GENEL - 17 Aralık 2011 Cumartesi 10:40

TERMO ISI`DAN `ÇEVRE DOSTU` 2 YENİ ÜRÜN

A
A
A
TERMO ISI`DAN `ÇEVRE DOSTU` 2 YENİ ÜRÜN

Ecostar Combustion Systems Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Cem Özyıldırım, "Isıtma sektörü Avrupa ve dünyada önemli konumda, bazı ürünlerimiz Avrupa standartlarının üstüne çıkmaya başladı" dedi.
Termo Isı (Ecostar) Combustion Systems’in yeni jenerasyon ürünleri CIB Low Nox Brülorü ve Kare Brülorü Rixos Hotel’de düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Toplantıya, Ecostar Combustion Systems Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Cem Özyıldırım, Ecostar Tahattüt Departman Sorumlusu Özgür Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. Yeni ürünlerin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Özyıldırım, Türkiye’nin hedefinin 2023’te 500 milyar ciro yapmak olduğunu kaydederek, firma olarak bu hedef yönünde
ilerlediklerini belirtti. Pek çok ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Özyıldırım, Rusya’da da bir ofis oluşturmayı düşündüklerini söyledi. Özyıldırım, "Isıtma sektörü Avrupa ve dünyada önemli konumda, bazı ürünlerimiz Avrupa standartlarının üstüne çıkmaya başladı. Bazı noktalarda bir firma gelip ortak bir çalışma yapabilir miyiz diye teklifte bulunuyor" diye konuştu.
Avrupa’daki ekonomik belirsizliklere rağmen oradaki projelerinin devam ettiğine dikkat çeken Özyıldırım, önemli olanın özel sektörün çalışmasını devam ettirmesi olduğunu belirtti. Özyıldırım, "Biz pazarımızı nasıl artırabiliriz diye düşündüğümüz zaman 3 nokta önümüze çıkıyor, satış, Ar-Ge ve marka gücü" dedi.
Satış ve satış sonrası hizmet alanında departmanlara bölündüklerini anlatan Özyıldırım, bu birimlerin daha işler bir hale getirildiğini söyledi. Brülör yapma işinde önemli olanın servis ve servis altyapısı olduğuna dikkat çeken Özyıldırım, bu servislere periyodik olarak senede 2-3 defa eğitim verildiğini ve eksiklik görülmesi halinde bu eğitimin servislere tekrar sağlandığını vurguladı. Müşteri memnuniyeti için birçok seçenek geliştirdiklerini kaydeden Özyıldırım, çağrı merkezi kurduklarını, siparişlerin
online alınabileceğini ve web sayfası hizmetini sunduklarını belirtti. Özyıldırım, "Son zamanlarda yaptığımız bazı tesislerde uzaktan kumandayla arıza tespit imkanı sağladık. Servis göndermeden arıza tespiti imkanı sağladık. Baca gazı ölçümünde, sistemler devreye alınıyor bu devreye alındığı zaman emisyon ölçümleri var. Gaz firmaları bunu genelde istiyorlar. Avrupa Birliği’nin belirlediği bazı standartlar var ama biz diyoruz ki bu standartta biz daha iyi emisyonu nasıl sağlayabiliriz? Ürünlerimizle ilgili
olarak neler yapabiliriz? 2 sene yüzde 5 olan oksijen miktarını yüzde 3’lere kadar servislerimize çektik. Bu önemli bir konu. Arada inanılmaz bir yakıt tasarrufu olacaktır bunu biz kendi ürünlerimizi alan her servise bunu yaptırtıyoruz. Her hizmette bunu minimumlara düşüreceğiz" şeklinde konuştu.
Türkiye’nin endüstrisinin gelişiminin kamu kurum ve kuruluşlarla geliştiğini anlatan Özyıldırım, yan sanayinin de yavaş yavaş geliştiğini ve özel sektörün gelişmesinin kamu kurumlarının özel sektöre yön gösterdiğini belirtti. Ar-Ge departmanındaki çalışmalarda, yurtiçinde ve yurtdışında rekabetçi ürün üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Özyıldırım, teknolojik ve çevreye duyarlı ürünler üretilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Özyıldırım, çalışmalarda üniversitelerle de iş birliğinde bulunduklarını ve
özel üretim yeni projeler geliştirdiklerini söyledi. Özyıldırım, brülör seçim programına ilişkin olarak, "Seçimin düzgün yapılması lazım, sistem alındıktan sonra geriye dönmesi zor oluyor bunun baştan doğru yapılması lazım. Satılan bir ürünün tekrar değiştirilmesi zor oluyor, programın başında doğru yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.
Özyıldırım, hedeflerinin ürünlerden yüzde 100 memnuniyet sağlamak ve sürdürülebilir doğal kaynaklı ürünler üretmek olduğunu belirtti.
Ecostar Tahattüt Departman Sorumlusu Özgür Şahin de, üretilen CIB Low Nox Brülörü ve kare brülörü ile ilgili bir sunum yaptı. Sunumda, ürünlerin özelliklerine ilişkin bilgiler veren Şahin, bu ürünlerin ses şiddetinin 78 desibel olduğunu ve bu sesin kazan dairesinin dışına çıkmayacak kadar az olduğunu anlattı.
Çevreci yönü daha yaygın, dış görünümü tamamen farklı yeni brülörler, azot oksit miktarları fazla olan gazları yakıyor (yanmamış gazları yeniden yakarak). Soğutma sistemi ise alev sistemini soğutuyor, böylece azot etkisini azaltıyor. Geliştirilen NOx’in AB standartlarındaki oranının 110 miligram, Termo Isı’nın brülör ürünlerinin emisyon değeri 80 miligrama kadar düşürülmüş. Üretilen ürünler, çevreye duyarlı, sıkı kalite kontrolünden geçen ürünler. Firma, ayrıca metal boru kılıflı elektrikli ısıtıcı
üretimini de yapıyor. Termo Isı, ürün yelpazesinde 500 ürün bulunduruyor ve üretim çeşitliliği açısından Avrupa’da tek firma özelliğine sahip.
Toplantı sonrası, firma tarafından Rixos Hotel’de davetlilere bir yemek verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Aras Elektrik’ten Erzincan’da kesintisiz enerji atağı Aras Elektrik, Erzincan’da enerji altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. 2013 yılından bu yana hayata geçirilen çalışmalar kapsamında, 2026 yılı için planlanan yatırımlar da dahil edildiğinde il genelinde toplam 4 milyar 76 milyon TL yatırım ve 739 milyon TL bakım harcaması yapılmış olacak. Gerçekleştirilen yatırımlar, sahada hizmet kalitesine doğrudan yansırken özellikle arıza yönetiminde önemli bir dönüşüm sağlandı. Geçmişte ortalama 3,19 saat süren arıza giderme çalışmaları, altyapı yenileme ve teknolojik iyileştirmeler sayesinde 1,34 saate kadar düşürüldü. Bu iyileşme ile birlikte kesintilere müdahale süresi önemli ölçüde kısaltıldı. Enerji kayıplarının azaltılmasına yönelik yürütülen çalışmalar da somut sonuçlar verdi. 2013 öncesinde yüzde 9 seviyelerinde olan kayıp kaçak oranı, bugün yüzde 5 seviyelerine kadar gerileyerek daha verimli ve sürdürülebilir bir dağıtım yapısına geçiş sağlandı. Kent genelinde aydınlatma hizmetleri de güçlendirildi. Erzincan’da 52 bin 142 sokak lambası aktif olarak hizmet verirken, oluşabilecek arızalara 24 saat içinde müdahale edilerek şehir yaşamının kesintiye uğramaması hedefleniyor. Aydınlatma altyapısında enerji verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında önemli bir dönüşüm süreci yürütülüyor. 2025 yılı içerisinde toplam 4.141 adet aydınlatma armatürü LED armatür ile değiştirilirken, 2026 yılı için planlanan 7.040 adet dönüşümle birlikte toplamda 11.181 adet LED aydınlatma dönüşümü gerçekleştirilmiş olacak. Bu çalışmalarla hem enerji tasarrufu sağlanması hem de daha çevreci ve sürdürülebilir bir aydınlatma altyapısının oluşturulması hedefleniyor. Altyapı tarafında ise kapsamlı bir şebeke yapısı dikkat çekiyor. Erzincan genelinde 9 bin 542 kilometrelik enerji nakil ve dağıtım hattı, 122 bin 68 direk, 4 bin 559 elektrik dağıtım kutusu ve 3 bin 144 trafo ile geniş bir hizmet ağı oluşturulmuş durumda. Yapılan bu yatırımlar sayesinde hem şehir merkezinde hem de kırsal bölgelerde enerji arz güvenliği önemli ölçüde artırıldı. Aras Elektrik Erzincan İl Koordinatörü Ahmet Mustafa İsabeyoğlu, yürütülen çalışmaların Erzincan’ın gelişimine katkı sağladığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Erzincan’da enerji altyapısını güçlendirmek adına uzun vadeli ve planlı bir çalışma yürütüyoruz. Yaptığımız yatırımlarla sadece mevcut ihtiyaçları karşılamakla kalmıyor, gelecekte oluşabilecek talebi de dikkate alarak hareket ediyoruz. Özellikle şebeke yenileme ve bakım faaliyetlerimiz sayesinde arıza sayılarında ve müdahale sürelerinde ciddi iyileşmeler sağladık. Kayıp kaçak oranlarındaki düşüş de sahada yürüttüğümüz teknik çalışmaların önemli bir çıktısı. Hedefimiz, Erzincan’ın her noktasına kaliteli ve sürdürülebilir enerji hizmeti sunmak. Bu doğrultuda yatırımlarımıza ve saha çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam edeceğiz."
İstanbul Kamuoyunda korku ve paniğe yönelik paylaşılan içeriklere resen soruşturma başlatıldı Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da meydana gelen olaylara ilişkin, kamuoyunda endişe, korku ve panik oluşturmaya yönelik paylaşılan içerikler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, "Bazı basın-yayın organları ile sosyal medya ve dijital platformlar üzerinden yayımlanan haber ve paylaşımlarda; Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerinde meydana gelen elim hadiselere ilişkin olarak, kamuoyunda endişe, korku ve paniğe sebep olacak içerikler Cumhuriyet Başsavcılığımızca yakından takip edilmektedir. Söz konusu içerik ve paylaşımlarda; elim hadiselerin faillerini övücü ifadeler kullanıldığı, farklı eğitim kurumlarında suç işlemeye tahrik edici yönlendirmelerde bulunulduğu ve kamu düzenini açık ve yakın şekilde tehlikeye düşürebilecek mahiyette paylaşımlar yapıldığı ayrıca yetkili kurum ve kuruluşlarca yapılan resmi açıklamalar dışında, halk arasında korku ve paniğe sebep olacak içerikler gerçeğe aykırı ve dezenformasyon içerikli bilgilerin bilinçli şekilde dolaşıma sokulduğu belirlenmiştir. Bu kapsamda; söz konusu içerikleri oluşturan, yayan veya aracılık eden kişi ve hesapların tespiti amacıyla ilgili kolluk birimleriyle koordinasyon içerisinde yürütülen inceleme ve ’sanal devriye’ faaliyetleri aralıksız devam etmekte olup, suç teşkil eden paylaşımlar hakkında gözaltı ve arama işlemleri dahil gerekli tüm adli işlemler derhal ve kararlılıkla uygulanacaktır. Belirtilen eylemler bakımından Türk Ceza Kanunu’nun 213, 214, 215 ve 217/A maddeleri kapsamında ve Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmış olup, soruşturma işlemleri titizlikle ve çok yönlü şekilde sürdürülmektedir" ifadeleri yer aldı.