GENEL - 12 Şubat 2016 Cuma 19:20

Doğumunun 84. Yıl Dönümünde Seyyit Ahmet Arvasi Paneli Düzenlenecek

A
A
A
Doğumunun 84. Yıl Dönümünde Seyyit Ahmet Arvasi Paneli Düzenlenecek

Arvasi Derneği ‘Doğumunun 84. Yılında Bütün Yönleriyle Seyyit Ahmet Arvasi’ paneli düzenleyecek.
Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda 14 Şubat Pazar günü saat 13.00’de düzenlenecek panele Maden Yüksek Mühendisi Halit Bahadır, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Öğretim Görevlisi Kazım Ceylan, Dr. Kemal Tekden ve Avukat Hayati İnanç konuşmacı olarak katılacak.
Panelde; Maden Yüksek Mühendisi Halit Bahadır Seyyit Ahmet Arvasi’nin ailesi ve şahsiyeti üzerine, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas tasavvufi anlayışı üzerine, Öğretim Görevlisi Kazım Ceylan eserleri ve tesirleri üzerine, Dr. Kemal Tekden Seyyit Ahmet Arvasi’nin misyon ve vizyonu üzerine ve Avukat Hayati İnanç ise şiirleri üzerine birer konuşma yapacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Arıcı, küçük Ela’yı kırmadı Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, kendisinden parklarının yenilenmesi talebinde bulunan minik Ela’nın isteğini kırmadı. Başkan Arıcı ekiplere parkın en kısa sürede yenilenmesi talimatı verdi. Koçarlı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Bahar ve Gençlik Konseri’nde Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı ile görüşen ve kendisinden isteği olduğunu dile getirerek parklarının yapılmasını isteyen 9 yaşındaki Ela’ya söz vererek “Yarın seninle parkta buluşalım. İstediklerini yapalım” diyen Başkan Arıcı, sözünü tutarak küçük Ela ile buluştu. Koçarlı ilçe merkezi Adnan Menderes Mahallesinde bulunan Cumhuriyet Parkında küçük Ela ve ailesi ile buluşarak isteklerini dinleyen Başkan Arıcı, Küçük Ela’ya parkın en kısa sürede yenileceği sözünü verdi. 9 yaşındaki Ela, Başkan Arıcı’ya kendisinin yanına geldiği için teşekkür ederek, “Evimizin önündeki parkta zaman geçirmek istiyoruz ancak durumu çok kötü. Işıklar yanmıyor, oturacak yer yok. Buranın yenilenmesini istiyoruz” dedi. Yakından ilgilendiği küçük Ela’nın istekleri için onu kırmayarak, en kısa sürede parkın yapılacağı sözünü veren Başkan Arıcı; “Bu parkımız bugüne kadar bakım yapılmamış atıl vaziyette bırakılmış. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizi yenilemeye başladık. Ela kızımız da bize bu parkı gösterdi. Geldik gördük ki hiç bakım yapılmamış. Atıl vaziyette bırakılmış. Bizim tek gayemiz geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yüzünü güldürmek. Onların istekleri bizim her zaman önceliğimiz” dedi. Parktaki incelemenin ardından ekiplere talimat veren Başkan Arıcı parkın yenilenmesi ve eksikliklerini giderilmesi talimatı verdi. Küçük Ela’ya duyarlılığından dolayı teşekkür eden Başkan Arıcı, Parkın yenileme işleminin ardından Ela ile yeniden parkta buluşma sözü aldı.
Antalya 19 gün önce kaybolan Fetullah Kaya için komandolar devrede Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Zeytinada Mahallesi’nde yaşayan ve 19 Nisan tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan 51 yaşındaki Fetullah Kaya’yı arama çalışmaları yeniden başlatıldı. Kaya için 50 kişiden oluşan Jandarma Komando timi ve sivil arama kurtarma ekipleri arama yapıyor.Kaya’nın kaybolduğu gün kullandığı motosiklet, ekipler tarafından ormanlık alanda bulundu.Olay, Gazipaşa’ya yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Zeytinada Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 Nisan Cuma günü saat 15.00’te evinden çıkan 51 yaşındaki Gökmen lakaplı Fetullah Kaya’dan 19 gündür haber alınamıyor. O günden sonra evine geri dönmeyen Kaya, jandarma ve AKUT ekipleri tarafından aransa da izine rastlanmamış, arama çalışmaları ise sonlandırılmıştı.Aramalar yeniden başladı19 gün önce kaybolan ve haber alınamayan Fetullah Kaya’yı arama çalışmaları yeniden başlatıldı. Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı komando timleri ve sivil arama kurtarma ekipleri Zeytinada Mahallesi’nde arama çalışmalarını yeniden yoğunlaştırdı.Motosikleti bulunduFetullah Kaya’nın olay günü kullandığı motosiklet, ekipler tarafından Zeytinada Mahallesi’nde ormanlık alanda bulundu. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelenen motosikletin plaka yazılarının ise tamamen silik olduğu dikkatlerden kaçmadı. Ekiplerin, Kaya’yı arama çalışmaları devam ediyor.Kayıp Fetullah Kaya’nın yeğeni Raşit Baysal, dayısının aranması çalışmalarına yeniden başlandığını belirterek ölü ya da diri bulunmasını beklediklerini söyledi.
Aydın Nazilli NARKO uyuşturucuya geçit vermiyor Nazilli Kaçakçılık ve Organize Şube ile birlikte Narkotik ekipleri yaptıkları başarılı çalışmalarla çok sayıda şahsı yakaladı. Nazilli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ve Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri son bir haftada yaptığı operasyonlarla göz doldurdu. Hapis cezası kesinleşmiş olan ve polisten kaçan Uyuşturucu Madde Ticaretinden 5 yıl 5 Ay hapis cezası bulunan Ü.Y., Uyuşturucu Madde Kullanmak ve çeşitli suçlardan 11 yıl 9 ay hapis cezası bulunan H.D., Uyuşturucu Madde Kullanmak Suçundan 2 Yıl 3 Ay hapis cezası bulunan İ.K, suç örgütüne üye olmak suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası bulunan G.H ve Y.K. birden fazla dolandırıcılık suçundan 12 yıl 2 ay hapis cezası bulunan I.K. olmak üzere toplam 6 şahıs yapılan başarılı operasyonlarda yakalanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri Uyuşturucu Madde Ticareti yaptığı tespit edilen M.K ’nin yakalandığı operasyonda yüklü miktarda satışa hazır hale getirilirmiş metamfetamin ve esrar olarak bilinen uyuşturucu madde ele geçirildi. Zehir taciri M.K çıkarıldığı adli makamlarca Uyuşturucu Madde Ticaretinden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği tarafından son 1 ayda 47 şahsa Uyuşturucu Madde Kullanmak Suçundan adlı tahkikat başlatıldığı bilgisine ulaşıldı.