SAĞLIK - 28 Haziran 2021 Pazartesi 16:49

Amasya Valisi Masatlı: “Gençlerimizi aşı olmaları için ikna etmemiz çok önemli”

A
A
A
Amasya Valisi Masatlı: “Gençlerimizi aşı olmaları için ikna etmemiz çok önemli”

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Özellikle gençlerimizi aşılama konusunda teşvik etmemiz gerekiyor.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Özellikle gençlerimizi aşılama konusunda teşvik etmemiz gerekiyor. Onlara ulaşabileceğimiz her noktada aşı olmaları için ikna etmemiz çok önemlidir” dedi.


Korona virüs (Kovid-19) salgını sürecinin değerlendirildiği toplantıya başkanlık eden Vali Masatlı, “Aşılamada Türkiye 2.’siyiz. Hedefimiz bu başarıyı devam ettirmek ve aşılama çalışmalarını başarılı şekilde nihayete erdirmektedir. İlimizde günlük 16 bin doz aşılama kapasitesine sahibiz. Şuanda birinci basamak sağlık kuruluşlarımız, aile sağlığı merkezlerimiz ve hastanelerimizde toplamda 296 aşı noktasında, randevulu ve randevusuz olarak hedef nüfustaki vatandaşlarımıza aşılama hizmeti vermekteyiz” diye konuştu.


Farklı bir yöntem de izlenerek aşılama hizmetinin 6 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeler, fabrikalar, organize sanayi bölgeleri ve köylerde sunulduğuna değinen Mustafa Masatlı, “Turizm sezonunda İlimize gelecek olan misafirlerimize salgın konusunda güvenli bir İl olduğumuzu anlatmamız da yaz sezonundaki ziyaretçi sayılarımızı olumlu etkileyecektir. Ayrıca sanayi ve tarım sektöründe toplu olarak çalışanlara da yerinde aşı hizmeti sunmaya devam edeceğiz. İhtiyaç duyulan yerlerde aşı uygulama noktaları kurarak gençlerimizi de yoğun şekilde aşılamak için planlamalarımızı yapmış durumdayız. Duyarlı halkımızın da desteğiyle inşallah bu süreci başarıyla atlatacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.


Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Albay Ayhan Aygün ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz’in de yer aldığı toplantıya video konferans yoluyla ilçe kaymakamları da katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Festivalin son gününde Ispartalılar şarkıcı Altay’la doyasıya eğlendi Uluslararası Isparta Gül Festivali 3 gün boyunca dolu dolu yaşandı. Festivalin son gününde sabah bölümünde gül hasadı yapılırken, festivalin kapanışı Altay konseriyle oldu. Konserde konuşan Başkan Başdeğirmen, “Isparta’mız dünyada gül adıyla anılan tek şehir. Hem maddi hem manevi, ekonomik, kültürel ve turizm anlamında değerli bir ürünümüz. Gülün sayesinde bugüne kadar çok güzel anılar yaşadık” dedi. Uluslararası Isparta Gül Festivali 31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Festivalin son gününde sabah bölümünde gül hasadı yapılırken kapanışı ise sanatçı Altay ile yapıldı. Isparta Meydan AVM’de binlerce kişiye konser veren Altay, enerjisiyle alanı dolduran kalabalığı coşturdu. Konserin bitiminde alana gelen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen tarafından Altay’a gül tablosu ve gül ürünleri hediye edildi. Festivalin kapanışında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 3 gün boyunca dolu dolu festival coşkusunun yaşandığını söyledi. Altay’ın da mükemmel bir sahne performansı olduğunu dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Isparta’mızın çok değerli marka ürünü olan gül adına yaptığımız festivalimizi tamamladık. Isparta’mız dünyada gül adıyla anılan tek şehir. Dünya gülyağı ihtiyacını karşılayan iliz. Bu bizim için çok değerli ve önemli. Hem maddi hem manevi, ekonomik, kültürel ve turizm anlamında değerli bir ürünümüz. Gülün sayesinde bugüne kadar çok güzel anılar yaşadık. Altay kardeşimizde bu güzel günümüzde bizi yalnız bırakmadı, bugünkü konseriyle programımızı taçlandırdı. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Sanatçı Altay da Başkan Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen’le bir ağabey, bir abla kardeşliği olduğunu ifade ederek, “Kendilerini bir ağabey, bir abla gibi seviyorum. Kalpleri o kadar temiz ki, insanlara o kadar çok faydalı oluyorlar ki bunu ben biliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Başdeğirmen çifti sanatçı Altay’a gül tablosu, çiçek ve gül ürünleri hediye etti.