ASAYİŞ - 10 Nisan 2012 Salı 11:17

AMASYA`DA ŞEHİT SAYISI 2`YE YÜKSELDİ

A
A
A
AMASYA`DA ŞEHİT SAYISI 2`YE YÜKSELDİ

Amasya`da askeri aracın geçişi esnasında yol kenarına döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu 1 asker olay yerinde şehit düşerken, ağır yaralanan astsubay çavuş da tedavi altına alındığı hastanede şehit oldu.
Dün saat 15.00 sıralarında Çiğdemli köyü Zana Köprüsü mevkisinde meydana gelen olayda, merkeze bağlı Çiğdemlik köyüne bir hırsızlık olayı ihbarıyla ilgili giden 2 jandarma aracının Zana Köprüsü mevkisinden geçişi sırasında uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Patlamada askeri personel taşıyan sivil minibüsteki sürücü er Murat Erdem olay yerinde şehit düşerken, 1`i astsubay 6 asker yaralandı.
Yaralılardan durumu ağır olan Astsubay Çavuş Osman Can Türkgöl (29), tedavi altında bulunduğu Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi`nde bugün saat 10.30 sıralarında hayatını kaybetti. Türkgöl`ün Osmaniye nüfusuna kayıtlı olduğu, evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.
Hain saldırıda şehit sayısı 2`ye yükselirken, bölgede operasyonlar devam ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Aliağa Petkimspor, turu zora soktu Aliağa Petkimspor, Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final 1. maçında Fenerbahçe’ye deplasmanda 102-72 kaybederek bir üst tura yükselme şansını zora soktu. Sarı-lacivertliler, İzmir’de oynayacakları müsabakayı da kazanması halinde adını yarı finale yazdıracak. Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, play-off çeyrek final 1. maçında Fenerbahçe ile İstanbul’da karşı karşıya geldi. İstediği oyunu sahaya yansıtmakta zorlanan İzmir ekibi, müsabakayı 102-72 kaybetti ve seride 1-0 geriye düştü. Karşılaşmaya dair açıklamalarda bulunan Aliağa Petkimspor Başantrenörü Burak Gören, “Fenerbahçe iyi bir EuroLeague maçı temposunda oynadı. Top paylaşımları ve hızları çok yüksekti. Çok büyük bir yüzde ile 19 tane 3 sayılık isabet buldular. Onların basketboluna kendi çerçevemizde ayak uydurmakta zorluk yaşadık. Play-off oynuyoruz, işimizin çok zor olduğunun farkındayız. Tabii ki rakibimize çok saygı duyuyoruz. Bugüne kadar evimizde iyi basketbol ile iyi sonuçlar aldık. İzleyenlere kendimizi daha iyi ifade etmenin yollarını arayacağız. İyi bir basketbol takımı olduğumuzu bir kez daha göstermeye çalışacağız” ifadelerini kullandı. Öte yandan eşleşmedeki ikinci maç yarın İzmir’de oynanacak. Aliağa Petkimspor’un kazanması halinde seride durum 1-1’e gelecek ve yarı finalisti belirleyecek olan son maç 20 Mayıs Pazartesi günü İstanbul’da oynanacak. Petkimspor, evinde de mağlup olması durumunda sezonu play-off çeyrek final aşamasında noktalayacak.