KÜLTÜR SANAT - 25 Nisan 2025 Cuma 09:51

’Amasya çiçekleri’ tablolarda açtı

A
A
A
’Amasya çiçekleri’ tablolarda açtı

Bitki örtüsü açısından zengin bir şehir olan Amasya’da öğrenciler ‘Amasya Çiçekleri’ adlı resim sergisi açtı.


Rengarenk çiçeklerin fotoğraflarının temin edilmesi sonrası hummalı bir çalışmaya koyulan Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Ressam öğrenciler, tuvale yansıttıkları çiçekler hakkında da bilgi sahibi edinmiş oldu. Türkiye florasının 6’da 1’ine yakın bitki taksonunun bulunduğu şehirde bu zenginliği öğrencileriyle tanıştırmak isteyen öğretmenlerin ‘Amasya Çiçekleri’ başlıklı projesine Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yıldırım danışmanlık yaptı.


Amasya lalesi, bağ havacivası, Amasya navruzu gibi çok sayıda bitkinin arşivlerdeki fotoğraflarını gözlemleyen öğrenciler resimlerini boyalarla şekillendirdi. Oluşturulan 54 eser Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen sergide sanatseverlerle buluştu.


Şehrin farklı alanlarında çekilmiş bitkilerin fotoğraflarından esinlenerek 54 tablo oluşturduklarını anlatan öğrencilerden Azra Akçay, "Ben dağ üvezini resimledim. Birçoğunu bilmiyordum. Bu proje sayesinde ismini duymadığım çiçekleri de tanıdım" dedi.


Dağ lalesini çizen Ahsen Hifa Bolat da "Bu sergi sayesinde Amasya’da yetişen endemik ve diğer bitkilerle ilgili birçok bilgi edinmiş oldum" diye konuştu.


Üstün yeteneklere sahip öğrencilerinin becerilerini geliştirmek amaçlı faaliyetlerden birine daha imza attıklarını anlatan Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Muhammed Bolat, projeyle şehrin bitki zenginliğini tanıtmaya da çalıştıklarını söyledi. Bolat, projeye emek veren resim öğretmenleri Elif Çelik ve Nezahat Kalkan’a teşekkür etti.


Serginin açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve SGK İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel de katıldı.



’Amasya çiçekleri’ tablolarda açtı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu 24Erzincanspor yönetimi, düzenlenen iftar programında basın mensuplarıyla bir araya gelerek kulübün mevcut durumu ve gelecek hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kentte bir restoranda gerçekleştirilen programa spor camiası temsilcileri ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Programda konuşan Kulüp Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, sezonun kalan bölümünde ligdeki konumlarını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Teknik heyet ve futbolcularla uyum içinde çalıştıklarını belirten Güneş, planlı ve disiplinli bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti. İstikrarlı performansın önemine dikkati çeken Güneş, camiaya güven veren bir tablo ortaya koyduklarını dile getirdi. Toplantıda kurulması planlanan futbol akademisine ilişkin de bilgi veren Güneş, Erzincan’da altyapı temelli ve sürdürülebilir bir sistem oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Genç yeteneklerin erken yaşta keşfedilerek profesyonel altyapıyla buluşturulmasının öncelikleri arasında yer aldığını aktaran Güneş, akademinin uzun vadede hem kulübe hem de şehir futboluna katkı sağlayacağını belirtti. Sponsorluk çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Güneş, kulübün mali yapısını güçlendirmek amacıyla iş dünyası ve çeşitli kurumlarla temasların sürdüğünü ifade ederek, mevcut ekonomik şartlara rağmen mali disiplinin korunduğunu ve şeffaf bir yönetim anlayışı benimsediklerini sözlerine ekledi. Program, basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.