YEREL HABERLER - 28 Aralık 2011 Çarşamba 13:33

AMASYA ÜNİVERSİTESİ’NDE AKADEMİSYEN SAYISI 263’E ULAŞTI

A
A
A
AMASYA ÜNİVERSİTESİ’NDE AKADEMİSYEN SAYISI 263’E ULAŞTI

Amasya Üniversitesi’nde görev yapan akademisyen sayısı 263’e ulaştı.
Üniversitenin 2011 yılı genel değerlendirme toplantısında doçent ve yardımcı doçent kadrolarına yükselen akademisyenlerin cüppelerini giydiren Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, üniversitenin akademik kadrosunda 3 profesör, 7 doçent, 70 yardımcı doçent, 99 öğretim görevlisi, 69 araştırma görevlisi, 8 okutman ve 7 uzmanın görev yaptığını, ayrıca idari personel sayısının ise 213 olduğunu söyledi.
Amasya Üniversitesi’nin akademik, idari kapasitesi ve fiziki alt yapısında meydana gelen gelişmelere bağlı olarak kaliteli bir eğitim kurumu olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Orbay, “Üniversite yönetimine geldiğim ilk gün üniversitemizin akademik-idari kadrosunda çalışan mesai arkadaşlarıma bir söz vermiştim. Hepinizin özlük hakları benim güvencem altında demiştim. Bugün itibariyle akademik olarak kadro sorunu yaşayan arkadaşımız bulunmamaktadır. Doçentlik ünvanına yükselen 6 akademisyenimiz bizleri mutlu etmektedir. 8 yardımcı doçent arkadaşımız doçentlik başvurusunu yaptılar. 2012 yılında onların da doçentlik cübbesi giymeleri üniversitemizin bilimsel altyapısını güçlendirecektir. Dünyada yalnızca üç meslek grubu cübbe giyer. Din adamları, yalnızca tanrının kurallarını insanlara ilettikleri için, hukukçular anayasa da belirtilen eşit yasaların savunucuları oldukları için ve bilim adamları. Bilim adamları kişisel değerlerini bilimsel çalışmalarından arındırmış olmalarının bir göstergesi olarak cübbe giyerler. Bu vesile ile kadro ve unvanlarını alan değerli akademisyenlerimize yeni kadro ve unvanları hayırlı olsun” diye konuştu.
Sosyal Bilimler Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’nda 14, Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilgisi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’nda 15 öğrencinin mevcut olduğunu, Suluova ile Gümüşhacıköy Meslek meslek yüksekokullarında ikişer bölüm açarak yüksekokul sayısının 4’e ulaştığını anımsatan Orbay, “Sürekli Eğitim ve Uzaktan Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi olmak üzere iki araştırma merkezini 2011 yılında kurduk. Sürekli Eğitim Merkezi kuruluşundan kısa bir süre sonra ÜDS-KPDS sınavlarına hazırlık kursu açtı. Kursumuz halen faaldir. Amasya Üniversitesi olarak bu yıl pedagojik formasyon sertifika programını da açtık. Pedagojik formasyona toplam 808 kişi müracaat etti ve halen 200 öğrenci bu programdan yararlanmaktadır. Toplam öğrenci mevcudumuz 7 bin 779’dur. Üniversitemizin bütün fakülte ve yüksekokullarında ortak ders olarak okutulan enformatik, Türk dili, yabancı diller, Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi bölümlerini daha iyi organize edebilmek amacıyla rektörlüğe bağladık. Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi’ni (BAP) öğretim üyelerimizin yapacağı projeleri desteklemek amacıyla kurduk. BAP koordinasyon birimi, bilim literatürüne özgün katkılar sağlamak, ülkemizin öncelikli araştırma alanlarında araştırmalar yaparak teknoloji üretimine ve dolayısıyla rekabet gücüne katkıda bulunmak, bölgemizin ve ülkemizin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine katkılar sağlamayı amaçlamaktadır” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi Arnavutköy Belediyesi tarafından kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi. Arnavutköy Belediyesi, şehir yaşamının gürültüsünden uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak isteyen vatandaşlar için özel bir hizmet sunuyor. Belediye tarafından 68 dönüm arazi üzerine kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi, vatandaşlara doğal ortamda organik tarım yapma, toprağa temas etme ve doğayla bağ kurma imkanı sunuyor. Hobi Bahçesinde ilk fideler toprağa ekildi Atalık tohumların kullanıldığı Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa dikildi. Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu da Hobi Bahçesi’ni ziyaret ederek, fide ekti. Candaroğlu, Hobi Bahçesi’nde atalık tohum yetiştirildiğini, ekilen fidelerin atalık tohum olduğunu ve vatandaşlara destek verildiğini vurguladı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, "Burada kullanılan tohumlar atalık tohumlardır. Buraya gelip ekim yapan vatandaşlarımıza da atalık tohum desteği sağlıyoruz. Buradaki amacımız şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımıza organik tarım imkanı sağlarken, atalık tohumlarımızın da devamlılığını sağlıyoruz" şeklinde konuştu. “Hobi Bahçesi sayısını 3-4 katına çıkaracağız” Başkan Mustafa Candaroğlu ayrıca, “Burada şu an 200 adet Hobi Bahçesi bulunuyor. Vatandaşlarımızdan da yoğun istek ve talep var. İnşallah önümüzdeki süreçte, daha fazla vatandaşımızın organik tarım yapmasını sağlamak için hobi bahçesi sayımızı artırarak 3-4 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
Malatya Psikiyatri hastaları hünerlerini konuşturdu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastaların yaptığı el sanatları eserlerinden oluşan sergi, Malatya Park AVM’de yapılan açılış töreni izlenime sunuldu. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören hastaların iş ve uğraşı faaliyetleri kapsamında yapmış oldukları dekoratif el sanatları, takı, tesbih, çanta, ahşap ve seramik ürünlerinden oluşan El Sanatları Sergisi açıldı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, yaptığı açıklamada, “Psikiyatri Servisimizde hastalarımız için terapi odası var. Hastalarımızın terapi odasında yaptığı ürünleri sergilemek için alışveriş merkezinde böyle bir stant açtık. Hastaların tedavi sürecini katkısı rehabilitasyon açısından bu gibi etkinliklerin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Esin İnce, Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyid Çiftçi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Dağaşan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ömer Doğan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Müdürü Mehmet Soylu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Muhammed Serdar Buğday, Uzm. Dr. Orhan Yücel, Dr. Yunus Coşar, Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi hocaları ile psikiyatri hastaları ve yakınlarının katıldığı açılış halk oyunları gösterisi ile son buldu. Sergi, 3-6 Mayıs tarihleri arasında Malatya Park AVM’de açık olacak.