GENEL - 13 Aralık 2017 Çarşamba 10:24

Kartaltepe’de kuşların yuvası var

A
A
A
Kartaltepe’de kuşların yuvası var

Keçiören’in en büyük ve ilk mesire alanı Kartaltepe Kent Ormanı içerisindeki Flora ve Fauna Alanı güvercin türlerine ev sahipliği yapıyor.

Keçiören’in en büyük ve ilk mesire alanı Kartaltepe Kent Ormanı içerisindeki Flora ve Fauna Alanı güvercin türlerine ev sahipliği yapıyor.


Keçiören Belediyesi tarafından 10 bin metrekare alan üzerine yapılan Flora ve Fauna Alanı içerisinde 27 kümes bin güvercine yuva oluyor. Çevresine 700 çam ağacının da dikildiği kuş uçurma yerinde güvercinler hem beslenirken hem de barınabiliyor.


Kuş yetiştiren vatandaşlara hizmet veren alanı ziyaret eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Dünyayı canlılarla paylaşıyoruz. Her canlının yaşam hakkını koruyup gözetiyoruz, Kartaltepe Kent Ormanımız içerisindeki bu kuş uçurma alanı da hem güvercinlerin doğal yaşam alanı olacak hem de buraya ayrı bir güzellik ve görsel zenginlik katacak. Kartaltepe Kent Ormanımızda vatandaşlar temiz havanın tadını çıkarırken kuş cıvıltılarının arasında şehrin ortasında kendilerini doğal yaşamın içinde hissediyorlar. Şehrin stres ve karmaşasından uzaklaşarak adeta nefes alıyorlar" dedi.


Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 6,81 metrekareye çıkardıklarını da vurgulayan Başkan Ak, "Biz çocukların doğanın içinde, canlıları tanıyarak ve doğayı koruyarak büyümesini arzuluyoruz" mesajı da verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.