halkını hedef almıştır"


Aksarayspor Başkanı Mustafa Alakuş, spor ahlakına aykırı paylaşımların Aksaray’ı derinden üzdüğünü belirterek, "Aksaray’ımızın birlik ve beraberliğini hedef alan talihsiz bir olay karşısında üzgün olduğumuzu bildirmek istiyorum. Erbaa’da oynanan karşılaşmanın ardından Serik Belediyespor’un bir sporcusunun sosyal medya üzerinden şehrimize ve camiamıza yönelik yaptığı seviyesiz, yakışıksız ve spor ahlakına aykırı paylaşımlar hepimizi derinden üzdü. Aksaray tarihiyle, kültürüyle, insanıyla asaleti her zaman hoşgörüyü, kardeşliği ve sportmenliği benimsemiş bir şehirdir. Ancak ne yazık ki futbolun birleştirici ruhuna ve centilmenlik ilkesine tamamen aykırı bir tutumla karşı karşıya kaldık. Yapılan bu çirkin paylaşım yalnızca Aksarayspor değil tüm Aksaray halkını hedef almıştır. Spor, dostluk ve kardeşliktir. Spor insanları bir araya getiren, şehrin gönül köprülerini güçlendiren kutsal bir mücadeledir. Ancak bireysel hırslar, saygısızlıkla, kin ve nefretle yapılan her eylem sadece futbol değil insanın temel değerlerini de zedeler. Biz Aksaraylılar olarak her zaman sportmenliği ve saygıyı esas aldık. Sahada mücadele ederken de saha dışında kardeşliği büyütmeye gayret gösterdik. Bu noktada açıkça ifade etmek isterim ki, Aksaray halkına yönelik yapılan hakaret içeren sözleri asla kabul etmiyoruz. Bu hadsiz tavırın hukuk önünde de, spor kurumları nezdinde de hesabının sorulması için tüm yasal girişimleri başlattık. Aksarayspor kulübü olarak, sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle Aksaray Adliyesine resmi başvurularımızı yaptık. Aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu’na da gerekli şikayet dilekçelerimizi sunarak ilgili sporcu hakkında disiplin işlemlerinin başlatılması talebinde bulunduk. Bu süreçte yalnızca kulübümüzün değil Aksaray’ın tüm kurumlarının, her bir hemşerimizin gösterdiği hassasiyet bizim en büyük gücümüzdür. Bizler hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu tür hadsiz davranışların spor sahalarından ve sosyal hayattan tamamen silinmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.



Seriksporlu futbolcunun sosyal medyada Aksaray’a küfür ve hakaretine Aksaray’dan tepki

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Junior Olaitan: "Finale çıkmak ve kupayı kazanmak istiyoruz" Beşiktaş’ın Beninli orta sahası Junior Olaitan, Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale çıktıkları Alanyaspor maçının ardından hedeflerinin kupayı kazanmak olduğunu söyledi. Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Alanyaspor’u 3-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından siyah-beyazlıların Beninli orta saha oyuncusu Junior Olaitan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Olaitan, "Bizim adımıza iyi bir maç oldu. Zor bir rakibe karşı oynadık. Alanlar oluşturmaya, oyun kurmaya çalıştık. 3 golle kazandık ve golleri ön alan baskılarından bulduk. Mutluyuz. Yarı finale çıktık. Pazar günü kaybettikten sonra bugün kazanmak önemliydi. Pazar günü eleştirilebilecek bir maç oynadık. Finale de çıkmak istiyoruz ve kupayı kazanmak istiyoruz. En önemlisi de bu şekilde devam etmek" diye konuştu. "İyi bir maç çıkardığımı düşünüyorum" Takımın ikinci golündeki pozisyonda katkısının yüksek olmasının hatırlatılması üzerine 23 yaşındaki futbolcu, "Benim oyunumun bir parçası. Bu yüzden ben bir futbolcuyum. Her top için mücadele ederim, her topa ayağımı sokmak istiyorum. Sahada da elime gelen her fırsatı kullanmaya çalışıyorum. Bu camia ve bu kulüp için bunları yaparım, yapmaya çalışıyorum. Bu şekilde devam etmek istiyorum. İyi de bir maç çıkardığımı düşünüyorum. Sezon sonuna kadar ve önümüzdeki sezonda da bu şekilde devam etmeyi hedefliyorum" ifadelerini kullandı. "Duygu patlaması yaşadık" Beşiktaş’ın 3. golünden sonraki sevinçle alakalı da açıklama yapan Junior Olaitan, "Son gol güzel bir gol oldu. 1-0’ken rakip eşitliği yakalamak ve oyuna ortak olmak istiyordu. Ama 2. ve 3. gollerde duygu patlaması yaşadığımızı söyleyebilirim. Bizim takımı takım yapan unsurlardan bir tanesi de budur. Mücadeleyi birlikte veriyoruz, gollere birlikte seviniyoruz. Her an birlikteyiz, her an bütün olmaya çalışıyoruz. Birbirimizle olan ilişkilerimiz çok iyi. Bizi bütün yapan etmen de budur zaten" diyerek sözlerini tamamladı.
Bolu Onlar için en acı 23 Nisan Bolu’da Grand Kartal Otel faciasında eşi ve kızını kaybeden iş adamı Rıfat Doğan, yaşanan yangın faciasında hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarını projeksiyonla binaya yansıtarak andı. Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak 2025’te çıkan yangında 36’sı çocuk olmak üzere 78 kişi hayatını kaybetmişti. İş adamı Rıfat Doğan’ın eşi Ceren Yaman (45) ile kızı Lalin Doğan (16) da bu faciada hayatını kaybetmişti. Projeksiyonla binaya yansıttı Acılı baba Rıfat Doğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda farkındalık oluşturmak amacıyla, yangında hayatını kaybeden 36 çocuğun fotoğrafını ve isimlerini projeksiyonla binaya yansıttı. 23 Nisan’ı temsilen, çocukların fotoğraflarından önce Türk bayrağı da yansıtıldı. "Özel günler bize daha ağır geliyor" 23 Nisan gibi özel günlerin daha ağır geldiğini ifade eden Rıfat Doğan, "Bizim için her günün ayrı bir zorluğu var. Özel günler bize daha ağır geliyor. Özel günlerde eskiden yaptığımız etkinlikler, birlikte geçirdiğimiz zamanlar aklımıza geliyor. Her özel günü daha bir ağır geçiriyoruz. 23 Nisan’da bizim için özel günlerden. İlkokula başladıklarından bugüne hep bir etkinliklerine koşturduk. 23 Nisan’da 36 tane yavrumuzu unutmak istemedik. O yüzden hem onları anmak, hem de unutmamak için böyle bir etkinlik düşündük" dedi. "Onlar hiçbir zaman büyümeyecekler 36 canın hiçbir zaman büyümeyeceğini belirten Rıfat Doğan, "Tabii eski 23 Nisanlar aklımıza geldikçe onlarla geçirdiğimiz anlar, okuldaki gösterileri, onlarla bu etkinliklerine hazırlanışımız geliyor. Soğuk da olsa, yağış da olsa onları bu etkinliklere götürüp izliyorduk. Şimdi tabii ki bunlar mümkün değil. Giden canlarımız geri gelmeyecek ama bizim tüm çabamız giden canlarımıza olan borcumuzu ödemek. 36 tane yavrumuzu kaybettik. Onlar hiçbir zaman büyümeyecekler. Hep bizim için çocuk kalacaklar. Allah ömür verdikçe her özel günde onları anmak için, onları yaşatmak için elimizden geldiğince çaba sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.