GÜNDEM - 22 Nisan 2025 Salı 13:41

Amasya’da çocukların 23 Nisan kıyafeti köy yaşam merkezinden

A
A
A
Amasya’da çocukların 23 Nisan kıyafeti köy yaşam merkezinden

Amasya’nın Taşova ilçesi Mercimek köyünde Hikmet ninenin yadigarı kumaşlar, çocuklara bayram kıyafeti oldu.


Taşova ilçesine bağlı Mercimek köyünde Taşova Şehit Himmet Aydemir Halk Eğitimi Merkezi’nce oluşturulan köy yaşam merkezindeki dikiş kursuna katılan kadınlardan Aynur Köse (48), 2 yıl önce 71 yaşında kaybettiği annesi Hikmet Yıldız’ın sandığında yıllardır saklanan kumaşları gün yüzüne çıkardı. Annesinden kalan bu özel kumaşlar, kursiyerlerin emeğiyle şekillenerek ilkokul öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kıyafetlerine dönüştü.


Okul öğretmeninin kıyafet tasarlanması için yaptığı çağrı üzerine bu kumaşların değerlendirilebileceğini düşündüğünü anlatan Köse, "Hocamız da 23 Nisan’da çocuklara böyle bir şeyler yapalım diye bir proje sundu. Kumaş annemin sandığındaydı. Annem bunu yastık başlarında, gelin çeyizlerinde değerlendiriyordu. Çocuklarda çok sevindiler. çocukların üzerinde gördüğümüz için biz de seviniyoruz" dedi.


Kurs öğretmeni Nurhan Uzun ise, "Öğrencim annesinden kalma sandıktan çıkan sarı saten kumaşı nasıl değerlendirebiliriz diye bana sordu. Ben de önümüzde 23 Nisan var. Çocuklara şalvar dikebiliriz diye düşündüm. Çok da güzel oldu. Çocuklar memnun" şeklinde konuştu.


İlkokuldayken folklor ekibinde olduğunu hatırlatan kursiyer Raziye Püsür de (50), "Çocukların şalvarını görünce kendi çocukluğum aklıma geldi. Bizlere hep büyüklerimizin şalvarlarını giydirirlerdi. Zayıf olduğumuz için bizlere büyük gelmesine rağmen mücadeleyle oyunumuzu oynardık. Şu an bunları gördükçe gurur duyuyorum" diye konuştu. Köyde yıllardır kapalı kalan okul binasının kapılarını halka açmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Taşova Şehit Himmet Aydemir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Saffet Bol ise, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerinin yanı sıra kadınların da halk eğitim kurslarına katıldığını söyledi.



Amasya’da çocukların 23 Nisan kıyafeti köy yaşam merkezinden

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.