ASAYİŞ - 25 Nisan 2012 Çarşamba 10:18

28 ŞUBAT SORUŞTURMASINDA ÜÇÜNCÜ DALGA

A
A
A
28 ŞUBAT SORUŞTURMASINDA ÜÇÜNCÜ DALGA

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri`nin Ankara`daki evinde arama yapılıyor.
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturmasında üçüncü operasyon dalgası bu sabah başladı. Özel yetkili başsavcı vekilliği, aralarında emekli Orgeneral Fevzi Türkeri ve emekli Korgeneral Yıldırım Türker`in de bulunduğu 12 emekli ve muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verdi.
Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi`nden alınan arama kararı doğrultusunda, polis, emekli ve muvazzaf askerlerin Ankara, İstanbul, İzmir ve Kars`ta bulunan evlerinde arama başlattı. Ankara`da da eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri`nin Birlik Mahallesi Zirvekent 1 sitesindeki evinde ve emekli Korgeneral Yıldırım Türker`in evinde aramalar sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: "‘Türkiye’nin İsrail’e yönelik işgal tehdidinde bulunduğu’ yönündeki iddialar tamamen asılsızdır" Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından, "Bazı medya organları ve sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanımıza atfen yer alan, ‘Türkiye’nin İsrail’e yönelik işgal tehdidinde bulunduğu’ yönündeki iddialar tamamen asılsızdır" denildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin (DMM) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Türkiye’nin dün olduğu gibi bugün de bölgesinde adaletin, barışın ve sağduyunun sesi olmaya devam edeceği bildirilerek şu ifadelere yer verildi: "Bazı medya organları ve sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanımıza atfen yer alan, ‘Türkiye’nin İsrail’e yönelik işgal tehdidinde bulunduğu’ yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Söz konusu paylaşımlardaki iddialar gerçeklerle örtüşmeyen ve bölgesel istikrara zarar vermeyi amaçlayan söylemlerdir. Türkiye Cumhuriyeti, asırlara sari devlet geleneği ve vizyonu gereği her zaman bölgemiz başta olmak üzere tüm coğrafyalarda kanın durması, sivillerin korunması ve kalıcı barışın tesisi için öncü bir rol üstlenmektedir. Bölgesel krizlerin ve anlaşmazlıkların çözümünde de her zaman uluslararası hukuku ve diplomasi kanallarını önceleyen ülkemiz, gerilimi tırmandıran değil, düşüren bir tutum sergilemektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, herhangi bir ayrım gözetmeksizin bölge halklarının huzur, güven ve refah içinde yaşamasını öncelemektedir. Türkiye’nin mücadelesini ve insani duruşunu çarpıtarak sunmaya çalışan manipülatif içeriklere itibar edilmemelidir."