GENEL - 27 Haziran 2018 Çarşamba 11:19

Karahocagil ile Çilez, ATSO meclisiyle buluştu

A
A
A
Karahocagil ile Çilez, ATSO meclisiyle buluştu

AK Parti’den Amasya milletvekili seçilen M.

AK Parti’den Amasya milletvekili seçilen M. Levent Karahocagil ile Hasan Çilez, ilk ziyaretlerini yaptıkları Amasya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) meclis üyeleriyle buluştular.


Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek ve Merkez İlçe Başkanı Necmettin Topsakal ile birlikte Amasya Ticaret ve Sanayi Odası’na gelip Başkan Murat Kırlangıç ile görüş alışverişinde bulunan M. Levent Karahocagil ile Hasan Çilez, meclis toplantısına katıldılar.


Seçimlerdeki katılım oranının demokratik hayata ne kadar sahip çıkıldığının önemli bir göstergesi olduğunu belirten Murat Kırlangıç, son 16 yıla damgasını vuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve TBMM’de temsil edecek olan M. Levent Karahocagil ile Hasan Çilez’i tebrik etti.


İş dünyasının taleplerini anlatan Kırlangıç, organize sanayi bölgesi ve turizmde Ege Bölgesi’nden direkt uçuşların yapılması alanındaki girişimleri özellikle beklediklerine değindi.


Çok çalışacağının sözünü verdiğini vurgulayan Çilez de, “Amasya - Merzifon Havalimanı’na 13 bin metrekarelik yeni terminal binasının projesi bitti, yatırıma başlanacak. Ayrıca İzmir - Amasya uçuşlarının bir an önce başlaması bizim de öncelikli gündemimiz arasında. Yeni dönemde politika oluşturulması konusunda, Ticaret ve Sanayi Odalarımızın önemi çok büyük olacak” diye konuştu.


35 senelik ticaret tecrübesi olan Karahocagil de, “Kentimizin coğrafi durumu imkanınca ağır sanayiden faydalanmak gerekir. İstişareye çok önem veriyorum. Sizlerle sürekli istişare halinde olacağım” şeklinde konuştu.


Belediye Başkanı Özdemir de, şehir içi trafik akışının sağlanmasında etkili olan Ferhat Tüneli’nin açılışını yapan Başbakan Binali Yıldırım’ın Amasya çevre yolunun en geç 2019 yılının Mart ayında tamamlanması için talimat verdiğine işaret etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.