GENEL - 06 Temmuz 2015 Pazartesi 14:38

Türkiye Uluslararası Hafızlık Ve Kuran'ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Başladı

A
A
A
Türkiye Uluslararası Hafızlık Ve Kuran'ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenmeden, onu anlamadan, anlama çabasına girmeden hayatı terk etmeyin. Vallahi yazık edersiniz kendinize, kendinize yazık edersiniz" dedi.
Türkiye, bir ilke imza atarak, "Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" düzenledi. Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından Kur’an kültürünün ve eğitiminin yaygınlaştırılması, Kuran’ı Kerim’in ezberlenmesi ve güzel okunmasını teşvik etmek amacıyla Türkiye’de ilk defa düzenlenen yarışmaya 52 ülkeden 98 hafız ve kurra katıldı. 5-10 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Fatih Camii’nde 50 Hafız birincilik için yarışacakken, aynı tarihlerde Sultan Ahmet Camii’nde ise Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması için 48 kurra ter dökecek.
Bütün İslam ülkelerinin takip ettiği Kur’an yarışmasının İstanbul Fatih Camii’nde gerçekleşen açılış programına Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Kudüs eski Müftüsü İkrime Sabri katıldı. Açılış programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Ramazan ayında böyle bir yarışmanın düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
"YÜCELMEYİ VE YÜKSELMEYİ SADECE BİNALARDA, TEKNOLOJİDE ARAMAYIN"
Kur’an-ı Kerim’in insanlık için önemini anlatan Görmez, "Hadisi Şerifte yüce Resul şöyle buyurdular: ’Allah bu kitapla nice milletleri, nice kavimleri yüceltir, nice milletler de bu kitapla zelil olur.’ Bu kitabı eğer hayatınızla buluşturursanız millet olarak yücelirsiniz, yükselirsiniz. Yücelmeyi ve yükselmeyi sadece binalarda, sadece teknolojide, maddi kalkınmada aramayın. Yücelmek istiyorsanız Allah’ın yüce kitabına başvurun. Çünkü nice milletleri Cenabı Hak bu kitapla yüceltmiştir. Cenabı Hak yeryüzünün en bedevi toplumundan sahabe gibi bir nesil yetiştirdi ve o nesil yeryüzünün en yüce nesli oldu. Onlar bu Kur’an’la yüceldiler ve nice milletler de bu kitapla zelil olur, yücelmeyi terk eder. Onun için Cenabı Hakk’a ne kadar hamd etsek azdır" ifadelerini kullandı.
Görmez, şöyle devam etti:
"Kur’an öyle bir kitap ki bize var oluşumuzun anlamını anlatıyor, bize hayatımızın gayesini gösteriyor, nereden geldiğimizi, nereye gideceğimizi bize anlatıyor. Öyle bir kitap ki bize Allah’a nasıl iyi bir kul olacağımızı öğretiyor. Annemize, babamıza nasıl iyi bir evlat olacağımızı öğretiyor. Nasıl iyi bir komşu olacağımızı, nasıl iyi bir evlat, dost, anne-baba olacağımıza bize öğretiyor. Öyle bir kitap ki bize eşyaya ve bütün varlığa karşı merhametli olmayı öğretiyor. Bütün insanlara karşı adaletli olmayı öğretiyor. Bu bir merhamet kitabı, bu bir hakikat kitabı, bu bir adalet kitabı, bu bir ibadet kitabı, bu bir iman kitabı... Bir kitap düşünün ki yüzüne bakmak ibadet, okumak ibadet, dinlemek ibadet, anlamak en büyük ibadet, daha da büyüğü yaşamak. Yaşamak çok daha büyük bir ibadettir. Böyle bir kitabımız var Allah’a hamdolsun."
GÖRMEZ’DEN ÜÇ ÖNEMLİ UYARI
Dünyadaki bütün insanlara çağrıda bulunan Görmez, "Bütün Müslümanlara; sakın Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenmeden, onu anlamadan, anlama çabasına girmeden hayatı terk etmeyin. Vallahi yazık edersiniz kendinize, kendinize yazık edersiniz" dedi.
Pakistanlı şair Muhammed İkbal’in "Bir insan ki dünyaya bir kez geldi, Rabbinden ona gelen en büyük mektubu, Kur’an-ı okumadan, öğrenmeden, öğrenme çabası içine girmeden dünyayı terk ederse, o hiç dünyaya gelmediğini kabul etsin" sözlerini hatırlatan Görmez, "Özellikle, öncelikle bunu istirham ediyorum. Bugün artık teknik imkanlar ilerledi, 15-20 günde öğrenirsiniz. 15-20 gün kendinizi verin, bir hocamızın yakasına yapışın, inanın size 20 gün içinde Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğretir" diye konuştu.
"ÇOCUKLARINIZA MUTLAKA KUR’AN-I KERİM’İ ÖĞRETİNİZ"
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Allah’ın size en büyük nimet olarak lütfettiği, gözünüzün nuru, kalbinizin süruru olarak tarif ettiği çocuklarınıza yeryüzünde Kur’an’ı öğretmeden bırakmayınız, mutlaka çocuklarınıza Kur’an-ı Kerim’i öğretiniz" dedi.
Görmez, şöyle devam etti:
"Bir ev ki Resulu Ekrem (S.A.V) öyle buyuruyor: İçinde Kur’an okunmayan ev bir harabedir. İçinde Kur’an okunmayan evi terk edilmiş bir harabeye benzetiyor Resulu Ekrem. İçinde Kur’an okunan ev cennettir. Hele hele anne-baba, çocuklar bir Kur’an sofrasında buluşup bir Ramazan ayında her birisinin elinde bir cüz, bir sayfayı, her birisi bir sayfayı okuyor, aile bireylerinin tamamı dinliyor, inanın Allah’ın melekleri o eve şahit olmaya gelirler. Allah’ın melekleri aranızda olsun istemez misiniz? Şu anda mevsim devam ediyor, camilerimiz çocuk açıyor, çiçek açıyor, çocuklarınızı mutlaka camilere gönderin, çocuklarınız-çocuklarımız Kur’an’la hemhal olsunlar, Kur’an’ı öğrensinler çocuklarımız. Çocuklarımızı Kur’an’sız bırakmayın dostlar."
"ÜLKEMİZİN BÜTÜN İNANLARINI ’HEDİYEM KUR’AN OLSUN KAMPANYASI’NA KATILMAYA DAVET EDİYORUM"
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2013 yılından itibaren milyonlarca Kur’an-ı Kerim’i Türk vatandaşları adına dünyanın çeşitli yerlerine gönderdiğini belirten Görmez, "Bütün bunlara ek olarak bu yıl sizin yardımınıza başvuruyoruz. Kampanyamızın adı ’Hediyem Kur’an olsun’, Herhangi bir kardeşiniz Diyanet’e müracaat ettiğinde ben Afrika’nın şu ülkesine ’bin tane Kur’an göndermek istiyorum’ dediği zaman, biz onun o emanetini alıyoruz, o bin tane Kur’an-ı o ülkeye ulaştırıyoruz. ’Ben 5 bin basmak istiyorum’ derse 5 bin basıyoruz, onun adına o ülkelere götürüp kendi ellerimizle sahiplerine veriyoruz bu emanetlerinizi. Bu Ramazan bir de böyle bir güzellik yaşıyoruz. Dostlarınıza ve kardeşlerinize de haber verin. ’Hediyem Kur’an olsun’ kampanyasına ülkemizin bütün insanlarını katılmaya davet ediyorum. Yeryüzünde hiçbir Müslüman Kur’an’sız kalmasın" diye konuştu.
SONUÇLAR ULUSLARARASI JÜRİ TARAFINDAN BELİRLENECEK
Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları, 6-9 Temmuz tarihleri arasında Fatih Camii ve Sultan Ahmet Camii’nde yapılacak.
Organizasyon süresince her gün Fatih Camisi’nde saat 10.00’dan 15.00’a kadar hafızlık yarışmaları, Sultan Ahmet Camisi’nde de aynı saatlerde Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmaları gerçekleştirilecek.
Vatandaşların da takip edebilecekleri yarışmalarda sonuçlar, oluşturulan uluslararası jüri tarafından belirlenecek. Yarışmanın kazananlarına ödülleri 10 Temmuz Cuma günü Sultan Ahmet Camii’nde düzenlenecek törenle verilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Gülnar Devlet Hastanesi’nde 2 yeni hizmet Gülnar Devlet Hastanesi’nde mart ayı itibari ile Bilgisayarlı Tomografisi Cihazı ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinin hizmet vermeye başladığı bildirildi. 2016 yılında yeni binasına taşınan 40 nitelikli yatağa sahip Gülnar Devlet Hastanesi, vatandaşlara sunulan sağlık hizmetinin kalitesini arttırma yönündeki çalışmalarına devam ediyor. Birkaç branş dışında personel ve hekim eksiği bulunmayan Gülnar Devlet Hastanesi’nde mart ayı itibari ile Bilgisayarlı Tomografisi Cihazı ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği hizmet vermeye başladı. Hizmete giren yeni birimlerle ilgili açıklama yapan Başhekim Uzm. Dr. Hasan Şahin, yeni hizmete alınan BT Cihazı ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği ile birlikte sevklerde yüzde 30’lar civarında bir azalma olduğunu söyledi. Şahin, "Bir firma tarafından hastanemize hibe edilen Bilgisayarlı Tomografi Cihazı ile tanı koyma noktasında büyük bir avantaja sahip olduk. Bu da hastanemizden başka sağlık tesislerine sevklerimizde kayda değer bir azalmayı sağladı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimiz ise Gülnar Kaymakamlığımız tarafından finanse edilmiş olup, haftanın 5 günü vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Şu ana kadar 758 vatandaşımız bu hizmetten faydalanmıştır. Bu iki birimin hastanemize kazandırılmasında emeği geçen ve ayrıca bu hizmetlerin sunulması noktasında personel desteği sağlayan bakanlığımıza ve İl Sağlık Müdürlüğümüze, vatandaşlarımız ve hastanemiz adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.
İzmir Genç MÜSİAD İzmir’den, “Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap” buluşması Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi Gençlik Kurulu tarafından düzenlenen 3T: Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap buluşmasına genç iş insanları büyük ilgi gösterdi. Ticaret fırsatlarının konuşulduğu buluşmada, bilgilendirme ve tecrübe paylaşımı üzerine konuşmalar yapıldı. Genç MÜSİAD İzmir, 3T: Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap buluşması gerçekleştirdi. Saygılı Rulman Ertuğrul Gazi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmaya MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı. Ticaret fırsatlarının konuşulduğu buluşmada yeni iş fırsatları ve bilgilendirmeler yapıldı. “Üyeler arası ticareti geliştirmek istiyoruz” Üyeler arasında ticareti geliştirmek adına 3T: Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap buluşmasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Genç MÜSİAD İzmir Başkanı Alper Atlı, “Genç MÜSİAD üyeleri olarak, ticaretimizi canlandırarak, birlikteliğin bereketinden faydalanıyor ve bu özel organizasyonlarda bir araya gelme fırsatı buluyoruz. Tanışma ve etkileşim kurma imkânı sunan bu etkinlikler sayesinde, yeni iş fırsatlarını keşfetme ve büyütme şansına ayrıca sahip oluyoruz. Bu minvalde hazırlamış olduğumuz “Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap” programında üyeler arasında aktif iş ilişkilerinin kurulması ve üyelerimizin ekonomik potansiyeline katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi. “Networkü ticaret ile bir araya getiriyoruz.” Genç MÜSİAD İzmir Başkan Yardımcısı Ömer Saygılı ise "2002 yılında kurulan Genç MÜSİAD, bugün Türkiye’nin dört bir yanında ve yurt dışında 32 temsilciliğiyle faaliyet göstererek, ülke ekonomisine ve sosyo-kültürel yapısına katkıda bulunma çabasını sürdürmektedir. Bizler, bu çabanın bir parçası olarak, gençlerimizi desteklemek ve onların uluslararası arenada daha fazla söz sahibi olmalarını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün burada gerçekleştireceğimiz programın önemli bir bileşeni olan 3T: Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap programı, üyelerimizin arasındaki ticareti güçlendirmeyi amaçlayan bir programdır. Bu program sayesinde, Genç MÜSİAD Şube üyeleri bir araya gelerek hem birbirleriyle network oluşturuyorlar hem de ticari ilişkiler kurma fırsatı buluyorlar” diye konuştu.