GENEL - 22 Aralık 2011 Perşembe 16:39

BAKAN KILIÇ`TAN GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMALAR...(1)

A
A
A
BAKAN KILIÇ`TAN GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMALAR...(1)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Yüzyıllar boyunca, Osmanlı topraklarında yaşayan Osmanlı hukuk sistemine ve idaresine en yüksek bağlılıkla bağlı olan Ermenileri son yüzyılda Osmanlı İmparatorluğuna karşı kışkırtan güçler kimlerdir? Esasında burada kendi tarihlerinin bir vebalini aklamaya çalışıyorlar ama bu yalan yanlış kanun tasarısı Fransız tarihindeki günahlarını aklamaya yetmez" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’a gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıç, Fransa’nın devrimcilik uygulamasında bile çok baskıcı, tavizsiz olduğunu ve inançları saygıyla karşılayamayan bir laiklik uygulaması yaptıklarını kaydetti. Kılıç, tarihte Fransız İhtilali’nin düşünce özgürlüğü hareketinin başlangıcı olarak kabul edildiğini ifade ederek, "Fransa, Avrupa’nın savunduğu insan hakları, özgürlükler, demokrasi ve ifade hürriyeti gibi kavramların maalesef
çok uzağına düştü. Bugün Fransa, Fransa’dan değil Avrupa Birliği’nden uzaklaşmaktadır bu tavrıyla birlikte" dedi.
Kılıç, sözde Ermeni soykırımı inkarını cezalandıran yasa tasarısına ilişkin olarak, "Milletimize yönelik iftirayı Fransa bir kanun çıkardı diye kabullenecek bir yapı asla olamaz. Fransızlar bir kanun çıkardı, bize de üzerine bir bardak soğuk su içmek düşer diyecek değiliz. Buna karşı mücadelemizde her zeminde devam ediyoruz. Sarkozy’ye mi kalmış, yaşanıp yaşanmadığı hususundaki büyük tartışmalar yaşanan olayları karara bağlanmak" diye konuştu.
İdeolojik, fikri ve tarihsel bir tartışmayı kanunla dogmatik bir şekilde nihayete erdirmenin mümkün olmayacağına dikkat çeken Kılıç, konuşmasında şunları kaydetti:
"Böyle bir saçmalık olamaz. Böyle bir saçmalığın, Avrupa’da olması derinliğinin ağırlığını artırıyor. Benim şaşırdığım şey şudur, Almanya’nın, Avusturya’nın diğer Avrupa ülkelerinin böyle bir tavır karşısında, Fransa’ya karşı bir tavır geliştirememeleri bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Eğer Türk milletin mazisinde, Ermenilere sırf Ermeni oldukları için bir zulüm uygulaması varsa, bugün 80 ila 100 bin civarında Ermenistan vatandaşı Ermeni İstanbul’da değişik sektörlerde çalışma gücünü nereden almaktadır?
Bu soruyu kendilerine sormak lazım. Kaldı ki Ermeniler, Osmanlı tarihinde Osmanlı Devleti’ne en sadık tebaadır. Bundan dolayı, Osmanlı devlet adamlarının Ermeni kavmine yönelik ifadesi şu ibarede kendini bulmaktadır, milleti sadıka. O zaman dönüp Fransızlara ve diğerlerine şunu sormak lazım. Yüzyıllar boyunca, Osmanlı topraklarında yaşayan Osmanlı hukuk sistemine ve idaresine en yüksek bağlılıkla bağlı olan Ermenileri son yüzyılda Osmanlı İmparatorluğuna karşı kışkırtan güçler kimlerdir? Esasında burada
kendi tarihlerinin bir vebalini aklamaya çalışıyorlar ama bu yalan yanlış kanun tasarısı Fransız tarihindeki günahları aklamaya yetmez."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir