GENEL - 28 Nisan 2012 Cumartesi 23:38

ST. PETERSBURG AKADEMİ ORKESTRASI`NDAN "KARADENİZ`DEN TABLOLAR" KONSERİ

A
A
A
ST. PETERSBURG AKADEMİ ORKESTRASI`NDAN "KARADENİZ`DEN TABLOLAR" KONSERİ

Ankara Müzik Festivali`nin kapanış gecesinde St. Petersburg Akademi Orkestrası "Karadeniz`den Tablolar" adlı konseri verdi. Konseri, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da izledi.
29. Uluslararası Ankara Müzik Festivali sona erdi. Festivalin kapanış gecesinde Rusya`nın önemli orkestralarından St. Petersburg Orkestrası, MEB Şura Salonu`nda izleyici karşısına çıktı. Konseri Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eşi Gülten Günay, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Başkanı Mehmet Başman ve çok sayıda davetli takip etti.
Program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Günay, "Umarım güzel bir konser olacak. Petersburg Orkestrası, dünya çapında ünlü bir orkestra. Erol Erdinç, de çok tanınmış bir şefimiz. Aynı zamanda genel müdürümüz. Ankara Müzik Festivali`nin kapanış konserini yönetecek. Sanırım hepimiz keyifli dakikalar geçireceğiz" diye konuştu.
"Siz de Ordulusunuz. Karadeniz`den tablolar bugün sahne alacak. Sizin için daha mı özel olacak" soruna Bakan Günay, "Onu bir izleyelim, görelim. Benim Ordulu olduğum tarihte kaldı. Şimdi İzmirliyim biliyorsunuz" yanıtını verdi.
KONSER
Çaykovski`nin ``Keman Konçertosu`` ile başlayan konserde Güzel Sanatlar Genel Müdürü Erol Erdinç`in bestelediği ``Karadeniz`den Tablolar`` isimli eserin dünyada ilk seslendirilişi yapıldı. Konserde, Hülya Polat ve Ayşenur Kolivar solist olarak, tulumda Mehmet Emin Yağcı, kemençede Rıza Can Özer yer aldı.
Unutulmaz bir gece yaşayan davetliler, Karadeniz şarkılarının seslendirildiği konseri büyük bir ilgiyle izledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir