GENEL - 20 Eylül 2017 Çarşamba 13:25

Yenimahalle Belediyesi öğrencilere ders verecek

A
A
A
Yenimahalle Belediyesi öğrencilere ders verecek

Eğitim alanında gerçekleştirdiği örnek projelerle adından söz ettiren Yenimahalle Belediyesi, Yenimahalle’de ikamet eden 6.

Eğitim alanında gerçekleştirdiği örnek projelerle adından söz ettiren Yenimahalle Belediyesi, Yenimahalle’de ikamet eden 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerine “Eğitime Destek Projesi” kapsamında hizmet verecek.


Yenimahalle Belediyesi, 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerine “Eğitime Destek Projesi” kapsamında okulda işlenen tüm dersleri donanımlı öğretmenler eşliğinde tekrar alma imkanı sunacak. Öğrenciler, hafta içi saat 16.00’dan sonra kursa katılabilecek. Ön kayıtın devam ettiği kurslarda öğrenciler, Ekim ayında ders başı yapacak. Yenimahalle’de ikamet eden öğrencilere verilecek eğitimlerde ön kayıt işleminin ardından öğrenciler bir de seviye belirleme sınavına tabi tutulacak. Proje kapsamında öncelikli olarak maddi durumu yetersiz ancak derslerinde başarılı olan öğrenciler seçilecek. Devam zorunluluğunun olmadığı eğitimlerin ilk durağı Demetevler’de bulunan Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Uygun Gençlik ve Kültür Merkezi olacak. Merkezde yaklaşık 600 öğrenciye eğitim verilecek. Proje daha sonra 3 merkezde daha faaliyete geçecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yusuf Bulut’un adı ölümsüzleştirildi Turgutlu Belediyesi, geçtiğimiz aylarda vefat eden belediye personeli Yusuf Bulut’un adını ölümsüzleştirdi. Başkan Akın, “Onun adını yaşatmak çok güzel ama aynı zamanda çok acı bir olay” dedi. Turgutlu Belediyesinde 12 yıldır görev yapan, ani vefatıyla yaşamını kaybeden Yusuf Bulut’un adı ölümsüzleşti. Aynı zaman futbol hakemi olan Yusuf Bulut’un ismin verildiği spor sahası düzenlenen törenle açıldı. Açılışın ardından Turgutluspor eski futbolcuları ve futbol hakemleri arasında gösteri maçı da yapıldı. Irlamaz Yeşil Alanı Turgutluspor Tesislerinde adının verildiği futbol sahasının açılışına Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, eşi Sabriye Akın, oğlu Cemil Akın, Başkan Yardımcıları Evren Erbaş, Mithat Erden, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, meclis üyeleri, daire müdürleri, belediye personeli ve Yusuf Bulut’un ailesi katıldı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “40 gün önce aldığımız haber bizim ciğerimizi yaktı. Yusuf kardeşimizi böyle çok erken kaybetmek bizlere acı verdi. Çünkü Yusuf kardeşimiz bizlerin mesai arkadaşı değildi; evladımızdı, kardeşimizdi, abisiydi, sır arkadaşıydı, yoldaşıydı. Onu tarif edecek kelimeler gerçekten bulamıyorum. Bugün çok güzel bir organizasyonda beraberiz, onun adını yaşatmak çok güzel ama aynı zamanda çok acı bir olay. Yusuf kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun” dedi.
Denizli Galatasaray ve Fenerbahçeli minikler 24. şampiyonluğu birlikte kutladı Galatasaray’ın 24. lig şampiyonluğu, Denizli’nin Honaz ilçesinde sıra dışı bir görüntüyle kutlandı. Galatasaray ve Fenerbahçeli çocukların birlikte gerçekleştirdiği şampiyonluk kutlamasında renkli görüntüler oluştu. Denizli’nin Honaz ilçesinde yaşayan Ahıska Türkü Rüstem Ragib, Galatasaray’ın Süper Lig şampiyonluğunu evinin önünde düzenlediği coşkulu bir etkinlikle kutladı. Geceye Ahıska Türkü taraftar, çocuklarıyla birlikte katıldı. Kutlamaya sadece Galatasaraylıların değil, Fenerbahçe taraftarlarının da katılımıyla unutulmaz bir kardeşlik tablosu oluşturuldu. Meşalelerin ışığında coşkuyla kutlama yapan çocuklar, pastalar keserek Galatasaray’ın zaferlerini taçlandırdı. Ayrıca düzenlenen yarışmalarla da katılımcılara keyifli anlar yaşatıldı. Eğlence, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ederken, iki rakibe gönül veren taraftarlar birlik ve dayanışma örneği sahneledi. Futbolun rekabetinin ötesinde birleştirici yönünün ön plana çıktığı kutlamada, çocuklar arasında güzel bir dostluk bağı oluşturuldu. Kutlamanın sadece futbolseverler için değil tüm toplum için önemli bir ders niteliği taşıdığına işaret eden Rüstem Ragib, “Galatasaray’ımızın şampiyonluğunu kutlamak artık gelenek haline geldi. Evimizin önünde organizasyon yaparak çocuklarımıza unutulmaz anlar yaşatıyoruz. Fenerbahçeli kardeşlerimiz de geliyor. Birlik ve beraberlik içinde kardeşçe eğleniyoruz. Bu eğlenceyi geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi. Geceye katılan Dünya Ahıska Türkleri Birliği Denizli Temsilcilik Başkanı Vatan Tayir ise “Ahıska Türkleri olarak bugün burada güzel bir etkinliğe imza attık. Kardeşlik çerçevesinde bu etkinliği düzenledik. Bundan sonraki süreçte de bu tür etkinlikler devam edecek” diye konuştu.