YEREL HABERLER - 26 Temmuz 2017 Çarşamba 11:34

"EGO CEP’te" uygulamasına marka tescili

A
A
A
"EGO CEP’te" uygulamasına marka tescili

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, kent içi toplu taşımada EGO otobüslerini kullanan vatandaşların ulaşım bilgilerine akıllı telefonlar üzerinden anında erişmesini sağlayan “EGO CEP’te" uygulamasını marka olarak tescillettirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, kent içi toplu taşımada EGO otobüslerini kullanan vatandaşların ulaşım bilgilerine akıllı telefonlar üzerinden anında erişmesini sağlayan “EGO CEP’te" uygulamasını marka olarak tescillettirdi.


EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nca, geliştirilerek kullanıma sokulan EGO CEP’te uygulamasının marka adının tescillenmesi için bir yıl önce Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurduklarını belirterek, EGO’nun başvurusunu değerlendiren kurumun, bir dünya markası haline gelen “EGO CEP’te” uygulamasını resmi olarak tescillemiş olduğunu kaydettiler.


EGO’nun, 2011 yılının kasım ayından itibaren kullanıma soktuğu EGO CEP’te sisteminin; Android, İOS ve Windows uyumlu akıllı telefonlara yüklenerek kullanıldığını ifade eden yetkililer, kent içi ulaşımda EGO otobüslerini kullanan yolcuların, başta durak yeri olmak üzere otobüs hatları ile ilgili ihtiyaç duyulabilecek tüm bilgilere EGO CEP’te sayesinde kolayca ulaştığını söylediler



“2 milyon 547 bin kişi EGO CEP’te kullanıyor”


Belediye otobüsleriyle seyahat eden Başkentlilerin, 6 yıldır en sık yararlandığı hizmetlerden biri haline gelen EGO Cep’te, kullanıcısı sayısının 2 milyon 547 bin 200’e ulaştığını vurgulayan yetkililer, belediye otobüsleri günlük ortalama 700-750 bin arasında yolcunun seyahat ettiğini bunların içinde de her gün 412 bin 909 bin yolcunun ise EGO CEP’te yi aktif olarak kullandığını vurguladılar.



EGO CEP’te projesi uluslararası 2 ödül aldı


EGO Cep’te uygulamasının dünya ölçeğinde dikkat çekerek, uluslararası iki ödüle layık görüldüğünü hatırlatan yetkililer, bilgilendirme sistemiyle, yolcuların seyahatlerini dakika dakika planlayarak, kent insanı için en değerli şey olan “zaman” kaybının da ortadan kaldırıldığını kaydettiler.



“EGO CEP’te nasıl kullanılıyor”


Başkentlilerin, sisteme dahil edildiği ilk günden itibaren kullanmaya başladığı EGO Cep’te, akıllı telefonlara indirildikten sonra ekranda bulunan “Otobüs Nerede?”, “Hat Ara?”, “Adres Ara?”, “Nasıl Giderim?” ve “Neredeyim? seçenekleri çıkıyor. Yolcu hangi bilgiye ihtiyaç duyuyorsa, o seçeneği tıklıyor. Yine ekran üzerinde bulunan, “Önemli Yerler ve Duyurular” bölümünden de kent ile ilgili bilgilere ulaşılıyor. Ayrıca duraklarda bulunan 5 haneli durak numarası da girilerek, durağa ait bilgilere ve duraktan geçen hattın bilgilerine ulaşılması sağlanıyor.



Ankarakart işlemleri de yapılıyor


Her yıl geliştirilerek yeni özellikler eklenen EGO CEP’te uygulamasına, 2016 yılında şehir içi ulaşım kartları olan Ankarakart ile bilgiler eklendi. Akıllı cep telefonlarındaki sisteme Ankarakart’ın ön yüzündeki 16 rakamını girildikten sonra, kartın bakiyesi, son 1 aylık kullanım ile en yakın para yükleme noktaları da öğrenilirken, Ankarakart’a online olarak, kredi kartıyla bakiye yükleme işlemi de yapılabiliyor.



SMS ve sesli mesajla, hat ve durak numarası


Akıllı telefonlar üzerinden yapılan işlemlerin yanı sıra, akıllı özellikleri olmayan telefon kullanan yolcular da SMS ve sesli mesajla, ulaşım bilgilerini ve Ankarakart bakiyesini öğrenebiliyor. Bunun için ücretsiz olarak Ankarakart’ın ön yüzündeki 16 rakamın tamamını ya da 8 rakamını yazıp, 0 312 911 3 911 telefon numarasına SMS göndermek ya da aramak yeterli oluyor. Aynı numaradan “Durak Numarası” boşluk “Hat Numarası” yazılarak gönderilmesi halinde de sorgulanan durağa otobüs veya otobüslerin ne zaman geleceğinin yanıtı yine SMS olarak alınabiliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Meclis üyesini sıkıştırıp, aracı yumrukladı… O anlar kamerada Bursa’da Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, trafikte yol verme tartışması sonrası saldırıya uğradı. İddiaya göre yol vermediği gerekçesiyle öfkelenen şüpheli sürücü, Bodur’u takip ederek aracına saldırdı. O anlar kameraya yansırken, şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Hamitler Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde seyir halinde olan Özlem Bodur, yol verme meselesi nedeniyle tanımadığı bir sürücünün tepkisiyle karşılaştı. İddiaya göre şüpheli sürücü, bu nedenle trafikte Bodur’u sıkıştırarak sinkaflı el hareketlerinde bulundu. Sıkıştırma nedeniyle durmak zorunda kalan Bodur, bu sırada araçtan inen şahıs A.G.’nin saldırısına uğradı. Şüpheli önce aracın aynasını kırdı, ardından araca yumruk atıp olay yerinden uzaklaştı. O anlar kameraya yansırken, şüphelinin "Seninle görüşeceğiz, seni öldürürüm" şeklinde tehditlerde bulunduğu iddia edildi. Olay sonrası polis merkezine başvuran Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, maddi zarar oluşmadığını ancak hakaret ve tehditlere maruz kaldığını belirterek şikâyetçi oldu. Yapılan araştırmada söz konusu aracın sahibinin A.G. olduğu tespit edildi. Şüpheli A.G.’nin ifadesinde suçlamaların bir kısmını kabul ettiği öğrenildi. Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda adliyeye sevk edilen şüpheli A.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, olayın ardından AK Parti ve MHP’li milletvekillerinden ve Meclis üyelerinden Özlem Bodur’a destek mesajları geldi. Milletvekilleri, trafikte şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak sürecin yakından takip edileceğini ifade etti.
Aydın Bir kişinin öldüğü kaçak define olayında 1 tutuklama Aydın’ın Efeler ilçesinde iddiaya göre define aramak için kaçak kazı yaparken girdiği tünelde mahsur kalan şahıs ekiplerin saatler süren arama çalışmasının ardından ölü olarak bulunurken, tünelin dışında bekleyen diğer şahıs ise jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, sabaha karşı Kalfaköy Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, define aramak için kaçak kazı yaptıkları iddia edilen şahıslardan biri açtıkları tünele girdi. Dışarıda kalan T.Y. (44) içerideki Sezer Ayhan (32) isimli arkadaşından uzun süre haber alamayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE, Jandarma Arama Kurtarma Ekibi (JAK) yönlendirildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler tünel içerisindeki Ayhan’a ulaşmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 20 metre uzunluğundaki tünelin uzun ve dar olması ekiplerin çalışmalarını güçleştirirken, saatler süren kurtarma çalışmalarının ardından Ayhan ölü olarak bulundu. İzmir İl Afet Müdürlüğü’nden getirilen temiz hava besleme sistemi ile mahsur kaldığı tünelden ölü olarak çıkarılan Ayhan’ın cansız bedeni hastane morguna kaldırılırken, kesin ölüm nedeni yapılacak olan otopsinin ardından belli olacak. Tutuklandı Tünel dışında kalan T.Y. isimli şahıs jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen T.Y. çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Emre Belözoğlu: "Minimum 7-8 oyuncuyla beraber değişmesi gereken bir takımımız var" Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, minimum 7-8 transfer yapılması gerektiğini söyledi. Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Kasımpaşa deplasmanda oynadığı Galatasaray’a 3-0’lık skorla yenildi. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, "Galatasaray’a karşı yapabileceğimiz net bir şekilde detaylandırdığımız yerler vardı. Oyunu tutmak adına bence elinden geldiğince uygulamaya çalışan bir oyuncu grubum var. Oyunu 1-0 tuttuk. Galatasaray geçiş yaparken, topu kaptırdığınızda geçişe geçişte güçlü bir takım. Set hücumunda güçlü bir takım. İki tarafı da çok iyi oynayabilen bir takım. Bunun hazırlığını yapmıştık. 1-0 giderken 65-70’te hamle yaptık. Hamlenin karşılığında da biraz daha cüretkar oynamaya çalıştık. Böyle olunca da biraz daha onların daha rahat alan bulmasını vesile oldu. Hücum anlamında isteklerimizi yapamadık. Defans anlamında belli alanlarda Galatasaray’ı sıkıştırdık. Oyuncularımın isteğini, arzusunu görebiliyorum. Devreyle beraber değişmemiz gerekiyor. Kasımpaşa ilk defa sahasında maç kazanmadan devreyi bitirdi. O yüzden takımımızda değişim kaçınılmaz gibi duruyor. Hemen yarından itibaren 3 gün antrenman yapacağız. 2 Ocak’ta kampa gideceğiz. Minimum 7-8 oyuncuyla beraber değişmesi gereken bir takımımız var. İnşallah bunu yaparız" diye konuştu. Gelmeden önce kadroyla ilgili ekibiyle değerlendirme yaptığını ifade eden Belözoğlu, "Buna rağmen en iyisini yapmak için buradayız. Kadroyu güçlendireceğimizi düşündüğümüz bir devre arası var. Bence Kasımpaşa’nın bunu yapması gerekiyor. Kerem (Demirbay) iyi bir oyuncu. İsmi geçen oyunculardan biri de o. Topu tutmada, yönlendirmede o benim istediğim oyunu ortaya çıkabilecek bu tarz oyunculara ihtiyaç var gibi görünüyor. Ceyhun Bey’le görüştük, başkanlarımızla görüştük. Takımın güçlenmesi adına bir şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. 17 maçın minimum 8-9 galibiyet çıkarabilecek bir takım inşa edeceğiz. Şikayet edecek durumda değilim. Şikayet etmemeliyim bu kadroya geldiysem. Bugün planlarımızın bazıları tuttu, bazıları tutmadı. Karşımıza güçlü bir takım vardı" şeklinde konuştu. "Elimde peynir, domates varken, kimse benden sucuklu ya da sosisli pizza beklememeli" Elindeki kadroyla iyi işler çıkarmaya çalıştığını vurgulayan Emre Belözoğlu, "Elindeki malzemeyle en iyi lezzeti çıkarabilecek oyunu yapmak durumundayım. Elimde peynir, domates varken, ben sadece peynirli domatesli en güzel pizzayı yapmalıyım. Kimse benden sucuklu ya da sosisli pizza beklememeli. Bu işin gerçeği budur. Teknik adamlar bir şeyleri konuşurken biraz daha gerçekçi yaklaşmalılar. Ben burada elimdeki mevcutla bile en iyi neyi yapabilirim, bunun derdindeyim. Ofansif anlamda kesinlikle değişmemiz gereken, gelişmemiz gereken yerler var" ifadelerini kullandı. Her çalıştırdığı takımın kendisine tecrübe olduğunu aktaran Belözoğlu, "Elimizdeki güce göre en lezzetlisini yapmak zorundasınız. Ankaragücü’yle yaşadığımız süreç tamamen bence hakemlerin organize ettiği bir süreçti. Antalyaspor, geçen sene bence yine ligin en sıkıntılı kadrolarından bir tanesiydi ama bence iyi iş çıkardık. Lige çok iyi başladık. 4 maçta 9 puan aldık. Camia mutsuz, 4 maçın 4’ünü de kazanmamız gerekiyor diyorlardı. Ben o yüzden bıraktım. Çünkü bazen ülkede gerçeklerle karşılaşmak istemeyen bir grupla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Gerçekçi bakacağız. Bunları tecrübe olarak görüyoruz. Teknik adamlık kariyerimde iyi de gitse kötü de gitse hedeflerimden vazgeçmeden yoluma devam edeceğim. Bu bir tecrübe. Hep böyle bakarım" diyerek sözlerini tamamladı.