DÜNYA - 27 Aralık 2011 Salı 17:53

76. BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

A
A
A
76. BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Spor Genel Müdürlüğü, 76. Büyük Atatürk Koşusu’nda erkeklerde Mert Girmalegese, bayanlarda ise Binnaz Uslu’nun birinci olduğunu bildirdi.
Spor Genel Müdürlüğü (SGM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, 76. Büyük Atatürk Koşusu’nda, erkeklerde Mert Girmalegese, bayanlarda ise Binnaz Uslu’nun birinci olduğu bildirildi. Atatürk’ün Ankara’yı ilk gördüğü yer olan Dikmen Keklikpınarı’ndan başlayan yarışın startını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç verdi. Yarışın başlangıç anında, Bakan Kılıç’ın yanı sıra Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 4. Kolordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İhsan Uyar, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Atletizm
Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de hazır bulundu. Bu sene yarış etabında değişiklik yapılan 76. Büyük Atatürk Koşusu, Dikmen Keklikpınarı’nda başlayarak, Ankara Garı’nda son buldu.
10 bin 800 metrelik yarışta 33’ü bayan olmak üzere 344 atlet ter döktü. Erkeklerde yarışı 29.02’lik derecesiyle Mert Girmalegese kazanırken, Bekir Karayel 30.01’lik derecesiyle ikinci, Erkan Kuş ise 30.23’lük derecesiyle üçüncü oldu. Bayanlarda ise mutlu sona 33.15’lik derecesiyle Binnaz Uslu ulaştı. Bayanlarda ikinciliği 34.33’lük derecesiyle Şeyma Karagöz, üçüncülüğü ise 34.35’lik derecesiyle Burcu Büyükbezgi kazandı.
YARIŞTA BİRİNCİ OLAN SPORCULARA 2 BİN TL VE 2 CUMHURİYET ALTINI VERİLDİ
Yarışmada dereceye giren sporcular için ödül töreni, Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. Seymen gösterilileriyle renklenen ödül töreninde erkeklerde dereceye giren sporculara ödüllerini ve kupalarını Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, bayanlarda dereceye giren sporculara ise ödüllerini ve kupalarını 4. Kolordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İhsan Uyar verdi. Takım halinde bayanlarda birinci olan Beşiktaş ve ikinci olan Ankara Masterler Spor Kulübü’ne kupalarını Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan verirken,
erkeklerde takım halinde birinci olan Mardin Atletizm Kulübü, ikinci olan İstanbul Beştelsiz Spor Kulübü ve üçüncü olan Diyarbakır Emniyet Spor Kulübü’nün kupalarını Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi takdim etti. Yarışta birinci olan sporcular 2 bin TL ve 2 Cumhuriyet altını, ikinci olan sporcular bin 200 TL ve 2 Cumhuriyet altını, üçüncü olan sporcular ise 900 TL ve 2 Cumhuriyet altını kazandı. Yarışta ilk 10 sıraya giren sporculara da çeşitli ödüller verildi.
"ANLAMLI BİR YARIŞ"
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, adına yakışır bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirterek, "Çok güzel bir yarış oldu. Anlamlı bir yarışı geride bıraktık. Geleneksel olan bu yarışımızı her sene daha da ileriye götürmek istiyoruz" dedi.
Büyük Atatürk Koşusu’na 4. kez katılan Binnaz Uslu, 4. kez birinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Başarılı atlet, "Yine kazandığımı için mutluyum. Böylesine anlamlı bir yarışta birinci olmak çok güzel bir duygu" ifadelerini kullandı.
Erkeklerde birinci olan Mert Girmalegese ise, zorlu bir yarışı ilk sırada tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 19 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Paylaşımında operasyonun, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca Şırnak, Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde, Sakarya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Trabzon, Siirt ve Malatya’da düzenlendiğini ifade eden Yerlikaya, il il şu bilgileri paylaştı: "Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak çalışma sonucu, Şırnak merkezli Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde ve Sakarya’da düzenlenen operasyonlarda; internet siteleri üzerinden sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazançlı yatırım vaadiyle vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 32 şüpheli yakalandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Manisa merkezli Adana, Mersin, Muğla, Gaziantep, Diyarbakır, Kütahya ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda, yüksek kazançlı yatırım vaadiyle forex üzerinden vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 13 şüpheli yakalandı. Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda Siirt merkezli Adana ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşlarımızın kişisel verilerini elde edip ’FETÖ silahlı terör örgütüne adınız karıştı’ iddiası ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Diyarbakır merkezli Denizli, Malatya ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda; internet sitesi üzerinden ’sahte araç ilanı’ ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı." Bakan Yerlikaya, yapılan ilk belirlemelere göre şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon Türk Lirası tutarında para hareketliliği tespit ettiklerini kaydetti. Yapılan operasyon sonucu ise çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.