YEREL HABERLER - 23 Kasım 2015 Pazartesi 17:06

Ankara Kalkınma Ajansı Dış Ticaret Seminerleri Başladı

A
A
A
Ankara Kalkınma Ajansı Dış Ticaret Seminerleri Başladı

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından ihracat pazarlarını geliştirmek isteyen Ankara firmalarına verilen dış ticaret seminerleri, 21 Kasım tarihinde başladı.
Dış ticaret seminerlerinin açılış eğitimi Ankara Kalkınma Ajansı binasında gerçekleştirildi. Firma sahipleri, firma ortakları, firmaların dış ticaret ve ihracat birim çalışanları ile sanayi ve ticaret erbabı kişilerin katıldığı açılış eğitimine, Ankara Kalkınma Ajansı uzmanlarından oluşan bir ekip de eşlik etti. Seminerler ile Ankara’da faaliyet gösteren işletmelerin küresel rekabet güçlerinin artırılması, insan kaynakları gelişiminin desteklenmesi ve özellikle de Ankara’nın ihracat kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. Konusunda uzman ve deneyimli eğitmenler tarafından gerçekleştirilen seminerlerin içeriği, dış ticaret esasları ile ilgili farkındalık oluşturmayı, temel düzeyde teorik ve uygulamalı bilgi ve beceri kazandırmayı hedefliyor. Tamamen ücretsiz olarak sunulan program sonrasında katılımcılar, sektörü ne olursa olsun dış ticaret yapmakta olan firmalarda iş bulabilme olanağını da artırmış olacak.
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ajans olarak Ankara’nın dış ticaret hacminin geliştirilmesini çok önemsediklerini dile getirdi. Şayık, “Ülkemiz 2023 hedeflerinde 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefi ortaya koymuş durumda. 2023’te 500 milyar dolar demek, dünya ihracat payımızı 13 yılda ikiye katlamak ve ilk 20 ihracatçı ülke arasına girmek demek. Şu anda dünyanın 17. büyük ekonomisi durumundayız ancak, en çok ihracat yapan 31. ülkesiyiz. Hedefimiz bu sıralamayı değiştirmektir" diye konuştu.
Şayık, burada herkesin üstüne büyük görevler düştüğünü ve Ankara Kalkınma Ajansı olarak da bu hedefe ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Şayık, bu doğrultuda uygulanan Ankara Kalkınma Ajansı dış ticaret seminerlerinin Ankara ve dolayısıyla Türkiye ihracatı açısından çok önemli olduğunu belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir