ASAYİŞ - 02 Temmuz 2025 Çarşamba 13:20

Merzifon’da traktör ve araç çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

A
A
A
Merzifon’da traktör ve araç çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde traktör ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, kaza, Merzifon-Gümüşhacıköy kara yolu Sarıköy mevkisinde gerçekleşti. İsa Karakoç (55) idaresindeki 34 HAG 455 plakalı hafif ticari araç ile Hüseyin Kizir’in (59) kullandığı 05 ABE 980 plakalı arpa yüklü traktör çarpıştı. Olay yerine jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Devrilen hafif ticari araçta bulunan Gülhayat Aydın (52) olay yerinde hayatını kaybetti. Birsen Karakoç (52), Ö.K. (6) ve Uğurcan Elemen (25) yaralandı. Yaralılar ambulansla tarafından hastaneye kaldırıldı.


Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Merzifon’da traktör ve araç çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da Haydar Aliyev’in anısına resim sergisi Kütahya’da faaliyet gösteren Azerbaycanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in vefatının 22. yılı dolayısıyla resim sergisi düzenledi. Kütahya Merkez Azerbaycan Parkı’nda açılan sergide, Aliyev’in hayatı, liderliği ve Türk dünyasına kazandırdığı değerler fotoğraf ve görsellerle ziyaretçilere aktarıldı. Etkinlik, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Harbörü Kültür Topluluğu iş birliğiyle gerçekleştirildi. Azerbaycanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlgar İdrisov, Haydar Aliyev’in modern Azerbaycan’ın mimarı olduğunu vurgulayarak, "Sergimizde Aliyev’in gençliği, siyasi kültürü, geçmişi ve Azerbaycan tarihindeki yeri anlatılıyor. Kendisi tek millet iki devlet sözünün mimarıdır. Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini her platformda vurgulamış, Bakü-Tiflis boru hattı gibi projelerde öncülük etmiştir. Bugün de onun kurduğu sistem üzerinde Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aynı ilkeleri sürdürmektedir. Allah rahmet eylesin" dedi. Kütahya’da yaklaşık 8 bin uluslararası öğrenci bulunuyor Kütahya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Sebahattin Ceyhun da etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağlarına dikkat çekti. Ceyhun, "Biz iki devlet tek millet olarak her zaman birbirimizin yanındayız. Haydar Aliyev, Azerbaycan’ın üçüncü Cumhurbaşkanı ve çok kıymetli bir liderdir. Bugün onu saygıyla anıyoruz. Kütahya’da yaklaşık 8 bin uluslararası öğrenci bulunuyor ve Azerbaycanlı kardeşlerimiz önemli bir yoğunluk oluşturuyor. Hem mutlu hem hüzünlü günlerinde her zaman yanlarındayız" dedi. Sergi, gün boyunca ziyaretçilere açık kalırken, Haydar Aliyev’in siyasi yaşamı ve Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine katkıları hakkında farkındalık oluşturmayı amaçladı.
Muğla Vali Akbıyık, çevre dostu yeni binayı inceledi Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, yapımı devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yeni hizmet binasını yerinde inceledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat’tan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Akbıyık, binanın yüzde 98 oranında tamamlandığını belirterek, "Çalışmalar bittiğinde Muğla’ya yakışır, Büyükşehir’e yakışır modern bir binaya kavuşmuş olacağız" dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yeni hizmet binasının çevre dostu bir yapı olduğuna dikkat çeken Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, "Yaklaşık 30 dönüm arazi üzerine kurulan binamızın 9 bin 200 metrekaresi kapalı alandan oluşuyor. Güneş enerji sistemi bulunan binamız, elektriğinin yüzde 85’ini kendi üretecek. Bunun yanı sıra yağmur sularının toplanması için sarnıç depolama alanları ve 2 adet şarj ünitesi bulunuyor" ifadelerini kullandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün birkaç farklı noktada hizmet vermesinden dolayı vatandaşların zorluk yaşadığını hatırlatan Vali Akbıyık, şunları söyledi: "Muğla, Türkiye’de çevreyle ilgili işlerin meşguliyetinin en çok olduğu illerden biri. Yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlarımız ve ekip arkadaşlarımız; çevreye, Muğla’ya ve Türkiye’ye buradan daha iyi hizmet edecekler. Bu eserin kazandırılmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza ve ilgili tüm emek sahiplerine teşekkür ediyoruz"