ASAYİŞ - 20 Nisan 2018 Cuma 18:32

Başkent’te 8 ayrı hırsızlık olayına karışan zanlı yakalandı

A
A
A
Başkent’te 8 ayrı hırsızlık olayına karışan zanlı yakalandı

Ankara’da 6 evden hırsızlık olmak üzere 8 ayrı hırsızlık olayına karışan ve cezaevi firarisi olduğu tespit edilen V.

Ankara’da 6 evden hırsızlık olmak üzere 8 ayrı hırsızlık olayına karışan ve cezaevi firarisi olduğu tespit edilen V.K. yakalandı.


Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, bu yıl içinde Ankara’da meydana gelen 6 evden hırsızlık, 1 konut dokunulmazlığının ihlali ve mala zarar verme, 1 mala zarar verme olmak üzere 8 ayrı hırsızlık olayı ile ilgili olarak, yapılan parmak izi ve güvenlik kamerası görüntüleri incelenmesi ardından, olayı gerçekleştiren şüpheli şahsın V.K. olduğu tespit edildi. Tespit edilen şahıs polis ekiplerinin operasyonu sonucu kıskıvrak yakalandı.


Yakalanan V. K.’nin cezaevi firarisi olduğu ve özellikle gündüz öğle saatlerinde boş ikametlere kapı göbeği kırarak tek başına evlere girdiği ve girdiği evlerden laptop, elektronik eşya, nakit para, ziynet eşyaları, kol saatleri çaldığı ekipler tarafından tespit edildi.


Şüpheli V.K.’nin işlem yapılan olaylar dışında 3 evden hırsızlık, 1 mala zarar verme olmak üzere 4 suç kaydının olduğu, 1 silahlı yağma ve 1 hükümlü ve tutuklunun kaçması olayından arandığı yapılan incelemeler sonucunda tespit edildi.


V.K. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı “Kalkan-22” operasyonu: 40 şüpheli yakalandı, 37’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “Kalkan-22” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını, 37’sinin ise tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek” ifadelerine yer verdi. Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Kocaeli merkezli Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak’ta göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı ve 25’i de tutuklandı. 86 düzensiz göçmen ise yakalandı. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda ise 7 şüpheli yakalanırken 4’ü tutuklandı. 3’ünün işlemleri devam ediyor. 106 düzensiz göçmen yakalandı. Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda da yakalanan 8 şüpheli de tutuklandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucu, suçta kullanıldığı tespit edilen 14 adet araç ile çok miktarda dövize el konuldu.