- 24 Mart 2022 Perşembe 17:36

Vali Masatlı: “Afetlere müdahalede her türlü imkâna sahibiz”

A
A
A
Vali Masatlı: “Afetlere müdahalede her türlü imkâna sahibiz”

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Afetlere müdahale anlamında araç gereç ve insan gücü bakımından her türlü imkâna sahibiz.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Afetlere müdahale anlamında araç gereç ve insan gücü bakımından her türlü imkâna sahibiz. Ancak burada önemli olan sahip olduğumuz bu gücü senkronize bir şekilde yönetebilmektir” dedi.


İl afet ve acil durum koordinasyon kurulu toplantısına başkanlık eden Vali Masatlı, "Ülkemiz bulunduğu coğrafya itibariyle sık sık doğal afetlerle karşı karşıya kalmaktadır. Devletimiz doğal afetlere hazırlık bakımından büyük bir yapılanma ve mevzuat değişikliği gerçekleştirdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde gerçekleştirdiği çalışmalarla bu alanda önemli mesafeler alındı. Bu gelişmelerin ardından deprem, sel ve çığ gibi doğal afetlere devletimizin gösterdiği reaksiyon ve afet sonrası yönetimi bu alanda ne denli gelişmeler kaydettiğimizin en açık göstergesidir” diye konuştu.


İl Afet Risk Azaltma Planının (İRAP) güncellenmesi, izleme ve değerlendirme komisyonunun oluşturulmasına ilişkin düzenlenen toplantıda düşüncelerini anlatan Masatlı, “Amacımız kamu kurum ve kuruluşlarımızın hızlı ve etkin şekilde koordine olmasını sağlamak ve muhtemel afetlerde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gereken gayreti göstermektedir. Bu noktada kurumlarımız ölçeğinde 59 adet eylem planı belirlenmiş olup eylemlerin gerçekleşme oranıyla Türkiye’de ilk 20 il arasında yer almaktayız. Ayrıca AFAD acil mobil uygulamasıyla herhangi bir afet ya da olay anında tek tuşla acil çağrı sayesinde vatandaşlarımızın konumu belirlenerek anında müdahale edilmekte ve bu sayede can kayıpları en aza inmektedir. Tüm vatandaşlarımızdan istirhamım telefonlarına bu uygulamayı indirmesi ve kullanmasıdır” şeklinde konuştu.


Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Fatih Ören, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin ile kurul üyesi kurum ve STK temsilcileri de yer aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsalda asfalt sezonuna Erdemli’den başladı Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsalda sathi asfalt sezonunu Erdemli ilçesinden başlattı. Yaylacıların ve üreticilerin ürünlerini sebze ve meyve haline ulaştırırken kullandığı yol, hem kaliteli, hem de konforlu bir yapıya kavuşturuldu. Kent merkezinde gerçekleştirdiği yol yapım, bakım, onarım ve iyileştirme faaliyetlerini ilçelere taşıyan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl kırsal sathi kaplama sezonuna Erdemli ilçesinden başladı. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, ilçeye bağlı İlemin Mahallesi’nde geçen yıl başlattığı 9,5 kilometrelik yol genişletme ve zemin iyileştirme faaliyetlerini tamamlayarak, sathi kaplama çalışması gerçekleştirdi. İlçede, İlemin, Karahıdırlı ve Çiftepınarı birbirine bağlayan grup yolunda bozuk ve yıpranmış zemini iyileştiren ekipler, yolun kullanım ve dayanıklılık ömrünü artırdı. Özellikle yazın yaylacıların ve üreticilerin bölgeye has ürünlerini sebze ve meyve haline ulaştırırken sık kullandığı yol, ekiplerin yoğun çalışması sonucu hem kaliteli, hem de konforlu bir yapıya kavuşturuldu. Muhtar Uzlar: "Ürünleri, sebze ve meyve haline götürmek için gelen tır köye giremiyordu" Erdemi İlçesi Yol Asfalt Sorumlusu Emrah Erdoğan, İlemin Mahallesinde geçen başlattıkları 9,5 kilometrelik yol genişletme çalışmalarının yanı sıra İlemin ile Karahıdırlı mahalleleri arasında 3 bin 300 metrelik yol ağında zemin güçlendirmesi yaptıklarını belirtti. Yolda sathi kaplama çalışmalarını da tamamladıklarını ifade eden Erdoğan, "İlemin, Karahıdırlı ve Çiftepınar köylerini birbirine bağlıyoruz. Daha önce bu yol çok dar ve çok bozuktu. Bütün iyileştirmeleri yaparak yolu genişlettik. Üreticilerimizin ürünlerini daha sağlıklı şekilde sebze ve meyve haline ulaştırabilmeleri için güzel bir zemin hazırladık" dedi. İlemin Mahallesi Muhtarı Eray Uzlar da daha önce mahallenin yolunun bozuk ve dar olduğunu belirterek, "Bizim burası hem narenciye bölgesi hem de domates, şeftali gibi ürünler yetişir. Ürünleri, sebze ve meyve haline götürmek için gelen tır köye giremiyordu. Köylülerimiz böyle bir yol yapılacağını hiç ummuyordu. Hem vatandaşın hem de üreticinin yüzü güldü. Yayla yolu olarak da bilinen bu yolun çevre mahallelere, Elvanlı, Karahıdırlı ve Çiftepınar’a da faydası oldu" diye konuştu.