GENEL - 23 Nisan 2015 Perşembe 16:12

‘Minikler Hayata El Veriyor” Projesi

A
A
A
‘Minikler Hayata El Veriyor” Projesi

Ankara’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara ani kalp durma konusunda farkındalık ve bilinç oluşturmak amacıyla ‘Minikler Hayata El Veriyor” etkinliği düzenlendi.
Sağlık Bakanlığı’nın himayesinde Ankara Üniversitesi, Türk Anesteziyoloji ve Renimasyon ve Resüsitasyon Dernekleri tarafından hazırlanan ‘Hayata El Ver Projesi’ kapsamında çocuklara ani kalp durmasının önemi anlatıldı. İki yıl boyunca her ay bir etkinlik organize eden ‘Hayata El Ver Projesi’, Nisan ayı etkinliğini ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı dikkate alarak “Minikler Hayata El Veriyor” olarak planladı. Bu çerçevede 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Altınpark’ta bulunan Anfa Fuar ve Etkinlik alanında çocuklara “Hayata El Ver “ kampanyasının tanıtımı yapıldı.
Türk Anesteziyoloji ve Renimasyon Dernekleri ‘Hayata El Ver’ projesi Ankara sorumlusu Prof. Dr. Ünase Büyükkoçak, “23 Nisan’da çocuklar hayata el verecek. 16 Ekim 2014’ten bu yana farkındalık yaratmak amaçlı kalbi duran bir insana nasıl müdahale edilir, bunun bilincini vermeye çalışıyoruz. Öncelik yanlış bir şeyler yapmamak, hiçbir şey yapmamaktansa doğru bir kalp masajı yapmak. Bugün burada çocuklara bunu göstereceğiz” dedi.
Etkinlikte çocuklar senaryo gereği bayılan bir kişiye kalp masajı yaptı. Hayata El Ver Projesi, kısa vadede toplumda “ani kalp durması” konusunda farkındalık ve bilinç oluşturmak, uzun vadede ise ani kalp durmasına bağlı ölüm oranlarının azaltılmayı hedefliyor. Yaklaşık iki yıl sürecek proje kapsamında toplumun her kesimine “ani kalp durması” vakası ile karşılaştıklarında yapılması gerekenleri öğretmek, mümkün olduğunca çok kişiye “ilk yaşam desteği” eğitimi vermek amaçlanıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir