GENEL - 21 Şubat 2017 Salı 08:15

"Yörüklerin İzinde” Fotoğraf Sergisi

A
A
A
"Yörüklerin İzinde” Fotoğraf Sergisi

"Yörüklerin İzinde" adlı fotoğraf sergisiyle Ankara Sanat Galerisi’nde fotoğraflarını ilgililerle buluşturan sanatçı Mustafa Gümüş, "Benim için fotoğraf Anadolu’yu ifade ediyor, bu yüzden kültürümüzün izinden gitmeye çalışıyorum" dedi.
Vakıfbank Genel Müdürlük Ankara Sanat Galerisi’nde fotoğraf sanatçısı Mustafa Gümüş’ün “Yörüklerin İzinde” adlı fotoğraf sergisi açıldı.

"Fotoğraf Anadolu’yu ifade ediyor"
Kendisinin de yörük kültüründen geldiğini ve bu yüzden bu kültürle ilgili bir sergi hazırladığını ifade eden sanatçı Gümüş, "Benim için fotoğraf Anadolu’yu ifade ediyor, kültürümüzün izinden gitmeye çalışıyorum. Çocukluğumdan yörük kültürü içinde geldiğim için bu alana yöneldim. Yörük kültürünün son temsilcisi Sarıkeçililerdir. Mersin’de yaşıyorlar, yaz aylarında Karaman illerine çıkıyorlar, Anadolu’da ’son göçer’ olarak tabir edilirler. Çünkü Sarıkeçililer yaz kış göçebe, çadır hayatı yaşıyorlar, bu yüzden bir kapı numaraları yok. Ve günümüzde artık kaybolmaya yüz tutmaya başladılar, ben de bu konuda ne gibi bir faydam olabilir diye böyle çalışmalar yapıyorum. Aslında bir noktada farkındalık da diyebiliriz. Buradan Sergi Küratörü Dr. Tuna Akçay’a, Vakıf Bank’a teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
3 Mart tarihine kadar sürecek olan sergi, tüm fotoğraf severlere kapılarını açıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da 19 Mayıs coşkusu Ordu’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 105’nci yıldönümü, Ordu’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Ordu Valiliği’nce hazırlanan kutlama programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Burada yapılan törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu. Akabinde, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç bir konuşma gerçekleştirerek, bu anlamlı günün 105’inci yılına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Genç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri anarak, “Ordu’da her bir gence ulaşarak, geleceğe hazırlanmalarına katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Ecdadın; vatanı için istiklalini ve istikbali uğruna sergilediği kahramanlıkları gençlerimize aktarmak en önemli vazifemizdir” ifadelerine yer verdi. Programda şiir ve türküler okundu, öğrenciler ve gençler tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sunuldu. Kutlama programına Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk ve çok sayıda protokol üyesi ile vatandaşlar katıldı.