ÇEVRE - 22 Şubat 2025 Cumartesi 17:16

Amasya’da Ramazan öncesi gıda denetimlerine hız verildi

A
A
A
Amasya’da Ramazan öncesi gıda denetimlerine hız verildi

Amasya Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik yıl boyunca yapılan denetimlere hız verildi.


Halkın daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla yürütülen denetim faaliyetlerinde işletmelerin asgari teknik ve hijyenik şartlrının kontrolünün yanı sıra Ramazan ayı nedeniyle özellikle et ve et ürünleri, tatlı ürünlerinde kullanılan yağ ve şekerin ayrıca ekmek ve pide ürünlerinde kullanılan un, yumurta ile susamın mevzuata uygunluğu kontrol edildiği bildirildi.


Marketlerde farklı gıda maddelerini içeren Ramazan kolisi adıyla satışa sunulan ürünlerin etiket ve ambalaj kontrolleri yapılarak, mevzuata uygun olmayan ürün ve işletmeler hakkında gerekli yasal işlem uygulandığı belirtildi.


İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, "Vatandaşlarımızın özellikle Ramazan ayında karşılaşacakları gıda ve gıda iş yerleri ile ilgili sorunları 174 Alo Gıda Hattına bildirmeleri denetimlerimizin daha etkin olmasını sağlayacaktır" diye konuştu.



Amasya’da Ramazan öncesi gıda denetimlerine hız verildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.