YEREL HABERLER - 23 Nisan 2017 Pazar 10:34

Yenimahalleli çocuklara 23 Nisan hediyesi

A
A
A
Yenimahalleli çocuklara 23 Nisan hediyesi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Yenimahalle Belediyesi ve Medical Park Hastanesi, Yenimahalle’nin Çiğdemtepe, Yakacık, Pamuklar bölgelerinde yaşayan 6-16 yaş arası 15 çocuğu bir araya getirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Yenimahalle Belediyesi ve Medical Park Hastanesi, Yenimahalle’nin Çiğdemtepe, Yakacık, Pamuklar bölgelerinde yaşayan 6-16 yaş arası 15 çocuğu bir araya getirdi.


Medical Park Hastanesinde ağırlanan çocuklara giyimden ayakkabıya kadar birçok hediye verildi. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar, yalnızca hediye almakla kalmadı aynı zamanda düzenlenen programla palyaço ve animasyon gösterileri ile eğlendi. Etkinlikte hem yüzlerini boyatan hem de dans eden minikler, hastane doktorları ve yönetimi ile pasta da kesti.


Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, dünya çocuklarının barış ortamında büyümesini diliyorum. Çocuklarımızın yüzlerinin güldüğünü ve mutlu olduklarını görmek her şeye bedel” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.