GÜNDEM - 26 Mart 2024 Salı 20:47

Vali Doruk, yetim çocuklarla iftarda buluştu

A
A
A
Vali Doruk, yetim çocuklarla iftarda buluştu

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla anne veya babasını kaybetmiş çocuklarla iftar yemeğinde bir araya geldi.


Kendisinin de erken denilebilecek yaşlarda annesini kaybettiğini belirten Vali Doruk, “Gerçekten annesiz, babasız büyümenin zorluklarını bilen biriyim. Ama sakın hayata dair umutlarınızı hiçbir zaman kaybetmeyin. Çok çalışıp, devletimizin sunmuş olduğu imkânları en iyi şekilde değerlendirerek başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum” dedi.


Eşi Meral Doruk’un da katıldığı programda çocuklara tavsiyelerde bulunan Yılmaz Doruk, “Hayat mücadelenizde bizler de Yüce Allah’ın ve Peygamber Efendimizin gösterdiği istikamet doğrultusunda hakkın emaneti olarak gördüğümüz sizlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hayata geçirmiş olduğumuz yeni proje ve desteklerle sizlerin en ufak bir gönül burukluğuna sebebiyet vermeden yarınlara umutla bakmanız için tüm kurumlarımızla özveriyle çalışmaktayız. Şunu bilmenizi isterim ki, devletimizin şefkat eli daima sizlerin üzerindedir ve öyle kalmaya devam edecektir” diye konuştu.


Büyükağa Medresesi Kur’an Kursu’nda düzenlenen programda İl Müftüsü Durmuş Ayvaz da yer aldı.



Vali Doruk, yetim çocuklarla iftarda buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt’ta arkadaşını vurarak öldüren genç adliyeye sevk edildi Esenyurt’ta uyuşturucu madde kullandıktan sonra 16 yaşındaki arkadaşını öldüren genç tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olalya ilgili 1 şüphelinin işlemleri devam ediyor. Esenyurt’ta geçtiğimiz günlerde iddiaya göre bir sitedeki evde bir araya gelen 6 arkadaş uyuşturucu madde kullandıktan sonra çıkan tartışmada S.A. isimli genç, 16 yaşındaki arkadaşı Asrin Ege Özel’i ve Ş.T.’yi silahla vurdu. Asrin Ege Özel olay yerinde hayatını kaybederken, Ş.T. ise yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, bölgede yaptıkları incelemede 2 adet silah, bir miktar esrar ve 1 tablet uyuşturucu hap ele geçirdi. Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinde olaydan önce 6 kişinin iki grup halinde site içerisine girdikleri, bir süre sonra 2 şüphelinin yaya olarak kaçtıkları, şüphelilerin kaçtığı esnada park halindeki bir aracın içinden şüphelilere ateş açıldığı tespit edildi. Kaçan şüphelilere ateş açılan aracın kiralık olduğunu belirleyen polis, aracı kiralayan O.D. ve olay sırasında sitede bulunan M.K.T.’yı yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslardan M.K.T. emniyetteki sorgusunda, S.A. isimli şüpheliyle site içesindeki dairede uyuşturucu madde kullandıklarını, o sırada Ş.T. isimli şüphelinin S.A. ile küfürleşmeden dolayı aralarında tartışma yaşandığını, yanında bulunan silahla Ş.T. ve Asrin Ege Özel’e ateş ederek kaçtığını söyledi. 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi Dün devam eden çalışmalarda S.A. isimli şüpheli de, 1 adet tabanca ile yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan M.K.T. ve S.A isimli şüphelilerden M.K.T. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. S.A.’nın ise adliyedeki işlemleri devam ediyor.