YEREL HABERLER - 19 Mart 2014 Çarşamba 11:37

Tübitak'tan Çocukları Doğayla Buluşturan Projeye İkinci Destek

A
A
A
Tübitak'tan Çocukları Doğayla Buluşturan Projeye İkinci Destek

Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. D. Duygu Kılıç'ın hazırladığı "Yeşilırmak Çocukları Doğada Bilimle Buluşuyor" adlı proje TÜBİTAK tarafından ikinci kez desteklendi.
Bilim ve Toplum 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programları çerçevesinde desteklenen proje ile doğal güzellikleri ve biyoçeşitliliği ile de dikkat çeken Amasya’da doğayı bir laboratuvar olarak kabul edip, doğa ve bilim odaklı çalışacaklarını belirten Doç. Dr. D. Duygu Kılıç, “Amacımız öğrencilerin doğal dünyayı anlamaları için uygun ortamları oluşturmak, bunun düşünsel zenginliğini ve heyecanını yaşamalarını sağlamak, çevreye karşı duyarlı, çevreyi ve doğayı koruyan bireyler yetişmesine imkan sağlamaktır. Bunların yanı sıra bilim ve teknoloji okuryazarlığını geliştirerek doğa, bilim ve teknoloji arasındaki ilişkileri kavratmaktır. Ayrıca bilimsel problem çözebilen ve bilimsel düşünme becerilerine sahip, bilimsel bilgileri günlük hayata dahil edebilen bireyler haline gelmelerine yardımcı olmaktır” dedi.
Hedef kitlelerinin Amasya merkez ortaokulları ile YİBO'larda eğitim gören ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nda barınan, bilime meraklı, tüm çalışmalara aktif olarak katılabilecek 5 ve 6. sınıf öğrencileri arasından 30 kişi olduğunu anlatan D. Duygu Kılıç, “Özellikle farklı kurumlarda eğitim gören öğrencilerin kaynaşması, birbirini anlaması, empati kurabilmesi ve bu ilişkilerini uzun vadede sürdürebilmesi hedeflenmektedir” diye konuştu.
Projede amaçlanan hedeflere ulaşabilmek için alanlarında uzman kişiler tarafından fizik, kimya, biyoloji, matematik, sanat ve diğer alanlarda disiplinler arası etkileşimler içeren etkinlikler hazırlandığına değinen Kılıç, “Bu etkinlikler amaçlarına uygun olarak Amasya ilinin farklı doğa ortamlarında uygulanacaktır. Etkinlikte, öğrencilere yaratıcı drama etkinlikleri yaptırılarak, yaratıcılık ve estetik becerisi, iletişim becerisi gibi özelliklerin gelişmesine katkı sağlanmaya çalışılacaktır. Etkinlikler öğrencilerin yaşlarına uygun, ilgi ve merak uyandıracak şekilde ve kalıcı ve etkili öğrenmelerini sağlayacak, eğlenceli, bilimsel süreç becerilerini, grupla çalışma becerilerini geliştirmeye yönelik hazırlanmıştır. Geleceğin bilim insanı olmaya aday öğrenciler bilim insanları ile bir arada karşılıklı etkileşim içinde bulunacaklar ve öğrenciler bilimin güler yüzü ile tanışmış olacaklar ve öğrenciler bu etkinlikler sayesinde bilimi, bilim üreten kişilerden, doğrudan öğrenebilmeleri sağlanacaktır. Eğitim süresince alınan tüm geri bildirimler, ön test ve son testler ve tutum ölçekleri ile ölçme ve değerlendirme yapılacaktır. Elde edilen sonuçlar bilim dünyası ile paylaşılacaktır” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir