GENEL - 06 Temmuz 2015 Pazartesi 18:00

Timef'ten Anadolu Medyasına Onlıne Uzmanlık Eğitimi

A
A
A
Timef'ten Anadolu Medyasına Onlıne Uzmanlık Eğitimi

İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı Şakir Gürel, "Avrupa medyasının teknik yeterliliği, Anadolu medyasının pratiği daha ileri seviyede" dedi.
Avrupa Birliği (AB) Sivil Toplum Diyaloğu çalışmaları kapsamında TİMEF tarafından uygulamaya konulan "Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı" projesi kapsamında eğitim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bugüne kadar "Medya’da Yeni İletişim Teknolojileri", "Medya ve Demokrasi" ve "Diksiyon" eğitimi verilen, ayrıca Anadolu medyasının temsilcileriyle birlikte Belçika’ya 8 günlük çalışma ziyareti gerçekleştirilen proje kapsamında şimdi ise radyo ve televizyon yayıncılarına online olarak uygulamalı medya teknolojileri eğitimi verilmeye başlandı. Ordu’nun Ünye ilçesinde bazı yerel medya mensuplarının bizzat da katıldığı online eğitimi, Belçikalı televizyon uzmanları ve proje ortağı TWİST temsilcileri Francis Bodson ve Roger Roberts veriyor. Bir hafta sürecek olan ve bu sürede her gün 11.00-12.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek eğitimin ilk gününe, Türkiye’nin dört bir yanında yayın yapan 100’e yakın radyo ve televizyonların yayın masası ve teknik personeli online katıldı.
Eğitimin açış konuşmasını yapan TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, Avrupa medyasının teknik anlamda çok ileri düzeyde olduğunu ancak insan gücü ve pratiğin Türk medyasında daha ileri seviyede olduğunu belirtti. Gürel, "Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı" projesinin amacının Anadolu medyası ile Avrupa medyası arasında entegrasyonu tesis etmek olduğunu belirterek, "Karşılıklı iyi örnekleri alarak, sürdürülebilir bir diyalog ve işbirliği sağlamaya çalışıyoruz. Bu eğitimle de Avrupa medyasının tekniği ile Anadolu medyasının pratiğini birleştirerek daha iyi uygulamaların ortaya çıkmasını sağlayacağız" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.