GENEL - 26 Mayıs 2016 Perşembe 16:09

Anıtkabir'de Plan Değişikliği İddiası

A
A
A
Anıtkabir'de Plan Değişikliği İddiası

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı’na herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını belirterek, "Anıtkabir sit alanı içindedir. Burada herhangi bir plan değişikliği söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Mimarlar Odası tarafından bugün yayınlanan basın bülteninde "Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliğine ilişkin karar alındığı bildirilerek, ’Anıtkabir’e ne yapmaya çalışıyorsunuz? Kamuoyuna açıklayın’ ifadeleri yer almıştır. Mimarlar Odası, her konuda ve her zaman olduğu gibi olayları çarpıtıp, ortalığı bulandırıp, ajitasyon yapıp insanları tahrik etmeye devam etmektedir. Alınan Meclis kararının Anıtkabir sit alanıyla ilgili hiçbir yönü yoktur” denildi.
Açıklamada, “16.11.2015 tarihli Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İnşaat Emlak ve Yatırımları Dairesi Başkanlığı’nın talebi üzerine daha önce yapılan imar planında park alanı olarak gösterilen ve tapusu MSB’de olan bölge (spor tesisleri karşısındaki Akdeniz Caddesi ile Mareşal Fevzi Çakmak kesiminde yer alan ve mevcutta askeri lojmanların bulunduğu alan), yapılan plan değişikliğiyle ’Askeri Alan’ olarak işaretlenmiştir. Bölgedeki imar düzenlemesi bu kadardır. Anıtkabir sit alanı içinde herhangi bir plan değişikliği bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.