EĞİTİM - 10 Mayıs 2019 Cuma 11:08

“Vizyon 2023 Okumadan Gerçekleştirmek Güç” projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

A
A
A
“Vizyon 2023 Okumadan Gerçekleştirmek Güç” projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğünce okumayı kültür haline getirmek amacıyla hazırlanan “Vizyon 2023 Okumadan Gerçekleştirmek Güç” projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğünce okumayı kültür haline getirmek amacıyla hazırlanan “Vizyon 2023 Okumadan Gerçekleştirmek Güç” projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi.


Amasya Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısına, Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Amasya İl Millî Eğitim Müdür Vekili Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ile projenin pilot uygulamasında görev alan öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, öğrencilerimize kitap okuma kültürünün okuma etkinlikleri yoluyla kazandırılması, okuma kültürü kazandırmanın yanı sıra ilimizin PISA, TIMMS, YGS gibi ulusal ve uluslararası sınavlardaki eğitim başarısını olumlu desteklemek amaçları doğrultusunda hazırlanan “Vizyon 2023 Okumadan Gerçekleştirmek Güç” projesinin kapsamı ve uygulamaları hakkında güncel istatistiki veriler üzerinden katılımcıları bilgilendirdi.


Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 15 devlet, 1 özel okulda toplam 20 sınıfta 432 öğrenci ile gerçekleştirilen projenin pilot uygulamaları hakkında bilgi veren İl Millî Eğitim Müdür Vekili Kösterelioğlu, proje kapsamında verdiği desteklerden ötürü Vali Dr. Osman Varol’a teşekkür etti.


Vali Dr. Osman Varol yaptığı konuşmada,“Öğretmen arkadaşlarımızla bir araya geldiğimiz her fırsatta hep söylediğim bir şey var, eğitim insandan insana bir süreç olduğu için, teknik olanaklarınızı, çalışmalarınızı, ne kadar yoğunlaştırırsanız yoğunlaştırın iş sonunda öğretmenin emeğine, gayretine, çalışmasına ve arzusuna dayalı. Çok iyi bir öğretmen kadrosuna sahibiz. Yapmamız gereken bu öğretmenlerimizin potansiyelini harekete geçirecek bazı kanallar oluşturmak. Bu kanallar vasıtasıyla onları bilgi ve becerilerini, coşkularını evlatlarımıza aktarmak diye düşünüyorum" diye konuştu.


Konuşmaların ardından okuma etkinlikleri kapsamında pilot okul olan Uygur İlkokulu 2/A sınıfı öğretmeni Seyhan Ferahoğlu ve öğrencileri tarafından kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Proje tanıtım toplantısı Vali Dr. Osman Varol’un proje ekibi ve pilot uygulamada görev alan öğretmenleri tebrik etmesi ve hediyelerini vermesi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak Valisi Atay, selin vurduğu Cizre’de incelemelerde bulundu Selden zarar gören Şırnak’ın Cizre ilçesinde hasar tespit ve temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Şırnak Valisi Cevdet Atay, 1’i ağır hasarlı olmak üzere 70 ev, 7 iş yeri ve 6 aracın zarar gördüğünü söyledi. Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cizre’de dün yaşanan sel felaketi sonrası yapılan hasar tespit ve temizlik çalışmalarını yerinde inceleyip, yaraların sarılması, zararların kısa sürede ödenmesi için gerekli talimatları verdi. Vali Cevdet Atay, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ile birlikte selden zarar gören mahallelerde incelemelerde bulunup vatandaşların sorun, talep ve dileklerini dinledi. Cizre’de dün öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağış ilçeyi su altında bırakırken çok sayıda ev, iş yeri ve araç su altında kaldı. İlçe genelinde büyük çapta maddi hasar oluştu. Yaşanan sel felaketi sonrası Cizre’deki hasar tespit ve temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Şırnak Valisi Cevdet Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada 70 ev, 7 iş yeri ve 6 aracın zarar gördüğünü söyledi. Vali Atay, "Sel nedeni ile mahsur kalan vatandaşlarımız kurtarıldı, evlerden su tahliyesi yapıldı ve kısmen de temizlik çalışmaları yapılıyor. Arkadaşlarımız sahada zarar tespit çalışmalarını yapıyorlar” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Cizre ile yakından ilgilendiğini vatandaşların yaralarının sarılması ve çalışmaların hızlandırılması hususunda gerekli çalışmaların yapılması hususunda gerekli talimatları kendisine verdiğini ifade eden Atay, "Sahadaki arkadaşlarımız ile her türlü gayreti gösteriyoruz. Devletin tüm kurumları ile Cizre’de seferber olmuş durumdayız. Kurumlarımız ve ekiplerimiz bu olayın atlatılması ve vatandaşlarımızın yaşamlarını tekrar rahat bir şekilde sürdürmesi konusunda elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Bugün itibari ile hasar tespit çalışmalarını bitireceğiz ve zararların giderilmesi, yaraların sarılması hususunda ödemelerimizi yapmaya başlayacağız” diye konuştu. "70 ev, 7 iş yeri ve 6 araç zarar gördü" Cizre’de yaşanan sel felaketinde 70 ev, 7 iş yeri ve 6 aracın zarar gördüğünü ifade eden Vali Atay, "1 ağır hasarlı olmak üzere 70 evi su bastı ve eşya zararları oldu. Bazı evlerde sıva boya bazılarında ise bahçe duvarları çöktü. Altyapısal anlamda bazı yerlerde sıkıntılar olduğu tespit edildi. Bununla ilgili planlarımızı yaptık ve hızlı bir şekilde ödemelerimizi alarak insanlarımızın bu yarasını saracağız” şeklinde konuştu.