EĞİTİM - 05 Ocak 2024 Cuma 20:49

Köyde grip vakaları artınca Ebru öğretmen maske uygulaması başlattı

A
A
A
Köyde grip vakaları artınca Ebru öğretmen maske uygulaması başlattı

Amasya’da yoğun mevsimsel grip vakalarının görüldüğü bir köyde sadece 6 öğrencisi bulunan öğretmen Ebru Sağlam, önlem amacıyla okulda maske uygulaması başlattı.


Sarıalan köyünde evlerinden gelirken maske takan öğrenciler gün boyunca maskelerini çıkartmayıp sınıfın içinde sosyal mesafeye de dikkat etti. İki öğrencisinde belirtileri fark edip önlem alan Ebru öğretmen bu sayede diğer öğrencilerinin hastalığı derslerinden geri kalmadan hafif şekilde atlatmalarını sağladı.


İl merkezine 64 kilometre mesafedeki okulu ziyaret eden Amasya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen de başarılı uygulamaları dolayısıyla genç meslektaşını kutladı. Ziyaretinde derslere devam edebilmek için alınan tedbire de dikkat eden Mehmet Türkmen, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.


Türkmen, ziyaretinin fotoğraflarını “Amasya merkeze bağlı Sarıalan köyü, sıcacık bir okulda, pırıl pırıl öğrencileri ve öğretmenlik heyecanı ile bizleri duygulandıran Ebru Sağlam öğretmenimize çok teşekkür ediyorum” notunu paylaştı.



Köyde grip vakaları artınca Ebru öğretmen maske uygulaması başlattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.