POLİTİKA - 05 Aralık 2016 Pazartesi 21:28

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: “Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesiyle birlikte bir dengesizlik durumu söz konusu”

A
A
A
AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: “Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesiyle birlikte bir dengesizlik durumu söz konusu”

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesiyle birlikte bir dengesizlik durumu söz konusu. Bunun için gerekli olan anayasa değişikliklerini yapmak lazım” dedi.
TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri devam ediyor. AK Parti Grubu adına Grup Başkanvekilleri Naci Bostancı ve Mehmet Muş konuştu. Bostancı, “Cumhurbaşkanı’nı halk seçiyorsa, Parlamentoyu halk seçiyorsa, Parlamentonun içinden hükümet çıkıyorsa yarı başkanlıktır. Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesiyle birlikte bir dengesizlik durumu söz konusu. Bunun için gerekli olan anayasa değişikliklerini yapmak lazım. Biz ‘başkanlık gelsin’ diyoruz. Sizde buna karşı çıkıyorsunuz” dedi.
Bostancı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine atıf yaparak, “140 yıllık gelenek dediğinizin içinde eğer 1876’daki anayasayı ele alacak olursak, ‘meşruti monarşi’, adı bu. 29 Ekim Cumhuriyet, rejim değişmiş. Sizin gelenek dediğiniz, aslında gelenek yok. 29 Ekim 1923 Cumhuriyetin ilanı, ondan bir ay önce Cumhuriyet Halk Partisi kuruluyor, tek parti. Hangi gelenek? 1950’den sonraki dönemde de parlamenter sistemin ne kadar baskı altında olduğunu, neyi konuşup konuşamayacağını hepimiz az çok okuduk. Ortada bir gelenek yok, ortada parlamenter sistemin iyi kötü yola devam ettiği çalıştığı bir durum var. Üstelik bütün bunlar söylenirken, siz rejim değişikliği yapacaksınız diye itiraz ediliyor. 140 yıllık geleneğin içinde rejim değişikliği var. Süreklilik arz etiğiniz hususun karşısında bir rejim değişikliği var” ifadelerini kullandı.
FETÖ ile mücadele konusunda Bostancı, “Sayın Genel Başkan burada bir saat konuştu. Dikkatli dinledim. Acaba her ben FETÖ dediğinde AK Parti’ye ihale çıkartan bu konuşma tarzının ötesinde ayrıca ‘bizde FETÖ’yle böyle mücadele ettik, mücadele edeceğiz, şöyle mücadele etmek lazım’ diye bir tek kelime söylemedi. FETÖ, AK Parti’yi eleştiri aracı. Geçmişe gitti. MGK kararları, AK Parti’ye ihale çıkardı, bugüne geldi oradan bir ihale çıkardı. Herkes 17-25 Aralık hikayesini biliyor. FETÖ dediğimiz yapı, karanlık yapı. Tarihe tersine bakmayalım. FETÖ ne zaman FETÖ oldu? 15 Temmuz, ikincisi 17-25 Aralık. Halkın seçtiği iktidara karşı polis istihbarat ve hukuk organizasyonu üzerinden darbe girişiminde bulunulmaya çalışılmıştır. 15 Temmuz, 17-25 Aralık aynı genetik koddaki iki iştir” şeklinde konuştu.
Muş ise, Türkiye’nin 2010-2015 yılları arasında ortalama yüzde 5.2 büyüdüğünü belirterek, Türkiye’nin 27 çeyrektir büyüdüğünü ifade etti. Muş, “2016 yılında Türkiye’nin yüzde 3 büyüme ile kapatacağı öngörülmektedir. Amerika’da Donald Trump’ın seçilmesiyle birlikte küresel belirsizlikler artmıştır” ifadelerini kullandı.
Küresel ticaretin Donald Trump’ın vaatlerini gerçekleştirmesiyle daha da azalacağını söyleyen Muş, “15 Temmuz sonrası kredi derecelendirme kuruluşlarının yüzünü hep beraber bir kez daha gördük. Not artırımında bin dereden su getiren kurumlar piyasaların toparlandığı dönemde fırsat bilip not indirimine gitmişlerdir. Bu verilen kararlar siyasi saiklerle verilmiş kararlardır. Bu kuruluşların sicilleri bozuktur. 2008 krizinde zemin hazırlayan kurumların başında gelmektedirler. Toksik, riskli kağıtları en yüksek notları vererek, yatırımcıları yanıltmışlardır” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul "Yeni doğan bebek" vurgununda detaylar ortaya çıktı Yeni doğan bebekleri usulsüz şekilde özel hastanelere sevk ederek SGK’yı dolandıran şebekeye yönelik operasyonda detaylar ortaya çıktı. Aralarında doktor, hemşire ve hastane yöneticilerinin bulunduğu şebekenin yüzde 20 komisyonla çalışarak bebekleri kamudan özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk ettikleri belirlendi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mali Suçlarla Mücadele şube ekiplerinin İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu’da düzenlediği operasyonlarda yeni doğan bebekleri usulsüz şekilde özel hastanelere sevk ederek SGK’yı dolandıra şebeke çökertilmişti. Soruşturmaya ilişkin detaylar ortaya çıktı. Yapılan soruşturmada aralarında doktorlar, hemşireler ve hastaneye yöneticilerinin de bulunduğu 300 kişilik şebekenin yeni doğan bebekleri çeşitli gerekçeler göstererek kamudan özel hastanelere sevk ettikleri, yoğun bakım ünitelerinde günlerce tuttukları ve devlete yüklü miktarda fatura çıkardıkları tespit edildi. Aralarında Reyap Hastanesi Çocuk Doktoru ve Medisense Sağlık Hizmetleri şirketinin sahibi Dr. Fırat Sarı, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde görevli Dr. İlker Gönen’in de bulunduğu çok sayıda doktorun yüzde 20 komisyonla çalışarak haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Operasyon için düğmeye basan ekipler haklarında gözaltı kararı bulunan aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 41 kişiden 40’ını ’ini İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu’da düzenledikleri baskınlarda yakaladı. 259 kişinin ise savcılığa ifadeye çağrıldı. Şebekenin 2 yıl içerisinde yüzlerce bebeği naklettikleri Beylikdüzü Medilife, Avcılar Hospital, Medicine Esenyurt ile Reyap Esenyurt ve Reyap Çorlu gibi özel hastaneler de mercek altına alındı. Firari bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürerken, zanlıların “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi” ve “rüşvet” suçlarından emniyetteki sorguları devam ediyor.
İstanbul Üsküdar’da okul çıkışı öğrenciler birbirine girdi Üsküdar Zeynep Kamil Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde beden eğitimi dersinde voleybol topuna ayakla vurulması nedeniyle öğrenciler arasında kavga çıktı. Okul çıkışında birbirine giren öğrencilerin yumruklu, tekmeli ve bıçaklı kavgası başka bir öğrencinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz gün Üsküdar’da bulunan Zeynep Kamil Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde saat 16.00 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, beden eğitimi dersinde öğrencilerden birinin voleybol topuna ayakla vurması nedeniyle bir grup öğrenci arasında tartışma çıktı. Öğrenciler arasındaki sözlü tartışma okul çıkışında bir anda şiddetlenerek kavgaya dönüştü. Yumruk ve tekmelerin havada uçuştuğu kavgaya bir kişi de bıçakla dahil oldu. Kavgayı çevredeki vatandaşlar ve okul öğretmenleri zorlukla ayırdı. Kavgaya karışan öğrencilerden E.O. ve S.B. kafasından yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine kavganın yaşandığı okula çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri olaya karışan öğrencilerin ailelerini okula çağırırken, olayla ilgili inceleme başlattı. "Şikayetçiyim" Kavgaya karışan öğrencilerden E.O.’nun babası Elvan Oğlakçı, "Ders esnasında çocuklar voleybol oynarken top nedeniyle tartışmışlar. Saat dört gibi dışarıya çıkınca yaklaşık 25 kişilik öğrenci ve öğrenci olmayan bir grup, üç kişiyi darp edip bıçak çekiyorlar. Okuldakiler çocukları kurtarıyor. Ama o anda herhangi bir adli işlem başlatılmıyor. Sağlık sorunu olsa bile bir müdahale yapılmıyor. Ben şikayetçiyim" dedi.